שלום לכולם - חדשה בפורום

niki111

New member
שלום לכולם - חדשה בפורום

רוצים להתחתן בסוף מאי (אילוצים משפחתיים ואנשים מחו"ל מצמצמים לנו את הבחירה בתאריך). בנתיים עוברים מסלול יסורים חיפוש אחרי גן/אולם. פתחתי בלוג שמתאר את מה שעבר עלינו אם בא לכם לקרוא. הוספתי קישור (אני מקווה) אני אשמח להמלצות על מקום יפה, בין שפיים לחדרה, בתמחור נורמלי של 250-300 שקל אבל בלי הטריק הכה מדכא שאנחנו חווים לאחרונה שהמחיר מייצג מקום חשוך (ללא תאורה), שקט (ללא הגברה), עם שולחנות בלי מפות אפילו וריק (בלי עובדים) ואם את רוצה אחרת, את צריכה להוציא עוד 30-40 אלף שקל. מזכיר לי קצת את סיפור מרק מכפתור, מי שמכיר. תודה ומזל טוב לכולם בפורום. שיהיו לכולם חתונות נפלאות.

ניסיתם לפנות לאיזיווד

במקרה שלכם, אולי כדאי לכם לבדוק גם הצעות דרך איזיווד. הדעות על האם הם חוסכים כאן בפורום מעורבות - אבל הם מציעים מחיר שכולל הכל - מקום, בר בסיסי (לרוב תוצרת חוץ), די ג'יי, צלם, איפור ושיער (יש רשימה של יותר מ-10 ספקים טובים בכל תחום - לא מרגישה שהבחירה שלי בספקים נפגעה בגלל זה, אולי קצת בנושא של הצילום חסר, אבל אפשר להוריד את הצלם מהרשימה), זר כלה, קישוט רכב, שכר מלצרים וברמנים, תאורה והגברה. בד"כ זה כולל גם עיצוב בסיסי. מקבלים גם יום פינוק בספא. לנו הם חסכו המון כסף ובסה"כ- האירוע שלנו עלה כולל הכל (כל ההוצאות שמסביב - רב וכו') סביב ה-330 ש"ח למנה. לא התפזרנו ולא לקחנו יותר מדי אטרקציות או שדרוגים מטורפים. את האלכוהול הטוב יותר (ואן גוך וכו') קנינו עצמאית וזה הדבר היחיד (מלבד השמלה) שלא כלול ברשימה בגלל שאלו דברים שקיבלנו מההורים (נוסעים המון לחו"ל ולכן קנו לנו מלא בקבוקים בדיוטי פרי). אנחנו התחתנו בערוגות הבושם בנובמבר, אבל מאז שסגרנו שם המחיר התייקר- גם דרך איזיווד, ועומד על הרף העליון של התקציב שלכם (עם איזיווד, בלי איזיווד זה מחוץ לתקציב, אלא אם כן אתם רוצים בחורף).

Crazy Cat Girl

New member
אני יכולה רק לומר שעבורנו איזיווד לא השתלמו.

בעליל. לא יודעת אם זה בגלל שיש לי חתונה קטנה או שזה ככה אצל כולם. בכל אופן, אני מציעה לכל מי שסוגר דרכם לבדוק טוב טוב מה הוא היה מקבל בלעדיהם ואז להחליט.

Bobbachka

New member
גם לנו לא השתלם...

לפחות לא מבחינת המקום! היה הפרש של כ-10,000 בין ההצעה שקיבלנו מאיזיווד (למקום בלבד) לבין מה שהמקומות הציעו בפועל! שימיש לב, שדווקא חבילת הספקים שלהם כן משתלמת... לא לקחנו אותה בסוף ואחרי חיפושים אני קצת מצטערת על כך.

Crazy Cat Girl

New member
אני מסכימה שהיא קצת יותר משתלמת....

