שלום לכולם, נעים מאוד להכיר...

einav_h

New member
שלום לכולם, נעים מאוד להכיר...

בוקר טוב לכולם..אני חדשה כאן ואני צריכה קצת עזרה אמרתי שאני אנסה את מזלי (שאין לי בד"כ ) כאן או זה יעזור... אז ככה- חברה שלי ואנוכי רוצות לטוס לארה"ב באוקטובר(3 שבועות) ורציתי לדעת אם יש למישהו מידע לגבי טיולים מאורגנים (פחות או יותר) שך חברה צעירים דתיים או שיש למישהו אחר כאן רעיון או שהוא שמע על אנשים שמתכננים טיול בתקופה הזאת....או שרוצה להצטרף.. אני מבקשת ( please) נא לא לצחוק...זה קצת מביך כל העניין אנחנו אמנם בנות 23 אבל בכל זאת..שתינו לבד, דתיות, בארה"ב...קצת מפחיד אותנו וגם אין לנו כ"כ זמן להתברבר שם.... T A N X

Mr Coffee

New member
אז ככה

שתי אפשרויות לקחת מפה לשכור רכב ולהתחיל ליסוע (השילוט בכבישים מותאם לאנשים שלא חייבים להיות מי יודע כמה חכמים....) אם תירצו אולי אוכל לקשר אתכן לאנשים שם (פרטים באימייל) מחלקת טיולים וטילטולים מהנים או מענים

einav_h

New member
תרגע,תרגע....

כולה 3 שבועות.... מה יש? אולי נמצא שם איזה יהודי נחמד , נביא אותו לארץ....

nogit.

New member
ואתה אומר שא-נ-י לוקחת דברים

יותר מדיי ברצינות:))

einav_h

New member
נו... באמת ?!!!

מה להיות אמיתית עם עצמי? צחקתי..בעניין הבחור... אבל אתה מוכן להסביר לי מה הבעיה - זה רק טיול ... ד"א בן כמה אתה?!(אם יורשה לי לשאול..)

קהלת

New member
צוקלי תרגע................

בס"ד וב"ה. ובכן העניין הוא לא כזה פשוט.. אתה עיינת פעם ? בדקת את הענין לעומק? ובכן יש לי דף מקורות שאם אתה רוצה אני אנסה לשלוח לך שנאסף ע"י הראי"ש שלנו ובו כל המקורות משנה, ש"ס ראשונים ,פוסקים וגם שות"ים למיניהם לגבי שאלת היציאה לחו"ל. אני לא אומר לכאן או לכאן.. אבל רק תדע שהענין הוא לא כזה פשוט. (וזה לא חוכמה להגיד על הכל אסור!!). ד"א- הרב וואזנר(!!!-אם אתה מכיר) פוסק במפורש בשו"ת שלו שמותר לסוע לחו"ל לתקופה קצרה לצורך טיול ולהתבונן ולראות בבחינת מה רבו מעשיך ה´...

קהלת

New member
אני שומר דפי מקורות של שיעורים....

בס"ד וב"ה. שיעורים של הראי"ש ,המ"פ, הרב אלון, הרב לאו, רבנים שלי ביבנה, הרב הרשקוביץ והרב נויגרשל...

einav_h

New member
תודה על התמיכה... ../images/Emo39.gif

ואני רק אוסיף ששנה שעברה יצאנו חברות לחו"ל וחברה שלי שאלה את הרב שלה לגבי העניין היא אמרה לו שהיא רוצה קצת לטייל,להרגע מכל הלחץ הבלאגן של הלימודים והעבודה...הוא אמר לה שאם זה למטרה זו, ל "בריאות הנפש" שלה..אז אין עם זה בעיה, במיוחד שזה לתקופה קצרה

יציאה לחו"ל

אסורה מלכתחילה והתירו לצאת רק לג´ דברים, עכ"פ נאמר "מי שדר בא"י כמי שיש לו אלוה ומי שדר בחו"ל כמי שאין לו אלוה" האם שווה להיחשב כמי שאין לו אלוה אפי´ ליום אחד? לעזוב מקום שבו רואים פני אלהים חיים ומדריגתו לאין ערוך בתואנות של "בריאות הנפש" נראה לי לא כ"כ שייך, עכ"פ אפשר גם להתאוורר בארץ , משום מה יש בישראל נורמה כזו שבחו"ל מתאווררים , הישראלים מסתובבים בכל העולם והם במקום הראשון מבחינת תיור... אמרו על היושבים בגלות: "אוי להם לבנים שגלו מעל שולחן אביהם" ק"ו למי שמגלה עצמו באופן יזום. שנזכה לבריאות גוף ונפש וכל טוב !

einav_h

New member
יוו איך שאתה מבעס..

זה עד כדי כך נורא?! ואם אני הולכת לבקר את בת דודה שלי בקנדה?! אז זה כן מותר??????????????????

בראון

New member
לא נכון

מותר, ליסוע אם מתכננים לחזור. אנא שמור את החמרותיך לעצמך, או שתנסח אותם כעמדה מחמירה ולא כעמדה החלטית.

**doron

New member
תשובה

אסור לצאת מסיבות שונות: תהנו בארץ ולא בחול הפיתויים שם גדולים תתאהבו בגוי מותר לצאת מסיבות שונות: אין הנאה בארץ הפיתויים בארץ גדולים מבחול תתאהבו בתילאנדי

תגובה חוזרת..

אני אכן לא מתיימר לפסוק וזה גם לא השתמע מדברי , אני רק ציטטתי, ואכן "אשמור את החמרותי לעצמי" כפי שכתב אחד המגיבים, אני לא מורה הלכה ולא מתיימר להיות, עכ"פ אני רק ציטטתי כמה מאמרי חז"ל בנושא ואני חושב שמי שמכיר בחשיבותה של א"י לא ירצה לצאת לחו"ל וכמאמר ר´ יוסי בן קסמא לגבי לימוד תורה "אפי´ תתן לי אלף אלפים זהב ואבנים טובות ומרגליות" בחו"ל אנחנו מתרחקים מרבש"ע על זה אף אחד לא יחלוק (גם לא מתירים לצאת לחו"ל) ושכל אחד יעשה מה שהוא רואה לנכון.. אגב, אני גם חלק מהכלל ויש לי גם רצונות ומאוויים ליסוע לחו"ל לכל מיני טיולים ומקומות ואעפ"כ לא יצאתי ומקווה שגם לא אצטרך לצאת.. כל טוב !

למעלה