שלום לכולם! חזרתי מהחופים המדהימים

אמנון כ

New member
שלום לכולם! חזרתי מהחופים המדהימים

...של גואה! כן כן - חופשה של שבועיים בחופים הטרופים המקסימים של גואה בהחלט ממלאת את המצברים במסגרת הטירוף של העבודה וחיי היום יום. לפני שאתם קופצים - המטרה בהחלט לא הייתה מסיבות "פול מון", סמים ולהתחבר לצ'כונה (או יותר נכון מאפייה) הישראלית שם, אלא להירגע ולנוח באחד מאתרי התיירות המפורסמים בעולם (ובצדק!). גואה היא מדינה בפני עצמה בתוך הודו, ולא סתם, אלא המדינה העשירה ביותר בהודו. וואסקו דה גמא - מגלה הארצות הפורטוגלי, הגיע לחופי גואה במאה ה-15 ומאז ועד שנות ה- 60' של המאה ה- 20', הייתה גואה תחת שלטון פורטוגזי, עד שצבא הודו פלש וכבש את גואה ללא התנגדות של פורטוגל ומאז גואה היא חלק מהודו. יש חופים רבים מאוד בגואה, ויש אזורים שונים המיועדים (כפי שהסתבר לי) לקהלי יעד שונים. רוב הזמן הייתי ב- Palolem, חוף טרופי מדהים ושקט שבו מתאספים חובבי הטבע. השינה היא בתנאים בסיסיים מאוד באחד מבתי ההארחה על החוף, והיום עובר בד"כ ברביצה באחת המסעדות הנחמדות, פגישה עם אנשים מכל העולם ומילוי המצברים לקראת החזרה לארץ. בחוף עצמו יש כפר דייגים והחוף מלא בסירות דייג שהמקומיים בונים בעצמם. בניית כל סירה אורכת כחודש שלם! ניתן גם לצאת לסיבוב של כשעה באחת הסירות על מנת לראות דולפינים ולהגיע לאחד החופים המבודדים באיים הפזורים באזור. המחיר - כ- 15 ש"ח לאדם. הליכה רגלית של כרבע שעה על החוף ב- Palolem לכיוון דרום תוביל למפרצים קטנטנים ומדהימים שיש בהם כמה "חוּשוֹת" שניתן לישון בהם ממש על החוף או על המצוק שבקצה המפרץ, ואם לא הייתי מגלה אותם רק ביום האחרון, כנראה שגם אני הייתי עובר לגור שם לפחות לכמה ימים. האוכל בגואה כולל בעיקר מאכלי ים מן הסתם - דגים, כרישים, סרטנים, לובסטרים ועוד. הכל טרי טרי ובמחירים פשוט מצחיקים יחסית לארץ - כ- 15-35 ש"ח לסרטן אדיר מימדים, כריש, או כמעט כל דג אחר. אבל מכיוון שעדיין מדובר בהודו, בהחלט ניתן למצוא גם מאכלי טנדורי, לחמי Naan ושאר מאכלים הודים. מכיוון שמדובר באזור תיירותי קל מאוד למצוא גם מזון איטלקי, בריטי וכמובן... ישראלי (חומוס-סלט-צ'יפס!) חוף Palolem מושך אליו תיירים במגוון גילאים כולל משפחות עם ילדים קטנים, וכאמור שם ביליתי את רוב זמני. בשלב מסוים עברתי לאזור שנקרא Anjuna. היה לי שם מלון מדהים עם בריכה ענקית וסוויטה גדולה ויפה אבל האזור כולו בנוי אחרת לחלוטין - לא על חוף הים אלא חופים רבים שכולם נמצאים במרחק 15 דקות - שעתיים נסיעה באופנוע (שכירת אופנוע עולה כ- 15 ש"ח ליום לטוסטוס ועד כ- 25 ש"ח לאופנוע הילוכים 150 סמ"ק). נסיעה בהודו באופנוע היא חוויתית מאוד, גם אם מפחידה במקצת עקב המצב העגום של הכבישים, היעדר מדרכות, וריבוי הפרעות כמו פרות שקופצות לך לכביש ללא התראה, כלבים, ילדים וסתם אגוזי קוקוס ענקיים שנפלו על הכביש. Anjuna מושכת אליה תיירים מסוג אחר - כמה היפים מזדקנים אשר גילו את חופי גואה בשנות ה- 60' וה- 70' ונשארו או חזרו לשם, אבל בעיקר כוללת Anjuna את ה- Hardcore של אנשי המסיבות והסמים וזה כולל כמובן עדרים רבים של ישראלים. יש מקומות שהם "צ'כונה" של ממש - מסעדות המלאות בישראלים, שלטים ותפריטים בעברית, ואווירה אפלה ואפילו מפחידה לעיתים. במקום אחד ספציפי נאמר לי שיושבים כל ראשי המאפייה הישראלית שהשתלטה על עסקי הסמים באזור. כשהוצאתי מצלמה על מנת לצלם את האזור הסתכלו עלי כמה אנשים במבט מאיים על מנת שלא אעיז לצלם אותם. אישית מאוד מאוד לא אהבתי את האווירה באזור ואחרי יומיים וחצי ברחתי משם חזרה ל- Palolem. נקודת האור העיקרית ב-Anjuna היא השוק הגדול שמתקיים בכל יום רביעי. אנשים מגיעים מכל רחבי הודו על מנת למכור את מרכולתם לתיירים, המבחר אדיר, ולמרות החום, והרוכלים המציקים (במיוחד אלו שרודפים אחריך בניסיון לנקות לך את האוזניים בכפייה!), מדובר בחוויה מומלצת ומעניינת. אני אעלה כמה תמונות מתוך כמעט 1000 שצילמתי, אבל מדובר רק בדוגמיות. בימים הקרובים אנסה לעשות סדר בדברים ולהעלות סיכום מסודר יותר לאתר שלי. יום נפלא!