אבל נראה לי שאני מעדיפה לבחור את הספקים שלי לא מהרשימה המוגבלת שלהם ולא להרגיש כבולה בשום אופן. גם קצת הרגשתי שם חלקלקות, אנשי מכירות מאוד מיומנים, הרבה מילים באוויר שהתבררו כלא נכונות (לפחות במקרה שלנו)... הוא היה מאוד נחמד זה שדיברנו איתו - אין לי טענות אליו, אבל משהו שם הפריע לי..... לא יכולה בדיוק לשים על זה את האצבע...

ayala221

New member
אני איתך

כבר בשיחת טלפון הרגשתי את החלקלקות הזו וזה מאוד הרתיע אותי (לא אוהבת שקוראים לי ממי לפני שפוגשים אותי וגם לא אוהבת שאנשים שאני לא מכירה נורא ״מתרגשים״ מהחתונה שלי...). וגם הרגשתי שלא בא לי להתחייב לרשימת ספקים סגורה. כל הדיבורים בפורום על איזיווד רק מחזקים אצלי את זה שלא הלכנו בכלל לפגישה איתם. אבל זאת אני, יכול להיות שלאנשים אחרים הם כן יכולים להתאים.

Crazy Cat Girl

New member
אוי, את זה לא היה לי
נורא....

החוויה שלי הייתה מאד שונה

אבל יכול להיות שזה מאד תלוי בנציג שמטפל בך... אם מישהו היה קורא לי "ממי", הייתי מקבלת אלרגיה ואומרת לא תודה! אני באופן אישי אוהבת שמתייחסים אלי בצורה עניינית והנציגים שאני עבדתי איתם היו מאד ענייניים ולכן סגרתי שם. חייבת לציין שנסתי כל עוד נפשי בי, ממקום שבו איש המכירות קרא לי "נסיכה"... אגב, אני במקצועי עורכת דין ובעבודה קודמת היה לקוח שקרא לי "מיידלע" (והוא דווקא היה צעיר). בתגובה אמרתי לו: "יש לי שם, קוראים לי דניאל ואני לא מיידלע!" אני רואה בכינויי חיבה כאלה, מצד אנשים שלא מכירים אותי, כמשהו שובניסטי (נו טוב, מיידלע, מה יותר שובניסטי מזה?), מקטין ומעליב. אוטומטית, אדם שעובדים מולו ומשתמש בכינויים האלה, פוגם משמעותית במקצועיות של העבודה. אני יודעת שמיילדע זה שונה מלמשל, ממי, כי זה כינוי שובניסטי (אבל גם ממי בכלל לא להיט, מסיבות אחרות), אבל גם "נסיכה" למשל, זה מקטין ומאד פטרוני!

Crazy Cat Girl

New member
אצלי לא היה ממי וכאלו, והוא היה מאוד ענייני

זה לא היה העניין. לא יודעת, הכל נראה לי קצת מלאכותי וחלקלק שם. לא יודעת איך להסביר... בכל אופן, החלטנו לוותר על שירותיהם כי פשוט ראינו שזה לא משתלם לנו בכלל.

גם לי היה

את הקטע עם הממי והחמודה ולא אהבתי את העניין שהפגישות שם נערכות לעיני כל ולא בחדר פרטי, לא אהבתי את עניין החלקלקות ושוב, אין לי בעיה עם מארגני חתונות וכדומה אבל היתה לי תחושה שהם מנסים לעשות עלי קופה ולא ממש אכפת להם מהחתונה שלי. בנוסף המקומות שהציעו לי לא עמדו בקריטריונים שלי וכמובן ניסו לשכנע. לחלק מהמקומות הלכתי בלי איזיווד וראיתי שאני משיגה לבד מחיר יפה עם תוספות. אגב אמרה לי מישהי באחד המקומות "אם את רוצה מפות אחרות תלחצי על איזיווד שיוסיפו לך לחבילה". למה? כל העניין שהמו"מ מנותק מול הספקים לא מצא חן בעיני. עוד - גם אופציית הספקים שלהם מצומצמת, הספקים שאני רציתי לא היו ברשימה וניסו לדחוף לי ולשכנע אותי שהם טובים לי. לא אוהבת את כל תעשיית הקומבינות. הספקים שבחרתי אחד אחד בפינצטה הם לא מה"ממי" והמותק ותעשיית הקומינות.

Bobbachka

New member
נכון, זאת בדיוק הסיבה שלא לקחנו בסוף....

נכון, זאת בדיוק הסיבה שלא לקחנו בסוף את החבילה שלהם. זה לא היה זה- בקיצור....

ayala221

New member
מיידלע!?!

