שלום לאניני הקפה - בקשה להתייעצות

ciclista

New member
שלום לאניני הקפה - בקשה להתייעצות

שלום, אני חובב קפה מושבע שעד עתה הסתפק בהכנה ביתית במוקטרייות (יש לי לכל כמות כמעט) והקצפה הן בפלנג'ר והן במקציף המסתובב. אני וזוגתי שותים ביחד להערכתי כ 8 כוסות ביום, בעיקר של קפוצ'ינו (אני) ולטהקפה (היא). החלטתי לפנק אותנו במכונה ביתית ידנית, ומתוך המעקב שלי אחרי הפורום אני מבין ש 3000 שח זה בערך הסכום הנדרש למכונה ידנית סבירה, ועוד כ 1000 מינוס למטחנה ייעודית (עד היום טחנתי במטחנה לא יעודית ואני מודע לבעיות שלה, כמו שרפת הפולים וכו). הייתי שמח לקבל רשמים עצות והנחיות נכונות להיום, מה והיכן לרכוש את הכתוב למעלה. כל הגיג שהוא יתקבל בברכה. מיקי
 

angert

New member
המלצות בסדר עולה

1. NEMOX JUNIOR + זולה משמעותית מ-3000 ש"ח + עיצוב וגימור טובים + שנתיים אחריות - אין שסתום שחרור לחץ + ידיות מנחושת 2. IMAT JUNIOR + עדיין זולה מ-3000 ש"ח + שסתום שחרור לחץ + דוד גדול מ-NEMOX עשוי נחושת 3. RANCILIO SILVIA + צנרת פנימית מנחושת + דוד זהה ל-IMAT + ידיות מנחושת - מחיר יחסית גבוהה ראה קישורים למכונות. IMAT נמכרת ע"י קפה פאול'ס מיפו טל. 5188190 במטחנות האפשרויות יותר מצומצמות : DELONGHI KG-100 או NEMOX. הייתי עולך על שניה כי דלונגי בקושי טוחנת מספיק דק עבור אספרסו.
 

ciclista

New member
תודה על התגובה המפורטת

מה בקשר למטחנה של IMAT? ושאלה נוספת, או שתיים ראיתי שאוסקר סימונלי עולה 3800 והיא הוזכרה בעבר לטובה. מה ההבדלים בינה לבין אלו שהזכרת מבחינת מבנה ותוצרת? האם המחיר הנוסף אכן מביא ערך נוסף? (למרות שאני פחות אוהב את המראה הפלסטיקי שלה) המכונות שעולות 7000 וצפונה, לא שאקנה אחת כזאת, מה הן מוסיפות לתוצאה? בתודה, מיקי. (דרך אגב קיבלתי מסר מאמיגו יבואני רנצ'יליו לבוא להדגמה)
 

ciclista

New member
סליחה טעות

לא אמיגו, קופיטיימשופ יבואני רנצ'יליו הם שהזמינו להדגמה.
 

angert

New member
אוסקר וצפונה וכן מטחנת IMAT

מטחנת IMAT זהה לזו של NEMOX. לי במקרה יש IMAT. מכיוון ש-IMAT עולה יותר לדעתי עדיף NEMOX. יבואן של רנצ'יליו זה לא coffeetimeshop אלא חברת נני (קישור למטה). אתה צודק בזה שמחיר של סילביה מגרד את זה של אוסקר. אוסקר לעומת שאר המכונות הינה חצי מקצועית עם מחליף חום ומערכת תרמוסיפון המספקת גם מים עבור אספרסו וגם קיטור לקפוצ'ינו בו-זמנית. הדוד של אוסקר גם הרבה יותר גדול וכן יציבות טרמית טובה יותר. בנוסף יש לה מערכת PREINFUSION. אך לאור השמועות רבות על בעיות אמינות הייתי נזהר איתה. מכונות יותר יקרות מבוססות על מערכת דוד-מחליף חום-תרמוסיפון דומה לאוסקר אך כוללות גם ראש E-61 של חברת FAEMA או ראש תואם לו. הגוף שלהם עשוי מנרוסטה שגם מעלה את המחיר.
 

boren

New member
אני ממליץ בחום דווקא על מטחנה אחרת:

האיבריטל. הטחינה מצויינת ואחידה, אבל היתרון הגדול שלה הוא טיימר שניתן להגדרה מראש, דבר שמאפשר להגיע באופן עקבי בדיוק לאותה כמות קפה טחון בכל פעם. היתרון הזה מאפשר לבודד את פרמטר הכמות מבלי למדוד בכל פעם את כמות הפולים ומבלי לטחון "על בערך". זה עוזר להגיע בקלות לעובי טחינה אופטימלי (פר פולים נתונים). אני *ממש* שמח שלא הלכתי על המטחנות האחרות בתקציב (כמו ה-IMAT) ושהצלחתי למכור את ה-KG100 המעפנה שהייתה לי קודם.
 

angert

New member
הדיון הזה כבר עלה

IBERITAL כהיום לא מיובאת, לפחות אין אותה בקפה ג'ו. הדעות לגבי הטיימר די חלוקות - אני דווקה מוצא אותו לא נוח. כמות הקפה שנמדדת ע"י טיימר לא זהה לטחינה שונה ולפולים שונים. אם לדבר על יתרונות אז אולי כיוון רציף לאומת תחנות ב-IMAT. הבעיה שכמעט ואין שום כלי המאפשר לחזור לטחינה של אתמול או לטחינה של מקינטה - הסרגל המצחיק על מיכל פולים אצמו ממש לא מדוייק. אין שום בעיה להתרגל למלא כמות מסויימת של קפה ללא משקל, מחלק מנות או טיימר. הכל עניין של נסיון.
 
