שלום לכולם.מזמן לא הצגתי חומר חדש.

מצב
הנושא נעול.

krause

New member

אני מציג 6 כרטיסי רכבת פלשתין בפורמט צבאי military משנות ה40.יש לי מספר שאלות במיוחד לחן מלינג, לאביתר ולכל מי שיודע. מדוע בחלק מהכרטיסים יש הדפסה בעברית ובחלק לא? ידוע הרי שרכבת פלשתין הגיע עד קנטרה בלבד,המשך הנסיעה היה ברכבת המצרית. איך היו מתחשבנים. הכרטיס מקהיר לחיפה הוא של הרכבת המצרית, ושולם גם במילים מצריים.

כרטיסי רכבת בין מצרים לארץ ישראל

אני מציג 6 כרטיסי רכבת פלשתין בפורמט צבאי military משנות ה40.יש לי מספר שאלות במיוחד לחן מלינג, לאביתר ולכל מי שיודע. מדוע בחלק מהכרטיסים יש הדפסה בעברית ובחלק לא? ידוע הרי שרכבת פלשתין הגיע עד קנטרה בלבד,המשך הנסיעה היה ברכבת המצרית. איך היו מתחשבנים. הכרטיס מקהיר לחיפה הוא של הרכבת המצרית, ושולם גם במילים מצריים.
כרטיסי רכבת בין מצרים לארץ ישראל
כמו שציינת, הכרטיס בפינה הימנית העליונה אינו של רכבת המנדט. רשום בו למעלה בערבית "ממצרים לחיפה" ( מנ מצר אלא' חיפא ) ולכן אני מניח שהוא נרכש במצרים, מה שמסביר את העדר העברית. גם המחיר שמוחתם עליו מצוין בלירות מצריות, בעוד ששאר הכרטיסים נושאים מחירים במילים של לירות ארץ-ישראליות. בניגוד לכרטיס זה, שאר הכרטיסים הם מתחנות בארץ-ישראל (חיפה מזרח ועזה) לכיוון מצרים, ולכן מופיע עליהם שמה של רכבת המנדט Palestine Railways, מה שמסביר את המצאות העברית על כל החמישה. אינני יודע להסביר מדוע בחלקם מופיעים שמות התחנות גם בעברית ובחלקם לא. הקו שבין עזה לקנטרה היה שייך לצבא הבריטי, ולא לממשלת המנדט, אולם לשם הנוחיות הופעל עבור הצבא על-ידי רכבת המנדט לאורך כל תקופת המנדט. למיטב ידיעתי, אף אחד לא ערך מחקר היסטורי כלכלי מפורט על רכבת המנדט (למעט הערכת שווי הרכבת שנעשתה מיד לאחר קום המדינה) ולכן אינני יודע לומר לך מה היו הסדרי התשלום בנסיעות בינלאומיות. עם זאת, בעת עבודתי בסידור ארכיון מוזיאון הרכבת נתקלתי בחומר רב העוסק בנושאים כלכליים מעין אלו, ולכן אני מניח שאם זה מאוד מעניין אותך, תוכל לחקור ולגלות את התשובות.

יהוושע

New member
שלום קראוזה, יופי של מוצגים,איך

השגת אותם? הם נראים במצב מצוין. הגד, האם בקנטרה היה צריך לעבור במעבורת את התעלה (או אגם אחר) לרכבת המצרית? איך זה התנהל?

krause

New member
שלום יהוושע.כדרך כל אספן, משיגים

השגת אותם? הם נראים במצב מצוין. הגד, האם בקנטרה היה צריך לעבור במעבורת את התעלה (או אגם אחר) לרכבת המצרית? איך זה התנהל?
שלום יהוושע.כדרך כל אספן, משיגים
חומר במכירות פומביות בעיקר. רוב הכרטיסים האלו נרכשו מסוחרים בריטיים, אשר מוכרים ירושות של חילים בריטיים אשר שרתו בארץ ישראל בין השאר. על פי עדויות של מי שנסע בילדותו מקהיר לחיפה ברכבת,הרכבת עברה על גשר מקנטרה מערב לקנטרה מזרח.ורק שם עברו לרכבת פלשתין.באותה עדות הוא לא היה בטוח שהרכבת המצרית לא המשיכה עד חיפה.ואולי יוסיפו על מידע זה ידענים אחרים. בזמנו אמר אביתר שיש לו צילום של תחנת קנטרה .יאללה אביתר תראה לנו.

ארזS

New member
אכן התגעגענו לחומר החדש - ישן שלך !

אכן התגעגענו לחומר החדש - ישן שלך !
ישר כח ידידי.

מצב
הנושא נעול.
למעלה