זה הרבה יותר פטרוני ושוביניסטי מבחור צעיר! כל הכבוד שנכנסת בו! השיחה הראשונה שלי עם איזיווד הייתה עם נציגה- נאמרה המילה ממי כחמש פעמים לפחות וגם ״יו ממי, איזה כיף שאת מתחתנת!״. כמו שאמרת, חטפתי פריחה. אין שום סיבה שבחורה שלא מכירה אותי ולא פגשה אותי ומדברת איתי חצי דקה בטלפון ככ תשמח מהחתונה שלי. זה עשה לי כזה אנטי ובנוסף שמעתי כבר כל מיני דעות חלוקות ומאוד הרתיע אותי ההתחייבות לרשימת ספקים (יכול להיות שיש לי פחד ממחוייבות
) שפשוט העדפתי לבטל את הפגישה ולהתקדם לבד.

כן כן... מיידלע!

עזבי את זה שזה לא במקום בשום צורה (חוץ מאשר כשסבתא הייתה קוראת לי ככה, וזה בגלל שהיא הייתה דוברת יידש, אז לא יכולתי לבוא בטענות ל"שיינע מיידלע" שלה), בפגישה מקצועית זה עוד יותר לא במקום וזה הכי מזלזל שיש!

מצטרפת להצעה לבדוק ולברר

אני חושבת שיש מקרים בהם זה יוצא יותר זול ויש מקרים בהם העסקה פחות משתלמת. לנו, זה חסך בגלל שלפי בירורים שערכנו - רצו עבור מנה במקום בו התחתנו 300 ש"ח בלי תאורה והגברה, ודרך איזיווד כל החבילה עלתה 300 ש"ח - כולל תאורה והגברה, שכר מלצרים וברמנים וכל הספקים. עשינו חשבון שגם אם נתמקח איתם הרבה ונוריד במחיר - עדין, לא חשבנו שנצליח להוריד במחיר מספיק בשביל שזה ישתווה להצעה של איזיווד. מה גם שיכול להיות שלנו היה מזל - המקום שסגרנו בו היה אז חדש וכשבאנו לסגור אמרו לנו שהמקום העלה את המחיר אבל כמובן שלנו יש כבר הצעת מחיר אז זה לא חל עלינו. יכול להיות שאיכשהו הצלחנו להשתחל בתפר לפני עליית המחיר ולכן העסקה הייתה לנו כל כך מוצלחת. מה שכן, לא היינו סוגרים עם איזיווד לפני שהיינו מבררים מה מחיר המנה הבסיסי במקום שסגרנו דרכו בלי איזיווד. להתחיל לנהל מו"מ על המחיר כבר היה נראה לנו מוגזם, אבל לפי מית4מית ואינדיקציות אחרות - הבנו שזול יותר ממה ששילמנו זה לא יצא והחלטנו שגם אם במו"מ אינטנסיבי היינו מצליחים להוריד את המחיר פלאים - עדין כל התוספות היו יוצאות יקרות יותר (במיוחד התשלום על הגברה ותאורה / שכר מלצרים וברמנים שממילא מנפח את המחיר).

Nooki80

New member
הבלוג שלך מעולה!!!

לא יכולתי לתאר את החוויות של חיפוש מקום יותר טוב! אכן החלק המדכא והמעצבן ביותר בכל הסיפור.

niki111

New member
תודה :)

סוג של תחליף (זול, כי את המשאבים צריך לשמור לחתונה) לפסיכולוג....

Bobbachka

New member
מקומות בתקציב שלך...

אני הייתי בשלושה מקומות נחמדים בתקציב שלך פחות או יותר... אם טרם היית, אולי כדאי לנסות: גאיה בחדרה (אני משוחדת כי שם אני מתחתנת)- אבל ביחס למחיר התמורה הינה גבוהה למדי. הרתיעה אותי המחשבה שזה עשוי להיות מקום של "פרחים", אבל בתכל'ס בתכל'ס- הזוג והאורחים קובעים את אופי האירוע וכל מה שמסביב זניח! העיצוב יפה, האוכל טעים- וכל השאר כבר בידי... שמים וארץ בעמק חפר(מקום חדש)- הציעו לנו בזמנו מחיר מאוד אטרקטיבי (הייתה לנו בעיה עם ריח של דשן במקום,אבל אולי שווה לכם לבקר שם). בית הלורדים- אהבתי מאוד את המקום (בן זוגי פחות)- הלכנו דרך איזיווד, אז אני לא סגורה לגמרי על המחיר, אבל אני מניחה שהוא עומד לגמרי בסטנדרטים.

למעלה