שלום לכולם, פעם ראשונה שלי בפורום

zivoosh25

New member
שלום לכולם, פעם ראשונה שלי בפורום

אני עדיין לא בטוח שזה מה שיש לי אך זה דיי דומה. אני רוצה לתאר לכם סיטואציה שהיא קצת שונה ממה שקראתי פה והייתי רוצה שתתנו את דעתכם בנושא. לפני כחצי שנה, באחת הנסיעות הארוכות שלי באחד הכבישים המהירים חשבתי לעצמי שיש בידי כלי רצח, שע"י תזוזה מסכנה של ההגה אני יכול למות. מאותו הרגע, חיי השתנו , כל פעם שאני נוהג בכביש מהיר אני מרגיש כאילו נכנס בי משהו ויושב לי על הראש ומשכנע אותי לסובב את ההגה. אני כמובן מבין שזה מחשבה לא הגיונית ואני מנסה לסלק אותה מהראש אבל זה כל הזמן חוזר ואני מגיע למצב שאני מרגיש כאב בטן מוזר כאשר אני מנסה להימנע מהמעשה המסוכן. הטקס שלי כמו שאני מבין אותו הוא שונה, הטקס שלי בשביל לסלק את המחשבה הטורדנית הוא לסובב את ההגה ולעשות תאונה ! אחרת, כל הזמן זה יציק לי ! אני מוצא את עצמי עוצר בצד בתחנת רענון ובוכה, פשוט בוכה כמו ילד קטן. לא מבין מה יש לי!!! כל הזמן הזה חשבתי שרק לי יש את התופעה הזאת , לא ידעתי איך לחפש את התופעה באינטרנט, מה אני ארשום? דחף לעשות תאונה??? זה לא הניב שום תוצאה. המשכתי לחקור ומצאתי משהו דומה שנקרא OCD! אני חייב שתעזרו לי זה מטריף אותי! האם זה OCD? מה לעשות?

אני מתנצלת

ברוך הבא לפורום ואני מקווה שמישהו יגיב לך בקרוב. אני לא קוראת תכנים של אוסידי של אחרים אז אני לא יכולה להגיד לך (אני משערת שזה מה שאתה שואל) אם מה שאתה מתאר הוא אוסידי או לא. בינתיים אולי תרצה לקרוא קצת מהמידע או מהאתר שלי או מספריית ה"קישורים" של הפורום (סרגל כחול למעלה מימין). לילה טוב.

שכחתי לציין

שאני לא קוראת כי אני מפחדת "להידבק". יש כמוני שחווים את זה ככה ויש שלא.

aard

New member
לי יש כאלה

אני מרגישה פתאום דחף מטורף לעשות דברים חמורים ומסוכנים, גם יותר גרועים ממה שאתה מתאר. העניין הוא, זה שאני עוד לא יודעת אם מה שיש לי זה ocd, יש לי פגישה עם פסיכיאטר עוד שבועיים כדי שאני אדע, אבל לפי מה שאני יודעת על עצמי, וממה שראיתי פה בפורום, יש הגיון שזה ocd.

