שלום לכולם, יש לי שאלה די חשובה!

שלום לכולם, יש לי שאלה די חשובה!

נעים מאוד אני אלירן אני בן 18 ואני תלמיד תיכון אני בונה אתרים כבר מכיתה ז' זאת אומרת מגיל 13 יש לי ידע בתחום כבר 5 שנים אני עובד במיוחד על HTML ולא ממש מתמחה בפלאש אבל השנה התחלתי ללמוד השאלה שלי היא כזאת: אתמול בא אלי בנאדם שיודע שאני בונה אתרים ואת כל האתרים שבניתי אני בניתי בשביל הכיף ובשביל עצמי ולא בשביל שום עסק או רווח כלשהו ואתמול הבנאדם ביקש ממני לבנות לו אתר, די פשוט, HTML בשביל גלרית תמונות כמו עבודות... זאת אומרת אומן! והוא ביקש ממני הצעת מחיר, והשאלה שלי היא.... כמה אני אמור לדרוש ממנו על בנית אתר, של גלריית תמונות, וכמה על תחזוקה חודשית, אני אשמח לתשובה בהקדם כי אני צריך להחזיר לו תשובה היום אני רוצה לדעת גם כמה מקצועניים דורשים על אתר כזה... רק כדי להיות בעיניינים ולא לקבל איזה פאדיחה שאני אתן לו מחיר מגוחך בתודה מראש - אלירן

Spinning 56k

New member
הונאה.

תגיד לו מהר שאתה לא מתאים לעבודה, כי אם לא אתה פשוט מרמה אותו. גלריית תמונות ללקוח חייבת לכלול ממשק ניהול בשפת צד שרת (ASP/PHP), כי אם אתה תתחיל לבנות לו את הגלריה ב-HTML, כל עלות התחזוקה (כל עבודה שתכניס לו) תעלה עוד כסף, מה שהיה יכול להפטר בממשק ניהול פשוט. ולמה אתה לומד חמש שנים ונשאר רק עם HTML ופלאש? זה קצת מוזר...

מה?

אוקיי מה זה ASP PHP אני לא מכיר את זה אני לומד 5 שנים רק על HTML כי לא יצא לי לקנות ספרים של תוכנות אחרות מה לעשות... אין תקציב ולמה אי אפשר לבנות לו גלריה בשפת HTML? מה יוצא דופן מהשפה השניה שאמרת? ולמה עלות התחזוקה תעלה עוד כסף?....

orenstal

New member
----->

אם 5 שנים אתה לומד HTML ועוד לא יודע מה זה PHP\ASP המצב לא מעודד (לפחות לדעת למה השפה\טכנולוגיה הזאת). אפשר ללמוד ASP\PHP ממדריכים באינטרנט. לא הכי מומלץ אך עדיף מכלום. תקבל קצת מושג לגבי השפה\טכנולוגיה. עלות התחזוקה תעלה יותר כסף משום שבHTML אתה תצטרך לעדכן כל תמונה וב ASP למשל, אפשר לעשות מערכת שהבן-אדם יתחזק לבד את הגלרייה...

orenstal

New member
למה באמת נשארת רק עם HTML ופלאש?

ובעיקרון, אי אפשר להגיד לך כמה לקחת. ואכן, גלריית תמונות עדיף לבנות ב ASP או PHP.

motyka

New member
שתי אפשרויות

לפי שעות, נאמר 50 שקל לשעה, וכמה שיצא יצא, ואז גם התחזוקה על אותו עקרון. 1000 שקל בשביל הבניה הראשונית, ואחר כך תחזוקה לפי 50 שקל לכל דף נוסף ו 25 שקל לכל תיקון בדף.

motyka

New member
המשך

ובנתיים, בחלק מהכסף שאתה מקבל תקנה ספר על ASP או PHP ותתחיל לתרגל. כשיהיה אתר גדול תציע לו להמיר (זה בדרך כלל דורש אחסון בתשלום)

nirdagan

New member
בניית גלריית תמונות

ניתן לבנות גלריית תמונות ב-HTML רק שעדכון השוטף עלול לגזול זמן רב, ולהסתבך כאשר הגלריה גדולה. לכן רצוי בנוסף לעיצוב הדפים ב-HTML לכתוב סקריפטים ב-PHP (או PERL או ASP) שייצרו את דפי ה-HTML באופן אוטומטי.

arye9

New member
עד שתלמד אתה יכול לנסות

- לתת לתמונות שמות מספריים עוקבים a1.gif a2.gif -בעזרת תוכנה (למשל Easy Thumbnails) לעשות מהן Thumbnails -לכתוב בשורה אחת את הפרוצדורה להעלאת Thumbnail וקישור לתמונה -להעתיק את השורה לכמה תמונות שתרצה בדף -לשנות את מספר התמונה האמת שלא ניסיתי (רק עכשיו חשבתי על זה) אבל זה נראה לי הגיוני בהצלחה אריה

למעלה