אמנון כ

New member
שקיעה ב- Palolem

כל ערב מתאספים כמעט כל התיירים על החופים ומצלמים את השקיעות המדהימות ביופיין. קשה להסביר עד כמה החוויה מרגיעה ומדהימה, ולא תהיה לכם ברירה אלא ללכת ולנסות בעצמכם...

אמנון כ

New member
מוכרת מקומית

עדיין מדובר בהודו, והאנשים פשוט מדהימים בתווי הפנים המיוחדים, בתכשיטים ובלבוש הססגוני, בדיבור המתנגן ובאופי המיוחד שלהם. בתמונה מוכרת באחת החנויות ברחוב הראשי ב- Palolem.

אמנון כ

New member
דייג מקומי

זה היה משיט הסירה שלי כשנסעתי לראות דולפינים. לכל מי שמדמיין את עצמו רוכב על גבם של הדולפינים או לפחות מלטף אותם, צפוייה אכזבה - לרוב הדולפינים נראים רק במרחק כשגבם בולט במקצת מעל המים לרגע קט, ובכל זאת מדובר בחוויה נחמדה, בעיקר בזכות החופים המבודדים והקסומים אליהם ניתן להגיע רק בסירה, שם יש קופים שמשחקים על העצים והסלעים. השיט אינו מומלץ בשום אופן למי שיש לו נטייה למחלת ים.

אמנון כ

New member
שימו לב לצלב שבעגיל

בעבר רוב תושבי גואה היו נוצרים עקב הגעתם של מיסיונרים פורטוגלים. בגואה עדיין יש כנסיות רבות ומפוארות. אולם כיום, עקב הגירה רבה של הודים לגואה בעקבות התיירות, רוב המקומיים הם הינדים אך יש עדיין נוצרים רבים.

אמנון כ

New member
ים לקראת שקיעה

האי שברקע נקרא "אי הקופים" מסיבות ברורות למדי - רק קופים גרים בו. התמונה צולמה באזור הסלעי שבדרום חוף Palolem.

אמנון כ

New member
שוק הפישפשים ב- Anjuna

זוהי תמונה משולבת שהכנתי מכמה תמונות שונות שצילמתי בשוק. הצבעים, האנשים, הריחות, הצלילים וגם החום הכבד, כולם תורמים לאווירה המדהימה ומדובר בחוויה מומלצת במיוחד! שווה להגיע ל- Anjuna רק בשביל השוק המדהים הזה!

