שלום לכולם. מנות חגיגיות לפסח

רעיונות למנות עיקריות חגיגיות שאפשר לבשל ולהקפיא לפסח, יש למישהו?
ואורני, אלופת ההכנה מראש, יש לך טיפים אחרים בנושא?
מי שממליץ על מתכוני בשר בקר - אודה לכם אם יהיה גם חגיגי וגם רך ונמס מאוד.
פיתחתי לאחרונה סלידה ממאכלים שצריך ללעוס וללעוס אותם (סליחה).
תודות לכולם מראש.
 
נערך לאחרונה ב:
רעיונות למנות עיקריות חגיגיות שאפשר לבשל ולהקפיא לפסח, יש למישהו?
ואורני, אלופת ההכנה מראש, יש לך טיפים אחרים בנושא?
מי שממליץ על מתכוני בשר בקר - אודה לכם אם יהיה גם חגיגי וגם רך ונמס מאוד.
פיתחתי לאחרונה סלידה ממאכלים שצריך ללעוס וללעוס אותם (סליחה).
תודות לכולם מראש.
צריכה לחשוב קצת. יש לי איזה קובץ היכנשהו. בשר מאד רך הוא לשון. אצלי מאד אוהבים, אפילו כאלה שסולדים מבשר בקר.
 
תודה. אצלנו לא יאכלו לשון. בילדותי אהבתי, עכשיו גם אני לא...
מתארת לעצמי שבקובץ שהעליתי, תמצאי אפשרויות נוספות. הבשרים הרכים האם אלה שאינם הכי ייצוגיים - חלקים כגון צוואר או מכסה הצלע שהם די זולים וקצת שומניים. מתאימים לבישול כקוביות ברוטב. או שאפשר להשקיע יותר ולקנות בשר טלה שהוא רך מאד. לא רק שוק למילוי כפי שמוצע בקובץ, אלא גם צוואר שהוא ממש רך. טוב לשלב אותו בטבחה בזילי שהעליתי מתכון שלה לפני כשבועיים-שלושה, או בכל תבשיל אחר שאוהבים.
 
מצאתי - קובץ ההמלצות שלי לתפריט ליל הסדר. וכמובן שמי שרוצה מתכונים מוזמנת להודיע ואצרף בשמחה.
 

קבצים מצורפים

  • ליל הסדר.docx
    KB 22.6 · צפיות: 19
נערך לאחרונה ב:
מוזר מאד. נפתח לי בלי שום בעיות. ליתר ביטחון ביקשתי מהשכנה שתנסה מהמחשב שלה והצליח גם לה.
הרגע הצלחתי לפתור ושמרתי. יופי של קובץ שנתן כיוונים ומחשבות. על אף שמאתמול להיום הולך ומתבהר שלא יהיה פה ליל סדר. ): . תודה רבה.
אשמח לכמה תשובות, ברובן בעיקר בשבילי לכל השנה:
כמויות/יחס החומרים במרנג שקדים (האם את מכינה עם אריתרטול? ואפשר לשמור את זה בקופסה סגורה מחוץ/בתוך המקרר? לכמה זמן?)
מעי ממולא באורז ובשר - הכנתי לאחרונה בשקית חמין מבד. כנראה לא זכרתי טוב את היחסים. יצא מאוד יבש. תוכלי לפרט? והאם כל הבישול חייב להיות בתוך נוזל?
גלידה שמנת ביתית ושמנת לגלילת האגוזים - פרווה? קרם קוקוס? אשמח למתכונים.
 
הרגע הצלחתי לפתור ושמרתי. יופי של קובץ שנתן כיוונים ומחשבות. על אף שמאתמול להיום הולך ומתבהר שלא יהיה פה ליל סדר. ): . תודה רבה.
אשמח לכמה תשובות, ברובן בעיקר בשבילי לכל השנה:
כמויות/יחס החומרים במרנג שקדים (האם את מכינה עם אריתרטול? ואפשר לשמור את זה בקופסה סגורה מחוץ/בתוך המקרר? לכמה זמן?)
מעי ממולא באורז ובשר - הכנתי לאחרונה בשקית חמין מבד. כנראה לא זכרתי טוב את היחסים. יצא מאוד יבש. תוכלי לפרט? והאם כל הבישול חייב להיות בתוך נוזל?
גלידה שמנת ביתית ושמנת לגלילת האגוזים - פרווה? קרם קוקוס? אשמח למתכונים.
אני לעולם לא משתמשת בממתיק ששמו מסתיים באותיות ול. יש בו לא פחות פחמימות מאשר בסוכר והוא גם משפיע לרעה על מערכת העיכול. אפשר להשתמש בממתיק על בסיס סוכרלוז ואז זה פחות קצפי. משתמשת בסוכר אבל לא בכמות גדולה. האמת היא שבשנים האחרונות יותר אוהבים אצלי מבוטנים. שומרת במקפיא סגור היטב היטב. אחד היתרונות/החסרונות, תלוי את מי שואלים, הוא שאפשר לאכול ישירות מהמקפיא. והנה המתכון.



