שלום לכולם, גם אני מתחתן!

לב קורן

New member
שלום לכולם, גם אני מתחתן!

בשעה טובה גם אנחנו מתחתנים. אני יודע שהרוב המכריע של משתתפי הפורום הן כלות למעשה ולו רק משום שרוב ההכנות נוגעות למין היפה (שמלה, איפור, סלון כלות, תכשיטים, שיער וכו'...). בכל זאת יש לי כמה שאלות שאשמח אם תוכלו לעזור בהם: א. תעודת רווקות: מתי, איפה, מה צריך להביא? ב. פתיחת תיק ברבנות: מתי, איפה, מה צריך להביא? ג. מקומות מומלצים לחליפות חתן. ד. מקומות מומלצים לנעלי חתן. ה. הדפסת הזמנות. הדפסות צבע שאני מעצב בפוטושופ. ו. צלמי סטילס איכותיים והכי חשוב, עם מחירים שפויים! זהו בינתיים. שיהיה לכולנו יום כתום!

ליתלת

New member
מזל טוב

ובוקר טוב. ועכשיו לעסק: 1. תעודת רווקות - לא יודעת בדיוק, לא רוצה להטעות. 2. תיק ברבנות - אפשר לפתוח החל מ-3 חודשים עד חודש וחצי לפני תאריך החתונה. אפשר לפתוח ברבנות העיר שבה אחד מכם או שניכם רשומים. אם כל אחד רשום בעיר אחרת (בת"ז ז"א) אז מישהו מכם יצטרך להביא את תעודת הרווקות שלו מהרבנות בעיר שלו. צריך שני עדים גברים, שלא חייבים לבוא איתכם אלא גם יותר מאוחר, תמונות פספורט, 600 ש"ח (הנחה לסטודנטים) ות"ז. הכי פשוט להתקשר לרבנות שאתם רוצים להירשם בה ולשאול מה להביא ומתי לבוא. אם אתם מעוניינים ברב מצוהר או מישהו מסויים שלא קשור לרבנות תבררו מראש שלא יעשו לכם בעיות איתו. 3. בגדים לחתן - ליאת זרמון בת"א. יש לה אתר במתחתנים. חוצמזה - החנויות הרגילות: קסטרו, זארה וכו'. 4. נעלי חתן - בחנויות נעליים רגילות (אלא אם כן אתה רוצה משהו בעיצוב אישי ואז אני לא יודעת). 5. הזמנות - באיזה עיר? 6. צלם סטילס - הכי טוב - שחר דרורי. ועוד כמה - אריאל, אלישבע לוי, see. לכולם אתרים במתחתנים, אתה מוזמן לשפוט בעצמך. מחירים שפויים - לא יודעת מה זה אומר - אצל כ"א זה משהו אחר. לדעתי צלם באמת טוב עד 5000 ש"ח שווה את זה.

ollalla

New member
אני אשלים את החסר

תעודת רווקות מוציאים במקום המגורים לפי תעודת הזהות אפשר לעשות את זה לפני פתיחת תיק או אחרי תלוי באיזו עיר אתם פותחים את התיק. נניח שחאד מכם גר בתל אביב והשני ברמת גן ופתחתם תיק ברמת גןאז י שגר בתל אביב צריך להביא תעודת רווקות מתל אביב ומי שגר ברמת גןיכול לעשות אותה ברבנות רמת גן. את התעודה צריך להביא החל מ 3 חודשים לפני החתונה ועד לסגירת התיק .

פצקית

New member
ברוך הבא לפורום ומזל-טוב

תשובות לשאלות שלך לפי הסדר... 1. תעודת רווקות אתה צריך להןציא בעיר מגוריך עם שני עדים שמכירים אותך 2תיק ברבנות כמו שכתבה ליתלת. בגדים לחתן.... החצי שלי קנה בזארה חליפה מהממת. נעלי חתן אלדו מציעים נעלים יפהפיות. הזמנות אני לא יכולה להמליץ מפני שלהורים שלי יש חברים עם בית דפוס ושם עשיתי. וצלמים עם המלצה מכל הלב שצילמו אצלנו וגם אצל חברות שלי הם אסימטריה אתה מוזמן להכנס לאתר שלהם יש להם חבילות שוות ואני בטוחה שתמצא במחיר הרבה יותר שפוי ממה שמסתובב בשוק ( עשיתי בדיקה יסודית לפני החתונה שלי) התמונות מדברות בעד עצמן.. אתה מוזמן לשלןח לי מסר ואז אשלח דוגמיות של תמונות מזל-טוב

לב קורן

New member
OK, אז ככה...

