שלום לכולם, יש לי שאלה, עזרה בבקשה!

charmed111

New member
שלום לכולם, יש לי שאלה, עזרה בבקשה!

בוקר טוב! אני ג'ניפר, אני בת 18. הגובה שלי הוא 1.70 והמשקל שלי 59. אני בדיאטות בערך כל החיים. ספירת קלוריות, תפריטים ומה לא. אני גם משתדלת לשלב ספורט. השאלה שלי היא כזאת: יש ימים שאני יותר רעבה ויש ימים שאני פחות רעבה. האם אני יכולה במקום לאכול כל יום 1200 קלוריות [בדיאטה מאוזנת, כמובן]. לאכול יום 1400 קלוריות, ויום 1000 קלוריות? מכיוון שקשה לי לשמור על מספר קבוע, וכשאני אוכלת יותר אז למחרת אני פחות רעבה, ואז למחרת קצת יותר וכן הלאה. השינוי הוא לא קריטי, אבל מנטלית אני חושבת שזה יקל עליי. אני רוצה לציין שאני אוכלת ארוחות מסודרות ומזינות. ופשוט מעדיפה לספור קלוריות מאשר לאכול לפי תפריט [כי אני ממילא מתחילה להחליף כל מיני דברים בתפריט, בדברים שווי ערך תזונתי אמנם, אבל התפריט כבר ממילא משתנה]. אשמח אם תענו לי על השאלה, מי שמבין או מניסיון. במקום 1200, אם אפשר יום 1000 ויום 1400? תודה מראש לכולם. יום נעים, ג'ניפר.

קליאו2

New member
שלום קוראים לך ג'ניפר ואת רזה!../images/Emo20.gif

לא מבינה למה את בדיאטה... את ממש רזה.. רוצה לשמור על הישג שלך? עיזקי בספורט! לגבי השאלה שלך.. מישהי חכמה פעם הסבירה לי (רמז זו אופק..) שחילוף חומרים נפגע גם ברמה היומית.. כשאוכלים פחות מ1200 קלוריות... אז אולי תנסי תעלי קצת את מספר הקלוריות? נגיד פעם 1400 פעם 1600 וכו??? אני לא מכירה בן אדם שאוכל כל יום בדיוק את אותו מספר של קלוריות.. את יודעת אנחנו אמושיים.. לא רובוטים.. בכל מקרה סחתיין עלייך שלא מטריף לך ת'שכל לספור קלוריות.. את יודעת הגוף זקוק לאבות מזון לא "רק" לקלוריות.. מקווה שאת אכן אוכלת מאוזן.. תיזהרי... את רזה ואוכלת מעט מדי..

../images/Emo45.gif מלים כדורבנות קליאולה!

ג'ניפר היקרה, המשקל שלך מתאים לגובה שלך ואין צריכה דיאטת הרזייה. אני מסכימה עם קליאו בכל מילה. עלייך "לעזוק" בספורט...כך תוכלי לחטב על הגוף וגם לשמור על המשקל הטוב שלך.

charmed111

New member
../images/Emo24.gif תודה רבה בנות

פשוט שיש לי נטיה להשמנה. אני צריכה לשים יותר דגש על ספורט. תודה על העצות. יום נפלא.

1,200 קלוריות? בטח שאת רעבה

את גבוהה, צעירה, פעילה, לגוף שלך אין דלק. מלאי מיכל דלק במכונית ב10 שקל ונסי לנסוע עם זה לאילת. לא מספיק! חמודה, להעלות מחר בכמה מאות קלוריות! ועוד משהו: הגוף צריך בנוסף לכך וכך קלוריות - שהקלוריות יגיעו באיזון מסוים מחלבון, פחמימות, ושומן. נגיד ואכלת במקום פרוסת לחם קל - כף של שמן זית, ישתבש האיזון. גם כאן וגם כאן יש 30-40 קלוריות, אבל המקור של הלחם הוא הפחמימות והשמן זית הוא שומן. זה לא יכול להתחפש לזה ולעשות את התפקידים בגוף של אב המזון השני.

charmed111

New member
אבל רגע, אני כן צריכה דיאטה.