עוגיות בוטנים מרגול (אחותה של אסתר מור)

(שלא בפסח, אפשר להוסיף לחלק מהעיסה קמח עם אב' אפיה ולהכין סהרונים).

קילו בוטנים קלויים וטחונים עם הקליפה (כדאי לנער ולסלק חלק מהקליפות)

כוס ורבע סוכר או אבקת סוכר (עדיף אבקת סוכר)

3 ביצים

1/2 כפית אבקת אפיה

קמצוץ ציפורן (אם שונאים את זה אפשר לוותר)

קמצוץ קינמון

תמצית שקדים איכותית



בצד מכינים צלחת קטנה ובה ערימת אב' סוכר.

מקציפים ביצים שלמות עם הסוכר/אב' סוכר.

מוסיפים תבלינים ותמצית.

מערבבים אב' אפיה עם הבוטנים ומוסיפים בהדרגה ובודקים כל הזמן שהסמיכות מתאימה.

מגלגלים כדורים לא גדולים, טובלים באב' סוכר, שמים במנז'ט ואופים לא יותר מדי.

בטמפ' בינונית.

נראות בהירות אבל כשהופכים את העוגיה רואים שמלמטה נעשית זהובה.

השתמשתי במנז'טים מס' 1.5 וכדאי לקחת בחשבון שהכדורים תופחים מעט באפיה.


מעי ממולא באורז ובשר - קשה מאד להשיג מעי ואם את יודעת היכן אפשר בירושלים, אשמח לשמוע.
עדיף להשתמש באורז עגול שהוא פחות נוקשה. מטגנת בצל, מוסיפה בשר טחון לפי הטעם ו/או אגוזי מלך קצוצים גס ומטגנת יחדיו עד שאין בבשר נוזלים. אצל הטריפוליטאים אוהבים במקום בשר, לשים כבד בקר צלוי וקצוץ ו/או ריאה מבושלת קצוצה. מוסיפים כוסברה, מלח, פלפל וקינמון. לא לפחד. הקינמון אינו ממתיק שום דבר.) אם לא רוצים עשבי תיבול, יותר מתאים לשים במלית חוואג'. ממלאים בצורה די רופפת, רק 2/3 מהנפח, כי זה תופח בבישול.
לאחר המילוי אני נותנת לזה בישול של כחצי שעה, מסננת מכל הנוזלים ומקפיאה אבל ההכנה המוקדמת הזו אינה חובה. כדאי לבשל בתוך תבשיל רטוב שהוא בדרך כלל חמין או סיר שמתבשל בו תבשיל בשרי חגיגי והדבר הממולא הוא התוספת שלו. אפשר גם סתם לטגן בצל, להוסיף מים, מלח, קצת פלפל אם אוהבים, אפשר ירקות כגון גזר, סלרי וכיו"ב לשיפור הטעם, ולבשל בתוכו את המעי. לא לשכוח לדקור את המעי או את השקית, פה ושם במזלג, כדי שהנוזלים ייכנסו פנימה.

ולגבי גלילת אגוזים נפלאה של רות סירקיס (היא באמת נפלאה. לא קרה שהכנתי והיא לא חוסלה ממש כהרף עין). אני מעדיפה, בהמלצת חברתנו BB, קצפת צמחית של השף הלבן. לא סובלת את כל האפשרויות האחרות.
 