אמנון כ

New member
מראות מוזרים בחופי גואה

בהודו, כמו בהודו, הכל יכול להיות. אתה יכול לשבת על החוף בשקט ולפתע יעבור מולך ילד המחזיק פרה מקושטת. הוא כמובן ירצה כמה רופי עבור כל תמונה (ובמקרה שלי גם יקבל...).

אמנון כ

New member
כפר דייגים

ב- Palolem כאמור, יש כפר דייגים. בתמונה 2 ילדים מקומיים משחקים ליד ערמה של דגים המונחים לייבוש. בעונת המונסונים אי אפשר כמעט לצאת לים, או אפילו לרחוב, וכמובן שאין כמעט בכלל פרנסה מתיירות. יש צורך לאגור מזון רב לקראת העונה הזו, ואחת הדרכים היא לייבש את הדגים מראש.

Yo-man

New member
יופי של תמונות, זו היפה ביותר לדעתי

וברוך שובך, אמנון.

אמנון כ

New member
החוף המבודד של אי הקופים

אליו ניתן כאמור להגיע רק בסירה, כפי שאפשר לראות בתמונה. לסירות הדייג מבנה מיוחד הכולל זרוע מעץ המיועדת לעיצוב הסירה. אחד המקומיים סיפר לי שבניית סירה שכזו אורכת כחודש. עד לפני כמה שנים השתמשו רק במשוטים, אולם היום לרוב הסירות יש מנוע דיזל הגורם לצערי לזיהום די רציני של המפרץ היפה הזה.

אמנון כ

New member
ותמונה אחרונה בשלב זה - תמצית הטיול

מנוחה ובטלה... אלו הן הרגליים שלי כשאני נח על הערסל הממוקם על שפת הבריכה במלון המפואר (Anjuna Laguna) ב- Anjuna. איזו חופשה נהדרת!

muga

New member
תמונות מדהימות!! ../images/Emo45.gif

נראה שהיה לך טיול מוצלח!! ברוך שובך!

Blueyes2

New member
עושה חשק לברוח מפה ../images/Emo6.gif

אני רוצה גם!!!!! התמונות ממש יפות , אפשר לגלות באיזו מצלמה צילמת ??

אמנון כ

New member
CANON A70

זהו דגם ישן יחסית והיום מוכרים את ה- A75, A85,A80 ו- A95. אני שוקל בימים אלו ממש רכישה של מצלמה חדשה וטובה אחרי שהמצלמה הזו שירתה אותי נאמנה בשנה וחצי האחרונות בהן צילמתי כ- 20 אלף תמונות ומעל ל-500 קטעי וידאו. בזמנו, כחודש אחרי שרכשתי את המצלמה, כתבתי מאמר על השיקולים ברכישת מצלמה דיגיטלית. אמנם הדגמים התעדכנו מאז, אבל לדעתי רוב השיקולים עדיין רלוונטיים, ויש במאמר קישורים רבים לאתרים המשווים באופן מקצועי בין מצלמות. בהצלחה!

aviron

New member
רגע! רגע! הרגליים האלו מוכרות לי!

זה לא אתה זה שגר בבית על-יד הציפור שעל החוטי-חשמל?.... יופי של תמונות, מאמר מעניין ! ברוך-שובך אל מדינת הביבי והעובדיה !! ושאלוהים לא ייתן לך ראסייה!! פגשת אותה במקרה בגואה?

אמנון כ

New member
פרסמתי רשומה חדשה באתר שלי

ובה הסברים על ההיסטוריה של גואה, מידע אודות החופים השונים בהם הייתי וגם 30 תמונות המוצגות באמצעות מערכת התמונות החדשה בבלוגים של תפוז. קריאה/ צפייה מהנה... http://blog.tapuz.co.il/amnon

גורי פ

New member
תודה!

תודה שאתה משתף אותנו בתמונות המהממות האלו... דיי מפתה ומפתח את החשק להעלם מפה . בכמה כסף הסתכם הטיול שלך?

למעלה