שלום לכולכם ושנה טובה,

שלום לכולכם ושנה טובה,

אשמח לקבל עצה. ברשותי מצלמת Panasonic Lumix DMC TZ20 / ZS10 וקיבלתי הצעה לרכישת Olympus PEN E-PL1 בת שנה כשהמחיר הנדרש עבורה, כולל תיק וכרטיס זכרון, הוא 700 ש"ח. האם ההחלפה כדאית אם אני מצלמת בעיקר אנשים ונוף ואין לי יומרות להיות צלמת מקצועית אלא רק לצלם תמונות איכותיות יותר.

sagiKor

New member
---->

המעבר כדאי כי תקבלי איכות תמונה טובה יותר.
רק לשכוח שזה לא כולל עדשה שיש לקנות בנוסף.
וגם לא לשכוח שלא יהיה לך את הזום שיש לך ב TZ20
מבחינת הכדאיות הספציפית, חדשה עם עדשת קיט (אם אחריות) תעלה לך בארץ כ 1600 ש"ח. תבררי כמה תעלה לך תוספת העדשה ואם ההפרש הכולל שווה קניית משומש.

תודה, במצלמה הזו יש עדשה דיגיטלית של 14-42מ"מ

שעל פי הבנתי מגיעה עם המצלמה (לפחות זה כך באמזון). האם במקרה זה זו עיסקה משתלמת? האם אתה יכול להרחיב קצת בנושא הזום?

sagiKor

New member
ממי את קונה?

זאת מצלמה עם עדשות מתחלפות. ולפי מה שרשמת ולפי המחיר זה לא נראה לי שמגיעה עם עדשה. תבדקי זאת שוב מול המוכר על מנת להיות בטוחה.

זום - אורכי מוקד משתנים, כלומר אפשר לצלם בזוית כיסוי רחבה או בזוית כיסוי צרה שמתאימה לצילום אובייקטים מרוחקים. הזום מחושב ע"י חלוקת אורך המוקד הארוך בקצר. למשל בעדשת 14-42, נחלק 42 ב 14 ונקבל זום של 3.
לעומת זאת בפנסוניק שיש לך, הזום הוא 18

אני קונה מקרוב משפחה. הכל כבר נמצא ברשותי,

כולל העדשה ושאר האביזרים. אני צריכה רק להחליט. האם במקרה כזה העיסקה כדאית? אגב, באמזון המצלמה הזו כולל העדשה נמכרת ב:$265 ועל זה יש להוסיף את הכרטיס והנרתיק העולים שם עוד $20. אני יודעת שהעדשות מתחלפות. אני יכולה לרכוש כרגע את המצלמה במחיר הנראה על פניו אטרקטיבי, וממישהו מוכר, ולהחליף בעתיד את העדשה לאיכותית יותר.

ravivme

New member
אם הכל אצלך

כל שנותר לך זה לנסות אותה.
מבחינת איכות תמונה היא בודאי תהיה טובה יותר ממה שאת רגילה.
מבחינת זום היא תהיה הרבה יותר מוגבלת.
המחיר כולל העדשה נשמע לי אטרקטיבי, במיוחד לאור העובדה שאת רוכשת מקרוב משפחה.

sagiKor

New member

למעלה