שלום לכולם, חדשה בפורום

שלום לכולם, חדשה בפורום

יש לי בעיה, אני יודעת שיהיו כאלה שיצחקו אלי אבל לא איכפת לי. בזמן האחרון, מאז יום הכיפורים, אני מרגישה שכל מה שאני רוצה ה' יתברך מביא לי עוד לפני שאני מבקשת בכלל. סליחה, קבלו תיקון, זה לא שאני מרגישה. אני רואה את זה קורה מידי יום ביומו. אני גם רואה שאם אנשים פוגעים בי בצורה כלשהיא, ה' יתברך מחזיר להם כגמולם מייד במקום מבלי שאגיד משהו בכלל. גם בעלי סובל בגלל זה. פעם אחת רבנו והוא העליב אותי ופגע בי קשות. כשהוא יצא מהבית התחלתי לבכות. זה היה בשבת. בכי שיוצא מהנשמה. אמרתי לאלוקים שאני מצטערת שאני בוכה בשבת אבל אני פשוט לא יכולה לשלוט בזה. מיד באותה השנייה בעלי נכנס הביתה עם כאבים אדירים ברגל שהתחילו לפתע מפתאום מלא כלום. הכאבים האלה נמשכו שעה ארוכה. היתה לי הרגשה שזה בגללי ולכן אמרתי לאלוקים שאני מבקשת שאני סולחת לבעלי מכל הלב ואני מבקשת שיעזור לו וירפא אותו. מיד התחילה להיות הטבה משמעותית בכאבים עד שלאט לאט זה חלף. זאת רק דוגמא אחת. קורים לי מקרים שאיך שאני חושבת על משהו אני מיד מקבלת כל מה שרציתי. זה מפחיד אותי! קראתי באיזשהוא מקום שה' יתברך משלם לרשעים גמולם בעולם הזה כדי שלא לשלם להם שכרם בעולם הבא. לכן התחלתי לחשוש. אני יודעת שאני לא מושלמת ועושה הרבה חטאים. אני יודעת שאני צריכה לחזור בתשובה, אני יותר מידי עמוק בחילוניות מכדי לצאת מזה. קשה לי לשמור מצוות, היצר הרע חזק ממני. האם זה אומר שאני רשעית? שה' יתברך נותן לי את שכרי בעולם הזה? האם לכן זה קורה?

אלישיר

New member
סליחה, אבל קצת חסר לי רקע.

בעזי"ת את שקועה בחילוניות? לפי ההודעה שלך , את מבית דתי לכל הפחות. לא'ידע, אז סליחה על החוסר מיקוד. שכר שישולם בעוה"ז, הוא לא מהסוג שמביא להרגשת א-לקות והשגחה פרטית, אלא בבחינת העונש שהנחש קיבל :צרכיו ללא טורח(העפר כאוכל) והסתרת פנים. יש את המושג "שלות הרשעים"- יש לך חיים חסרי דאגות וטרחה? לא. זה לא שכר בעוה"ז, זה אור מלמעלה שבא להעמיד אותך מול ההשגחה הפרטית וקירבתו של הבורא ית"ש אל כל ברואיו באשר הם. אני בטוח שאת בן אדם טוב, כי אם לא- לא היית זוכה לכך. (לגבי בכי; מאז שחרב הבית ננעלו כל השערים אל הבורא ית"ש, למעט שערי אונאה- שערי בכי, ולכן מוזהר הבעל להזהר בכבוד אשתו משום שדמעתה מצויה, ועונשו לא יאחר לבא). כל מה שאני יכול להציע לך, כמו לכל יהודי אחר, זה את הדרך שבה התקרבתי אל אבא בשמים, את הדרך שבה אבות האומה שלנו פסעו בה אל הא-לקים: לכי ותתפשי מקום שקט, והכי טוב בסביבה מעוררת השראה- נוף וצמחיה, וספרי את הכל לבורא העולם ית"ש. את כל השאלות, התהיות וסתם כל מה שאי פעם רצית לומר לו. וגם את מה שספרת כאן, שקשה לך להיות מושלמת, שאת יודעת שאת צריכה לחזור בתשובה ושהיצר הרע שבך חזק. שאת רוצה להיות יהודיה טובה (כולם רוצים להיות בני אדם טובים, לא?). וגם אל תשכחי להודות לו , על שהוא עושה חסד חינם עם כולם,( ואת יודעת את זה עכשיו 'על הבשר'. זה היה כך תמיד אבל לא שמת לב.עיקר הגלות זה שלא שמים לב). אל תקצרי. תחשבי כמה הוא גדול, כמה סבלנות יש לו לשמוע, וכמה יש לו לתת. אומר הרה"ק אליעזר ברלנד, שכשיהודי בא ומפרש את שיחתו לפני הא-לקים ית"ש, הרי שהא-לקים כביכול עוזב את כל עיסוקיו ובא לשמוע את אשר יש לבנו לומר (ובאותו זמן לא יגזור אף גזרה על ישראל. הרב ניסה לארגן ש-24 שעות ברציפות יתבודדו בתורנות, כדי להמתיק את כל הדינים וגזרות). - רק כדי לסבר את האוזן על גודל מעלת הדרך הזו.