2. האם המחיר (600 ש"ח) הוא לאחר הנחת סטודנט? 5. אנחנו גרים באיזור הדרום (ק. מלאכי). 6. אנחנו מחפשים סטילס בלבד והתקציב שלנו עומד על עד 1,000 ש"ח (כאשר פה מדובר על צילום בלבד ללא פיתוח התמונות).

ליתלת

New member
OK אז ככה ../images/Emo8.gif...

1. 600 ש"ח זה לפני הנחה. הבנתי שיש 40% הנחה אבל תביאו תעודת סטודנט. 2. איזור קרית מלאכי הוא חו"ל בשבילי (חיפאית) אז לא יכולה לעזור לך בעניין הזה. 3. סטילס ב-1000 ש"ח יהיה לך קשה למצוא. אם אתה מתכוון שזה יכלול את הפיתוח וההדפסה, זה ממש לא נראה לי ריאלי... אני מציעה לך לחפש בבתי ספר לעיצוב/צילום/קולנוע סטודנטים מוכשרים משנים מתקדמות (ויש הרבה כאלה) שיהיו מוכנים לצלם עבור סכום כזה. (אין לך מה לדאוג מזה שהם סטודנטים - השוק מלא בצלמים שלא למדו צילום אפילו יום בחייהם. אני הייתי מעדיפה סטודנט על אחד כזה). יש גם בחור בשם רפי שמדי פעם נכנס לפורום של מתחתנים וכותב שהוא מוכן לצלם בחינם כדי לצבור ניסיון (הוא רק סיים ללמוד). עוד אפשרות היא לחלק לאורחים מצלמות חד פעמיות בחתונה ושהם יצלמו בשבילכם (נגיד מצלמה על כל שולחן). זהו, מקווה שעזרתי.

אפרופו התובנות הקצת מעליבות שלך ב3

אכתוב. שבצילום ארועים...הרבה לפני שצריך לדעת איך לצלם...צריך לדעת מה לצלם. שום סטודנט גאון הבקי בהבנת מעללי הפוטונים עת השמש מתעוררת בבוקר,ועד לקרני הלייזר הצורבות את ניר הצילום לעת ערב...לא ישווה לצלם עם שנה אחת נסיון בלבד...שמצלם על מצב P במצלמה.

ליתלת

New member
עכשיו ליכלכת

וחשבתי שהמרוקאים נעלבים... מסתבר שהתימנים שמים אותנו בכיס הקטן...
ברצינות עכשיו, לא מתאים לך! אני בטוחה שאתה מכיר יותר טוב ממני הרבה צלמים שיש להם המון ניסיון בצילום גרוע. ובטווח מחירים שלו זה מה שהוא ימצא. אז למען הסר ספק, התכוונתי אליהם ולא אליך. אני מכירה הרבה סטודנטים שהייתי מעדיפה שהם יצלמו את החתונה שלי על פני איזה פסאודו-צלם שמתפרנס כבר שנים מצילום גרוע ולא יוכל להוציא פריים סביר אפילו אם החיים שלו יהיו תלויים בזה. וב-1000 ש"ח קשה לי להאמין שהוא ימצא צלם טוב עם ניסיון. עדיף לו ללכת על סטודנט, לדעתי.

אני לא נעלב באופן אישי...

את לוקחת מגזר שלם,של צלמים,שאת מכירה לעומק עבודות אולי של 1 מהם..(לעומק-לא התרשמות אינטרנטית...אלא ארוע שלם לראות) ומעדיפה על פניהם...צלמים סטודנטים. אני מכיר הרבה עבודות של הרבה צלמים..."אלאק גרועים"...והיית מעדיף אותם עשרת מונים על פני כל סטודנט גאון... מהסיבה הפשוטה-הם יודעים מ-ה צריך לצלם...הם יודעים מה הולך לקרות בעוד דקה/שתיים/חמש...הם נושמים את הארוע הרבה יותר טוב. חברה טובה שלי,לקחה אמנית בוגרת בצלאל לצילום החתונה שלה.... ראיתי את התמונות,ושמעתי את הביקורת של הכלה. ואיך אני אומר כאן לזוגות... אני.מצלם חתונות הרבה יותר טוב מזיו קורן ומאלכס ליבק...גם אם שניהם יחד יצלמו בחתונה אחת. (וב1000 שקל,על עבודה בלבד-החבר שלנו יכול למצוא צלמים,שמצלמים חתונות כפרילנס'ים עבור חברות צילום.)