איך יודעים שמחשבה היא "רק" אובססיה ולא מציאות

תראה, במבט ראשון (ומעט שיטחי) זה נשמע כמו OCD. המחשבות שלך להסיט את ההגה עונות לקריטריונים רבים של מחשבות "אוסידיסטיות": הן טורדניות, לא רצוניות, גורמות למצוקה, אתה מתנגד לתוכן שלהן ומנסה לעשות הכל כדי לא לבצע אותן והן לא נשלטות- אלו הם מאפיינים שבד"כ מגדירים מחשבה כאובססיה. אבל אני לא מכירה אותך ואני אומרת את זה בעיקר ממקום אינטואיטיבי -בעקבות מפגש שלי עם סיפורים דומים בהם נתקלתי אני (או קולגות שלי). אבל חשוב לציין- אין לי או לאף אחד אחר בפורום יכולת לאבחן את מצבך.זו הסמכה שיש לפסיכיאטר בלבד! ולכן חשוב שתיגש לפסיכיאטר לאבחנה. אחד המטופלים שלי העיד פעם שההקלה הגדולה של חייו היתה בפעם הראשונה שהוא ישב מול פסיכיאטר שאבחן אותו כסובל מההפרעה והסביר לו בפרוטרוט מהי אותה אבחנה. כשאתה מבין מה יש לך אתה מפסיק לתפוס את עצמך בחומרה. אני שומעת לעיתים אנשים שמספרים שלפני האבחנה הם תפסו את עצמים כ: "משוגעים,פסיכים ומוזרים".ולאחריה, הם מבינים שזה לא שיש להם "אופי דפוק" או שהם פגומים מיסודם, אלא ש"פשוט" זה חלק מהאופי של ההפרעה.לא האופי שלהם!! אני אנסה לענות על כמה משאלותייך, אך תשובותיי תקפות אך ורק אם יש כאן אבחנה של OCD. ולמה אני אומרת את זה כ"כ בזהירות? אני אסביר... יש אנשים שבOCD שלהם יש תוכן של מחשבות תוקפניות/ מזיקות/פוגעניות/אלימות- כלפי עצמם או כלפי אחרים ואפילו כלפי האנשים שהכי יקרים להם. כשהאבחנה היא OCD,אז אין כאן סכנה ממשית. כי אדם כזה בד"כ לא באמת יפגע או יתקוף. אלו הן רק המחשבות שלו. מחשבות מחרידות אמנם, כאלו שחוזרות ומטרידות את מוחו, אך זה לא מעיד דבר על אופיו כאלים או כמסוכן. בד"כ זה מעיד ההפך-על כך שיש בו רגישות, ומצפוניות ואכפתיות וערכים/סטנדרטים גבוהים (או נוקשים). לעיתים דוקא בגלל שאנשים כאלה הם כ"כ שקולים וזהירים ומצפוניים, הם נבהלים מכל מחשבה שקצת "חורגת" את הערכים הטובים והמושלמים. לדוגמא, אבא שחיכה הרבה זמן להולדת ביתו: כשילדתו סוף סוף נולדה,אז כמובן לצד השמחה שבדבר הוא חווה רגשות (נורמאליים) כמו 'כעס' על אותה תינוקת שמדירה שינה מעיניו. העניין עם אבא כזה שסובל מההפרעה, זה שהוא יבהל ממחשבות הכעס שלו יותר מהורה אחר. ואם פתאום יבוא לו לזרוק את הבת שלו מהחלון אחרי 3 שעות של בכי בלתי פוסק, אז הוא ייבהל מאוד מאוד מהמחשבה הזו. לעומת זאת, אבא אחר שלא סובל מההפרעה, יצחק על המחשבה הזו, יחייך לביתו ויגיד לה "את רואה עד כמה את משגעת אותי מתוקה?! אבא יתחרפן ממך בסוף". הוא יבין שאין בו באמת משהו מסוכן, ושאלו רק מחשבות (שאפילו טבעיות לפעמים).. ושמחשבה לא מובילה בהכרח למעשה. אז אם אותו אבא באמת יאובחן כסובל מOCD, סביר להניח שהפסיכיאטר שלו יוכל להגיד שקיים סיכוי גבוה (מאוד) שהוא לא יפגע בביתו. וסביר שהוא יהיה פחות זהיר ממני ויאמר שאין שום סיכוי שבעולם שהוא יזיק לה. כחלק מהטיפול, הוא יציע לו לשהות דווקא כמה שיותר במחיצת ביתו. (אסביר אח"כ מדוע). אבל במקרה שהאבחנה היא לא OCD ושבאמת יש "הערכת מסוכנות" לאותו אבא, זה יהיה חסר אחריות לעשות כן. ולכן האבחנה חשובה. ונחזור אלייך. אם אכן תאובחן כסובל מOCD. אז הסיפור שלך עונה להגדרה של OCD מסוג "חשיבה טקסית". באופן מאוד כללי, הכלל הוא כזה: כל מחשבה חזרתית שמעלה את החרדה-היא מחשבה אובססיבית, וכל מחשבה חזרתית שמרגיעה את החרדה (אפילו אם זה רק לרגע)היא הקומפולסיה (הטקס). כפי שאני רואה את זה, המחשבה האובססיבית שלך היא "אני מרגיש דחף לסובב את ההגה". הטקס, הוא המחשבות המרגיעות ההפוכות שאתה מנסה לחשוב-כל הדברים שאתה אומר לעצמך על מנת לא לסובב את ההגה, כל הסחות הדעת או העצירה בצד הדרך.. אתה כתבת שהטקס הוא לסובב את ההגה וזהו. זה לא כך. פשוט לא שמת לב לטקסים האחרים..בד"כ בחשיבה טקסית פחות שמים לב לטקסי החשיבה.. אגב, אני רוצה לספר לך שפעם עשו מחקר בקרב מטפלים (מטפלים!!!) וביקשו מהם בעילום שם לרשום אלו מחשבות מוזרות/תוקפניות/סוטות.. עולות במוחם והם לא מעיזים לספר עליהן. אחת המחשבות הנפוצות שנרשמו היא "בא לי לסובב לרגע את ההגה"... אז מה ההבדל בין אדם עם ההפרעה לאדם בלי ההפרעה -זה שהשני לא יבהל מהמחשבה שעלתה במוחו. לעיתים הוא בכלל לא יבחין במחשבה,לעיתים הוא יצחק על עצמו ויעבור הלאה, לעיתים הוא יגיד על עצמו שהוא אולי קצת "שרוט" אבל בכל המקרים הוא יבין שזו רק מחשבה.. אדם עם הפרעת OCD יבהל ממחשבה כזו, ולא יתיחס אליה באותה סתמיות. מנגנון הסכנה במוחו יאותת ש"סכנה קרבה". ועכשיו יווצר לנו פרדוקס – ככל שאתה מתאמץ לא לחשוב על הסטת ההגה, ככה המחשבה הזו עולה יותר ויותר.-כך עובד מנגנון החרדה. ולכן הטיפול בבעיה שכזו (כשמדובר בOCD) היא לעשות בדיוק ההפך- דווקא לחשוב את המחשבה המחרידה- חשוב לתרגל זאת בהתחלה רק עם מטפל,כדי לעשות זאת באופן הדרגתי ומחושב,ולא להציף את רמות החרדה לרמות גבוהות מידי. עוזרים לך בהדרגה לעמוד מול המחשבה המפחידה שלך בתסריטים הכי גרועים שלה, ועוזרים לך להמנע מטקסי המחשבה המרגיעים. בהתחלה עושים את זה מספר פעמים בקליניקה ורק אח"כ ברכב-בהתחלה בליווי עם אדם נוסף ולבסוף לבד. זה טיפול בשלבים. הניסיון הוא להראות לך וללמד אותך שאתה כן מסוגל לחוות את הדחף ולשאת אותו, שאתה יותר חזק מהדחף, שהוא יכול לפחות בהדרגה. שאתה לא באמת מסוכן. שאלו רק מחשבות חסרות שליטה. הניסיון הוא בעצם לעזור לך לחוות שליטה על המחשבות דווקא ע"י קבלה שלהן ולא ע"י מאבק בהן. נשמע מוזר אבל זה מדהים. ולכן- אני מציעה לך ללכת לפי השלבים שהצעתי-דבר ראשון-בהקדם האפשרי- לפגוש פסיכיאטר. ואם יש לך אדם שאתה משתף אותו – (עדיף הורה) כדאי לבוא יחד איתו. ואם באמת האבחנה היא OCD כדאי מאוד לפנות לטיפול התנהגותי-קוגניטיבי (או כפי שהוא נקרא CBT). בעיני זו איכות חיים. בהצלחה רבה רבה, בת-אל ויואנטי