נערך לאחרונה ב:
אני לעולם לא משתמשת בממתיק ששמו מסתיים באותיות ול. יש בו לא פחות פחמימות מאשר בסוכר והוא גם משפיע לרעה על מערכת העיכול. אפשר להשתמש בממתיק על בסיס סוכרלוז ואז זה פחות קצפי. משתמשת בסוכר אבל לא בכמות גדולה. האמת היא שבשנים האחרונות יותר אוהבים אצלי מבוטנים. שומרת במקפיא סגור היטב היטב. אחד היתרונות/החסרונות, תלוי את מי שואלים, הוא שאפשר לאכול ישירות מהמקפיא. והנה המתכון.



עוגיות בוטנים מרגול (אחותה של אסתר מור)

(שלא בפסח, אפשר להוסיף לחלק מהעיסה קמח עם אב' אפיה ולהכין סהרונים).

קילו בוטנים קלויים וטחונים עם הקליפה (כדאי לנער ולסלק חלק מהקליפות)

כוס ורבע סוכר או אבקת סוכר (עדיף אבקת סוכר)

3 ביצים

1/2 כפית אבקת אפיה

קמצוץ ציפורן (אם שונאים את זה אפשר לוותר)

קמצוץ קינמון

תמצית שקדים איכותית



בצד מכינים צלחת קטנה ובה ערימת אב' סוכר.

מקציפים ביצים שלמות עם הסוכר/אב' סוכר.

מוסיפים תבלינים ותמצית.

מערבבים אב' אפיה עם הבוטנים ומוסיפים בהדרגה ובודקים כל הזמן שהסמיכות מתאימה.

מגלגלים כדורים לא גדולים, טובלים באב' סוכר, שמים במנז'ט ואופים לא יותר מדי.

בטמפ' בינונית.

נראות בהירות אבל כשהופכים את העוגיה רואים שמלמטה נעשית זהובה.

השתמשתי במנז'טים מס' 1.5 וכדאי לקחת בחשבון שהכדורים תופחים מעט באפיה.


מעי ממולא באורז ובשר - קשה מאד להשיג מעי ואם את יודעת היכן אפשר בירושלים, אשמח לשמוע.
עדיף להשתמש באורז עגול שהוא פחות נוקשה. מטגנת בצל, מוסיפה בשר טחון לפי הטעם ו/או אגוזי מלך קצוצים גס ומטגנת יחדיו עד שאין בבשר נוזלים. אצל הטריפוליטאים אוהבים במקום בשר, לשים כבד בקר צלוי וקצוץ ו/או ריאה מבושלת קצוצה. מוסיפים כוסברה, מלח, פלפל וקינמון. לא לפחד. הקינמון אינו ממתיק שום דבר.) אם לא רוצים עשבי תיבול, יותר מתאים לשים במלית חוואג'. ממלאים בצורה די רופפת, רק 2/3 מהנפח, כי זה תופח בבישול.
לאחר המילוי אני נותנת לזה בישול של כחצי שעה, מסננת מכל הנוזלים ומקפיאה אבל ההכנה המוקדמת הזו אינה חובה. כדאי לבשל בתוך תבשיל רטוב שהוא בדרך כלל חמין או סיר שמתבשל בו תבשיל בשרי חגיגי והדבר הממולא הוא התוספת שלו. אפשר גם סתם לטגן בצל, להוסיף מים, מלח, קצת פלפל אם אוהבים, אפשר ירקות כגון גזר, סלרי וכיו"ב לשיפור הטעם, ולבשל בתוכו את המעי. לא לשכוח לדקור את המעי או את השקית, פה ושם במזלג, כדי שהנוזלים ייכנסו פנימה.

ולגבי גלילת אגוזים נפלאה של רות סירקיס (היא באמת נפלאה. לא קרה שהכנתי והיא לא חוסלה ממש כהרף עין). אני מעדיפה, בהמלצת חברתנו BB, קצפת צמחית של השף הלבן. לא סובלת את כל האפשרויות האחרות.
תודה רבה אורני. אנסה את המרנג עם בוטנים בשבילי (בעוגיות פסח הן האהובות עלי), אבל גם עם שקדים בשביל נכדתי הקטנה האלרגית מאוד לבוטנים. הבוטנים קלויים בלי מלח? השקדים חייבים להיות קלויים?
אני לא אכניס מעי הביתה, על אף שטעמו של המעי הממולא באורז ובבשר של סבתי העיראקית עומד לי על הלשון. יש לי שקיות בד מיוחדות לחמין. רציתי לדעת את היחס בין האורז לבין הבשר (ואני מאוד אוהבת בקר טחון מתובל בפלפל שחור וקינמון). אבל ממש ממש תודה על הרעיון לבישול מוקדם או פשוט לבישול בתוך מרק כלשהי.
אוקי. קצפת צמחית של השף הלבן. סגרנו. אני יודעת שענית לי על זה בעבר. רק שאחרי השנה האחרונה התאדו לי רוב תאי המוח.
 