ליתלת

New member
אני לא מזלזלת בכל המגזר

אל תכניס לי לפה דברים שלא התכוונתי להגיד. אני אתן לך דוגמא: אם אני רואה באתר של צלם די ידוע ונחשב (ויקר) באיזור הצפון, תמונות גרועות אחת-אחת, מבויימות, לא-טבעיות, משעממות, סתמיות, ואפילו כמה גרועות מבחינה טכנית, מה אני אמורה לחשוב עליו? אם אלה התמונות שהוא בחר לשים באתר שלו, זה כנראה כי אלה התמונות הכי טובות שלו, לא? אז מספיקה לי גם התרשמות אינטרנטית. ועם כל הכבוד, לא צריך להיות גאון הדור כדי לדעת שמה שחשוב לתפוס זה: בקבלת פנים - את החתןכלה וההורים מתנשקים עם כולם. בחופה - את מי שעומד בפנים וכמה מהפרצופים המרוגשים שממול. בריקודים - את החתןכלה, הסבתא והכוסיות. באוכל - לא מצלמים. ובסוף - כמה תמונות קבוצתיות כדי שכל החשובים יהיו באלבום וזהו. ראיתי עבודות של צלמים מקצוענים עם ניסיון שלא טרחו אפילו לשאול את החתן כלה מי המשפחה הקרובה ואת מי חשוב להם שיצלמו. והתיעוד הרבה פחות חשוב לי מהאיכות של התמונות.

אם את רואה תמונות באתר של מישו

אז עוד כמה רואים. ואם הוא יקר ודי נחשב-ז'תומרת-שהוא מצליח. וז'תומרת-שזה מה שהקליינטורה שלו רוצה. בדיוק כמו שאני יכול לגחך על צלם המקפיץ זוגותיו באויר משל היו צרצרים,בעוד הוא מוכר בדיוק עם אלו הפריימים את ייחודו. ואל תמעיטי בערכו של הענף... עד כדי .."לא צריך להיות גאון הדור וכו..." גם תמונה הנראית לך פשוטה/גרועה טכנית/כל ילד יכול לצלם...אין לך שמץ של מושג באיזה תנאים הצלם היה צריך לצלם אותה. העבודה,אפילו לי...שיש לי ברוך השם נסיון...קשה ברמה הטכנית,עד קשה מאד. התנאים לצילום...הם אנטי צלמים. בקיצור, אני רק יכול להעריך כל אחד המצליח להתפרנס מילום בענף הארועים,אחד התחומים היותר קשים בצילום.

ליתלת

New member
גם דודו טופז מצליח

אז מה? זה אומר שהוא עושה דברים איכותיים? לא. כנראה שזה אומר שהוא פונה למכנה המשותף הנמוך ביותר. אותו דבר לגבי צלמים מהסוג שהזכרתי. כמו בכל תחום - יש קשת רחבה. לא מזלזלת בקושי שיש בעבודה, ההיפך. אני חושבת שמעטים עומדים בו ומצליחים להוציא תמונות טובות באמת.

batz6

New member
אני חושבת שאולי

תהיה נחמד ותעזור לבחור בצורה ראלית יותר, אתה מהתחום ובטוח יש לך מידע יותר מהיימן ... צילום סטילס בלבד ב1000 בלי פיתוח בלי כלום ( לפי הבנתי) קדימה

לב קורן

New member
הכוונה כמובן

היתה לסכום של 1000 ש"ח לא כולל פיתוח התמונות. וזה נשמע לי כמו סכום יפה בשביל צלם לעבודה של פחות מיום. בנוגע לסטודנטים לצילום, אני אשמח לבדוק את האופציה הזו. אבל... איך מתחילים?! יש פורומים או אתרים ספציפיים שאת מכירה שבהם אני אוכל לפרסם הודעה כזו או שמא עלי להגיע לבתי הספר ולתלות מודעות?