zivoosh25

New member
בת אל- תודה מקרב לב

התנחמתי מאוד ממה שכתבת, אני מאמץ את ההצעה שלך ואני קובע לי תור לפסיכיאטר כמה שיותר מוקדם השאלה שלי היא, אם יש סיכון שילקח ממני הרשיון נהיגה.

הי זיוש

שמחתי לשמוע את תגובתך. אני מציעה לך לספר לפסיכיאטר הכל הכל הכל- זה מקצר את התהליך ומקצר את הסבל. אנשים רבים לא מיידעים את הרופא שלהם לגבי כל הסימפטומים שלהם ופסיכיאטרים אינם קוראי מחשבות. מה שאתה לא מספר (בייחוד עם אוסידי-שאין תסמינים גלויים בהכרח) הפסיכיאטר שלך לא יכול לנחש. חשוב שתיידע אותו בכל פירטי המחשבה, האופי החזרתי שלה וכו...אם יש טקסים נוספים שאתה עושה בראשך: לדוגמא-סופר/מתפלל/אומר סיסמאות מרגיעות, מסחי את דעתך בטריקים שונים, וכו-גם על זה תיידע. הוא יוכל לסייע לך מאוד אם הוא יידע יותר. לגבי השאלה שלך - יש סודיות בין מטפל למטופל לכן הוא לא יכול ליידע את המשטרה על כך. וייתכן מאוד שבעזרת טיפול תרופתי הדחף הזה להסיט את ההגה ירד בהדרגה (גם טיפול התנהגותי קוגניטיבי ממוקד מאוד עשוי לעזור), ואז גם אתה עצמך כבר תרגיש שאינך מסוכן על הכביש. אתה תפנים בהדרגה את ההבנה,שהמחשבה שלך היא רק מחשבה ותו לא, פעילות חשמלית במח..היא לא מעידה על כך שבאמת תבצע את המעשה ואין לה חשיבות ומשמעות כלשהי..אם לדוגמא אני חושבת שאני מלכת אנגליה זה לא הופך אותי למלכת אנגליה- זו רק מחשבה וזה הכל- כך גם במקרה שלך. ברור שהדוגמא שלי היא הומוריסטית ואינה דומה לסבל שאתה חווה, אבל היא באה להדגיש עד כמה המחשבות שלנו אינן מרשימות או מיוחדות. אנשים מתיחסים ביראת כבוד מוגזמת למחשבות שלהם. כל הכבוד לך על הצעדים שלך, זה מעורר הערכה. בהצלחה רבה,ואל תחשוש לשאול עוד. בת-אל ויואנטי