תודה רבה אורני. אנסה את המרנג עם בוטנים בשבילי (בעוגיות פסח הן האהובות עלי), אבל גם עם שקדים בשביל נכדתי הקטנה האלרגית מאוד לבוטנים. הבוטנים קלויים בלי מלח? השקדים חייבים להיות קלויים?
אני לא אכניס מעי הביתה, על אף שטעמו של המעי הממולא באורז ובבשר של סבתי העיראקית עומד לי על הלשון. יש לי שקיות בד מיוחדות לחמין. רציתי לדעת את היחס בין האורז לבין הבשר (ואני מאוד אוהבת בקר טחון מתובל בפלפל שחור וקינמון). אבל ממש ממש תודה על הרעיון לבישול מוקדם או פשוט לבישול בתוך מרק כלשהי.
אוקי. קצפת צמחית של השף הלבן. סגרנו. אני יודעת שענית לי על זה בעבר. רק שאחרי השנה האחרונה התאדו לי רוב תאי המוח.
כדאי מאד לקלות את השקדים. הבוטנים קלויים כמובן בלי מלח. עדיף מאד לקלות בתנור אצלך בבית ולא להשתמש בבוטנים קלויים קנויים. לדעתי אין לך סיכוי להכניס מעי הביתה כי כבר כמה שנים שאין להשיג בירושלים. רק סינתטי. אני מכינה בעצמי שקיות ממצעי כותנה ישנים. משתמשת וזורקת. לא בגלל החסכנות אלא כיוון שבד כותנה ישן איכשהו מפיק אוכל טעים יותר. גם כשמכינים בבית לבאנה או גבינת שמנת. היחסים בין הבשר לבין האורז, לפי הטעם ולפי הכיס. זכרי שהאורז תופח. ואם כבר מדברים על קצפת צמחית, לא זוכרת אם בקובץ ששלחתי מוזכר טראפלס. הכי קל בעולם ונחשק מאד אצלנו בבית.
 
יש לי מתכון לבשר מעולה, אני עושה אותו לברכה של הזרוע לא בטוחה שעובר טוב הקפאה, מעולם לא ניסיתי אבל הרוטב עם מלא כוסברה וסלרי. תגידי אם נשמע לך שמתאים עבורך אז אקליד לך בערב את המתכון מהבית.
 
יש לי מתכון לבשר מעולה, אני עושה אותו לברכה של הזרוע לא בטוחה שעובר טוב הקפאה, מעולם לא ניסיתי אבל הרוטב עם מלא כוסברה וסלרי. תגידי אם נשמע לך שמתאים עבורך אז אקליד לך בערב את המתכון מהבית.
תודה רבה עדיקים. לא יתאים לליל הסדר, אם יהיה פה, כי יש מי שלא אוהב כוסברה. אבל אשמח למתכון. איזה בשר זה?
 
תודה רבה עדיקים. לא יתאים לליל הסדר, אם יהיה פה, כי יש מי שלא אוהב כוסברה. אבל אשמח למתכון. איזה בשר זה?
בדרך כלל אני מכינה עם כתף פעם הכנתי עם נתח אחר לא זוכרת את שמו, כשאלך לקניות לחג אולי אזכר.
אנחנו לא אוהבים הרבה שומן ואוהבים שאחרי בישול ארוך זה ממש רך ובכתף מצליחים לקבל את מה שאנחנו אוהבים.
כמו שכתבתי למיכל בערב אשלח מתכון מהבית, רק עכשיו ראיתי.

למה לא יהיה בסוף ליל סדר? אני ממש מתרגשת ומקוה שסופסוף נוכל לארח הפסח די, רוצה שולחן חג גדול שמח ורועש.
 

michalgad

Member
עדיקים
אני מאד אשמח למתכון הבשר עם הכוסברה/סלרי. נשמי מעולה, תודה!
 
למעלה