אלישיר

אני עזבתי את העולם החרדי לפני 15 שנה בערך. לא בגלל שאני לא מאמינה, להיפך! אבל, כמו שכתבתי, היצר הרע גדול ממני. קשה לי להתנגד לו ולכן כתבתי שאני שקועה עמוק בתוך החילוניות. בניתי לי כבר את עולמי. קשה לי להתחיל היום מחדש.

אלישיר

New member
הוא אשר אמרתי -"לפחות מ..."

בעזי"ת מה' מצעדי גבר מכוננים ,אז הוא שלח אותי לענות. אני בן של רב, שמילדות נעשתי פושע תרתי משמע. ריבונו של עולם ית"ש קירבני, אליו על ידי שלא בטוח בדיוק איך, פשוט נוצרה מציאות שאני מדבר כמעט יום יום אליו כאל חבר נפש כל יכול, ומבקש ומקבל ממנו הכל (כולל דברים לא יפים). שנה וחצי דברתי אליו, בלי תוכניות לחזור, ואפילו כיפור לא שמרתי ר"ל -כלומר ליצור קשר עם אבא טוב שבשמים לא מחייב אותך לכלום. גם אם את לא רוצה לבקש ממנו שיעזור לך לחזור (והוא עוזר מאוד, ושובר את היצר הרע אם מבקשים ממנו), אל תברחי ממנו כי ממנו אפשר רק לקבל. קראי שוב את דברי, הפעם באור הזה.

../images/Emo140.gifלאלישיר

בס"ד אני מזמן רציתי לכתוב לך שאני נהנית מאוד לקרוא את מה שאתה כותב ומתחזקת מדבריך.יישר כוח

הדס, קודם כל ברוכה הבאה לפורום

שנית, הידעת שבסל"ה של הבוקר לומדת אישה חוזרת בתשובה שעברה כבר את גיל השבעים? כן כן שמעת, אישה מבוגרת שעברה כבר את גיל השבעים ו...חזרה בתשובה. זה רק מראה שבכל גיל אפשר לחזור בתשובה - גם מי שבנה כבר את עולמו. אז איך מתמודדים עם היצר הרע? כמו שאמר אלישיר, רק תפילות לבורא עולם. רק בורא עולם יכול לעזור לנו להתמודד עם היצר הרע.

asaf2000

New member
מה שמזכיר לי

האזנתי פעם לאחד מערוצי הקודש (כשעוד הייתי חילוני) ובין כל הנערים שעלו לשידור לקבל על עצמם תפילין או ציצית או שבת או "לזרוק את הטלויזיה מהחלון" עלה אחד שהיה לו קול קצת שונה, הוא קיבל על עצמו להניח תפילין כל יום, השדרן שאל אותו בן כמה הוא והוא אמר 70 ומשהו (לא זכור לי בדיוק הגיל).

אריאלה,את מתכוונת למלכה קציר,האישה

בס"ד המבוגרת עם הכובע מבד הרחב שיש לה גם חצאית ותיק מאותו הבד,אם את מתכוונת אליה,אז תדעי לך שהיא באמת אישה מדהימה,היא כתבה והוציאה לאור ספר ילדים על חזרה בתשובה ועכשו היא שוקדת על ספר שני.היא גבאית בבית הכנסת שבו היא מתפללת וכל זה היא עשתה כשהיא מעל 70.בנוסף לשעורים שהיא למדה בבוקר בסל"ה.אבל דרך אגב היא לא שברה את שיא הגיל בסל"ה,הכרתי "תלמידה" בסל"ה שכנראה עברה את גיל ה-90 והגיעה לשעורים על כסא גלגלים כשהפיליפינית מביאה אותה לסל"ה בבוקר וחוזרת לקחת אותה בצהריים.כך במשך תקופה ארוכה,רק לאחרונה היא עברה לבית אבות בירושלים להיות קרוב לביתה.

למעלה