כוכב1232

New member
הייזיוש רציתי להגיד לגבי הרישיון נהיגה

אני עושה רישיון נהיגה עשיתי מספר ועדות ואישרו לי את הרישיון אמנם אני לומדת כמה שנים אבל אני יוציא בסוף אני לא מוותרת לעצמי וחוץ מזה לי יש מספר דברים לא משנה כרגע מה ואני לומדת נהיגה ככה שאין לך מה לדאוג תעבור ועדה הועדות האלה לא קשות מספר שאלות כדי לראות שאתה בפוקוס וזהו

אמא11

New member
היי זיווש וברוך הבא לפורום שלנו../images/Emo140.gif

יש פעמים שOCD מתלבש על פחד מלעשות משהו אלים. אתה יכול לקרוא כאן בפורום הודעות של אמהות שמפחדות מדחף לפגוע בילדים, או פחד של מישהו מביטוי מיני כלפי ילד והמישהו לא פדופיל והאמא לא מתכוונת באמת לפגוע. אלה פחדים שקיימים בראש שלנו. כך שיש כזה OCD-הרי OCD מופיע בהרבה מאד צורות. יחד עם זאת, אף אחד כאן בפורום לא יכול באמת לאבחן ולומר לך במה מדובר. לאבחן, וגם לעזור, יכול רק איש מקצוע, פסיכולוג או פסיכיאטר, על סמך תשאול מקיף. זיו, ביום רביעי יענה כאן דר' אורינג שהוא פסיכולוג שמלווה את הפורום שלנו, ועונה לשאלות אחת לשלושה-ארבעה שבועות. אני אכתוב על כך הודעה היום בערב או מחר ואתה מוזמן להעתיק את שאלתך לשרשור השאלות שלו. כך תקבל התיחסות ראשונית מוסמכת קצת יותר. בכל מקרה כאשר יש לך משהו שאתה סובל ממנו וזה מפריע לך לתפקד, כדאי לפנות לטיפול. רק טוב תמי

אז בסוף קראתי את התוכן-וגם לי יש את זה... ../images/Emo9.gif

היום כבר יותר טוב. זה הכי חשוב להגיד. הדחף להסיט את ההגה שלט עליי המון זמו ואני מה זה יודעת כמה זה משגע. איפשהוא הצלחתי להשתכנע שזו רק מחשבה שנובעת באמת מההבנה כמה מסוכן יכול להיות רכב. אני עדיין מעדיפה לנסוע בדרכים שיש חוצץ בין הכיוונים, אני מתכננת את הנסיעות שלי עם כמה שיותר חוצץ בין כבישים כי כשאין אני קצת לחוצה. דגש על קצת. אני מבינה אותך, לא כיף לחוש את המחשבה ואת החרדה שחלילה את/ה תעשה מעשה כל כך מסוכן. זה מזעזע את הסיפים של התודעה. עכשיו במחשבה מעמיקה וחוקרת אני חושבת שאפשר להגיד שפגישות ACT שעשיתי עזרו. תוכל לקרוא על ACT באתר שלי בין המאמרים המתורגמים האחרונים ברשימה. והכי עזר לי "משל האוטובוס". הבנתי בעזרתו קצת יותר את הבלאגאן שמתרחש אצלי בראש ואיך אני מנסה להתמודד איתו. אני מצרפת לך אותו.

זיו, האם ראית ?

לא כל יום מוצאים מישהו שמפחד מהדברים שאתה מפחד. חבל לי שתפספס את זה.

zivoosh25

New member
היי

מצטער, הייתי שקוע בלימודים ולא הזדמן לי להיכנס לפורום. אני אקרא את מה ששלחת, תודה רבה על העזרה :) !!

למעלה