באמת שהבעיה שלי היא לא תת משקל או משהו. אני רואה על הגוף שלי שיש לי מה להוריד, בבטן ובירכיים. לפחות 4 קילו, כדי להראות טוב. כמובן בשילוב פעילות גופנית. הבעיה שאני יכולה נגיד ללכת שעה, 3 פעמים בשבוע. אבל כרגע לא יותר כי אני עובדת ואני מתעייפת. אני רוצה להירשם לחוג יוגה [בקרוב מאוד, ואז זה יעזור גם קצת אני חושבת] אבל כעיקרון אני לא מסוגלת להתאמן ממש בחדר כושר ואינטסיבי מידי. אז על פי הפעילות הגופנית שאני עושה, כמה קלוריות את ממליצה לי לאכול ביום, כדי לרדת במשקל [בהדרגה כמובן] כ3-4 קילו ? כי באמת שנוח לי לספור קלוריות, ואני כן משלבת מכל אבות המזון ולא מחליפה כמו בדוגמא שנתנת. אני משתדלת לאכול בריא, מזין ומשביע. זה מאוד חשוב לי, לתפקוד שלי. תודה על העזרה, אשמח לשמוע דעות מכולם.

בואי תקשיבי סיפור יפה

נגשתי בתחילת דרכי למי שהיה אח"כ המאמן האישי שלי, ושאלתי אותו בתמימות כמה קלוריות עליי לצרוך? הל"ז סקר את גופי כדקה, חייך ואמר "2,000-2,200". "מה?!" צעקתי, "לא יכול להיות! אני אשמין!" בלה בלה... וכשנרגעתי שאלתי אותו "לדיאטה?" "אה, לדיאטה פחות 500 קלוריות מזה". מלאכול 1,700-1,500 אני ארזה? הירהרתי בדרך הבייתה והחלטתי שאין לי מה להפסיד. 4-5 חודשים של פעילות גופנית ואכילה כזו, ירדו לי כ10 ק"ג, נשמר עד היום ועוד המשכתי להתחטב אח"כ. האמת שזה מאוד הגיוני, מפני שלפרק רקמות שומן, שהיא ריקמה מאוד קשה לפירוק, גם צריך אנרגיה! ברגע שאת מכניסה מיני-מינימום, הגוף לא יכול לפרק רקמות שומן רבות...

charmed111

New member
קודם כל תודה רבה על העזרה...

והזמן שאת מקדישה לי. אני מאוד מעריכה את תשומת הלב, תודה רבה לך. על איזו פעילות מדובר? כי אני לא מצליחה להתמיד בפעילות מאמצת כמו אירובי, אלא רק בהליכות וגם זה לא כל יום. אני יכולה ללכת 3-4 פעמים בשבוע שעה, לאכול 1500 קלוריות ולהרזות?

CR00VI

New member
את קצת סותרת את עצמך ../images/Emo4.gif

"אני לא מסוגלת לעשות פעילות ארובית" ו..."אני יכולה ללכת 3-4 פעמים בשבוע כשעה" אז בואי אני אחדש לך משהו שינה/הליכה/ריצה ארוכה/ישיבה/עמידה/ספינינג/מצמוץ עם העין.... כל אלה פעילויות ארוביות. פעילות אירובית= פעילות שאת מסוגלת לעשות לאורך זמן ובאותה עצימות. תהיי בטוחה ש 3-4 פעמים בשבוע הליכה של שעה זה די והותר כפעילות אירובית, בהנחה שאת לא התעמלת רבות עד היום.

הליכה = פעולה אירובית ../images/Emo13.gif

אירובי זה לא רק שיעורים על מדרגה וקפיצות למוזיקה רועשת. אירובי למעשה זה סוג של מנגנון אנרגיה בגוף שעושה שימוש בחמצן (אירובי = עם אויר). בנוסף לחמצן יש גם שימוש בפחמימות ובשומן, וזה המנגנון אנרגיה היחיד שעושה שימוש גם בשומן וככה הוא בעצם "נשרף". עונה על ההגדרה הזו כל דבר שניתן לעשות יותר מ2 דקות, כולל הליכה.

charmed111

New member
באמת? ../images/Emo2.gif ואני חשבתי שזה רק מה...

שעושים בחדר כושר. כמו שאמרת אירובי מדרגה וכאלה. אז מצוין, המצב טוב משחשבתי. תודה!!! מקווה שאני אצליח להתמיד. לילה טוב

למעלה