ליתלת

New member
פורומים אני לא מכירה

אבל אתה יכול להתקשר למזכירויות של בתי ספר כאלה ולבקש לשלוח פקס ושהם יתלו במקומך. יחסוך לך הרבה עבודת רגליים... ואולי תחפש פורומים בענייני צילום ותפרסם גם שם. לא חשבתי על זה... זה רעיון טוב.

batz6

New member
הי

יש בחור בשם רפי ( כמוהו יש עוד כמובן שמופיעים ומציעים לצלם כמובן ללא תשלום וגם אותם זה משרת- סטג'רים שסיימו עתה לימודים או לשם פרויקט לימודי) שהוא צלם שמתחיל את דרכו וכמה פעמים יצא לי לראות אותו בפורומים בכל מקרה אני מצרפת טלפון- סליחה סליחה סליחה על הטלפון אני יודעת שאסור אבל זה לא פרסום זו התנדבות והתנדבות זו מטרה נעלה! בכל מקרה תפנה אליו אולי הוא יוכל לעזור כך הוא רוצה להשתפשף תפגשו איתו ותראו מה הוא עושה ואם זה מתאים אני חושבת שזו האופציה האולטימטיבית.0525933722 לגבי בגדי גברים יש את אומפנת רונן בתל אביב רחוב העליה - אותם בגדים של לנקסי וסגל במחיר שפוי אני אישית עוד לא ביקרתי שם אבל שמעתי כך שבחצי מחיר שווה לקפוץ יום לת"א ולעשות סבב אם כי אני משוכנעת שגם באזורכם ניתן יהיה למצוא בגדים יפים לארוע במחיר סביר. מזל טוב

קודם כל מזל-טוב וברוך הבא ../images/Emo140.gif

תשובות: א. תעודת רווקות- עשיתי לפני כאבעה ימים: 2 תמונות פספורט, תעודת נישואין של ההורים או/ו כתובה, תעודת זהות + ספח, 2 עדים, 142 ש"ח (135 ש"ח על הוצאת התעודה + 7 ש"ח על משלוח בדואר רשום), תעודת לידה (לא בכל מקום מבקשים) ויש כאלו שדורשים גם את נוכחות האב או האם - כמובן שזה משתנה מרבנות לרבנות!!! אה... ולא לשכוח לצלם הכל לפני ולשמור לך עותקים גם לרבנות. נ.ב. אתם צריכים תעודת רווקות? אתם לא מצויינים בת.ז. שאתם גרים באותה העיר? ב. רבנות- נסגור כנראה השבוע. אז, אני עדיין לא סגורה על עצמי מבחינת דברים. אני יודעת שצריך אישור כשרות מהאולם, תמונות פספורט, עדים, תעודת רווקות, תעודת נישואין של ההורים... ג. חליפת חתן- אנחנו עשינו אצל "דורון אשכנזי" מאוד מומלץ - אחל'ה של יחס, שירות, אדיבות ומתגמשים במחיר, שלא לדבר על החליפה. יש גם המלצות על "ליאת זרמון" (אם כתבתי את שמה נכון - אני רואה שבנות הפורום ממליצות עליה מאוד!) וגם "האחד" - ששמו עלה פה יותר מפעם אחת. ד. נעלי חתן- "אלדו". מבחר ענקי, נעליים טובות והכי חשוב נוחות ויפות. ה. הדפסת הזמנות- תחשב עלויות לפעמים עדיף להדפיס בבית. לדוגמא: אתמול פתחנו פס ייצור בבית של הדפסה, לומינציה, חיתוך בגליוטינה, הדבקת מגנט מאחורה והיישר למעטפה. לא רק שיצא חסכוני, גם היה מאוד מאוד כיף!!! ו. צלמי סטילס- שמעון "מבעד לעדשה". לגבי עלויות אני לא יודעת היות וזה מגיע כחלק מדיל החורף של האולם. אבל, העבודות שלו טובות ואיכותיות. הייתה לנו בחירה בין כמה צלמים (שמונה) ואת העבודות שלו הכי אהבנו. אני מקווה שעזרתי ובאמת שיהיה יום כתום

ענת 79

New member
חשוב - לגבי רבנות

הרבנות הרי היא מוסד מסודר ומאורגן להפליא (...) ולכן כל רבנות מקומית דורשת מסמכים ואישורים שונים. עצתי לכם - תרימו טלפון לרבנות הרלוונטית ותשאלו מה אתם צריכים להביא לקבלת תעודת רווקות ופתיחת תיק נישואים.

לב קורן

New member
תודה, אני אתקשר לשם

ואברר בדיוק מה עלי להביא עמי. למישהו, אגב, יש נסיון עם הרבנות באיזור חולון?

למעלה