עוד דבר

לי יש את שתיהן ואני מוצא שהכיוון הרציף הוא בבחינת חיסרון לעומת התחנות המהירות בimat.הכיוון הרציף הוא מסורבל ואיטי ולא קבוע. כמו כן מצאתי את הimat כמדויקת יותר(ב iberital קשה מאד להגיע לרמת טחינה דקה מאד המתאימה לטורקי) לimat חיסרון במחיר ובעיצוב(נירוסטה תעשייתית למכשיר קטנטן=מגושם) הטיימר של הiberital לא קונסיסטנטי והבעיה מתחילה שעוברים מטחינה של מנת אספרסו לטחינה של כמות המיועדת לשתי מנות.
 

boren

New member
נראה לי שהמטחנה שלך תקולה

לא נתקלתי בשום בעיות קונסיסטנטיות. אצלי הטיימר מכוון למנה אחת, ובשביל מנה כפולה אני פשוט מריץ שתי טחינות. זה עובד מצויין ואני ממש לא יכול לדמיין את עצמי חוזר למטחנה בלי טיימר כזה. לעומת הטיימר של האיבריטל, זה של ה-KG100 היה ממש חסר תועלת ולא איפשר לחזור בדיוק על אותה כמות. כבר בזמן שהייתי מסובב את מתג הטיימר המטחנה התחילה לטחון. כדי להקטין את הבעיה ניסיתי לסובב את המתג שלו מהר ככל האפשר לנקודת היעד, דבר שעזר באופן חלקי בלבד.
 

coffee4me

New member
מצאתי מכונה אחת העונה על הכל ב-2900

לאחר מחקר מעמיק, קניתי בסוף את ה- nemox napoletana (הוספתי קישור). מצאתי כי היא עונה על כל הדרישות שלי ומעבר, כוללת מטחנה רציפה כמו LUX ועלתה עוד פחות מ-3000 ש"ח. ממליץ בחום.
 

carmonle

New member
../images/Emo140.gif תתחדש ותדווח לנו איך המכונה

והמטחנה לאחר שתתנסה בהפעלה. בהצלחה ערן
 
NEMOX = IMAT

זו אותה מכונת קפה/מטחנה רק מדבקה אחרת. המכונה מיוצרת כנראה באיטליה ע"י LELIT. השם למכונות ניתן עפ"י הזמנת היבואן, IMAT היא מותג לאוסטרליה ן- NEMOX לארה"ב. בארץ יש שני יבואנים לאותו ציוד. לכן, כדאי לקנות NEMOX בגלל המחיר. אחריות היבואן ל- NEMOX היא לשנתיים וזה גם משהו (לא יודע איזו אחריות יש ל- IMAT). במשך השנתיים מתחייבים להחליף את המכונה אך לא לתקן. (ספק אם יש שירות תיקונים). אח"כ, אלוהים גדול. לי יש מטחנה של NEMOX ואני מאוד מרוצה. לפני שרכשתי אותה פניתי לג'ו קפה בקשר ל IBERITAL והתברר שאזל ולא יודעים מתי יהיה.
 

max63

New member
אופציה נוספת...

אסור לבטל מראש את האופציה למכוננה אוטומטית. אתה לא רוכש וגם לא עוסק בטחינה. המכשיר מקבל פולי קפה שלמים וטוחן בכל לחיצה 8 גרם ומפיק קפה איכותי בעקביות, ללא צורך בדחיסה וניקוי. האנינים טוענים לאיכות מעט נמוכה יותר. saeco, לדוגמה, החל מ-3000 ש"ח (המטחנה כבר "כלולה") ומעלה. מקס
 

ciclista

New member
אני מעדיף ידנית

גם כי אני אוהב להתעסק, וגם כי לפי רוב הדעות שנתקלתי פה, ואני עוקב לפחות שנתיים אחרי הפורום הזה, במכונה ידנית אפשר להפיק קפה יותר טוב פר הכסף שהושקע. היה לי פעם במקום העבודה מכונה אוטומטית משוכללת מאד, אני חושב של סאיקו. הקפה היה לא יותר מסביר, רוב המקרים פחות מסביר וההקצפה האוטומטית לא התקרבה בכלל למה שמתקבל בקיטור לכד ביד מיקצועית. קפה סביר אני מקבל בזול במוקטריות שיש לי כבר בבית. אבל באמת יותר מכל אני פריק של שליטה בעיניינים כאלו. אוהב להתעסק ולשחק. ילד, עוד מעט חמישים אבל ילד. מיקי
 

angert

New member
מכונות אוטומטית

בסדר גודל זה מפיקות חיקוי עלוב למה שאספרסו אמור להיות. ניסיתי SAECO בסדרת ROYAL PROFESSIONAL, וגם JURA.
 

carmonle

New member
במכונה אוטומאטית, גם ביקרות העולות

מעל 5 ש"ח (הייתה ברשותי אופל שרר) יש תמיד ויתור על איכות תמורת נוחיות. זה יותר משמעותי למי ששותה בעיקר אספרסו. ערן
 
למעלה