שלום יש לי שאלה של מתחילה

A d i Z

New member
שלום יש לי שאלה של מתחילה

גרתי בואנקובר כמה שנים וישנה שם עיירת סקי שנקראית וויסלייר anyway כל הזמן עסוקים שם בסנו בורד, שאלתי היא האם ניתן להתחיל לגלוש (ללמוד) בשלג של החרמון כי למיטב ידיעתי צריך תנאים מסוימים של שלג?

rageme

New member
תשובות

היית בויסטלר ולא גלשת??? אי אי אי אי איא פריארית! ועכשיו , כדי שהחרמון יפתח לגלישה צריך מינימום 50 ס"מ ברכבל התחתון, מה שאין כרגע אבל אולי בזמן הקרוב (בע"ה) 2 - 3 סופות שלג יביאו אותה ב 50 סנטים.

A d i Z

New member
תשובת שאלה לrageme

אז מכל הויכוח של המופיעים מטה לא הבנתי.... האם להתחיל לקחת שיעורים בחרמון או לחכות ? השאלה היא כמובן מנקודת מבט של בחורה מתחילה. אני מחליקה על קרח ויש לי בלאנס טוב העניין הוא שאני לא יודעת עד כמה זה דומה ואני לא רוצה להגיע להר ולעשות לעצמי בושות. כמו כן הבנתי שיש חנות ציוד ליד השגרירות הקנדית בת"א העניין הוא שהם יקרנים בטרוף.

Loppy

New member
לא כל כך הבנתי את השאלה...

אין שום בעיה ללמוד בחרמון למרות שיש לזה לא מעט חסרונות אבל לא נראה לי שזו השאלה.. בעקרון כן - אפשר. אם זאת השאלה. תנאי שלג מסוימים?! שוב- לא הבנתי. את מתכוונת אם עכשיו אפשר לגלוש שם - אז לא עד כמה שאני יודע. אבל כן תגיע בקרוב תקופה שיהיה אפשר לגלוש. אני מקווה.. בקיצור, לא היית ברורה לי. מקווה שעזרתי.

CapitalB

New member
היי עדי...

קודם כל חבל שלא גלשת בוויסלר, ואנקובר נהדרת ואני טס לשם עוד 50 יום בשביל לגלוש 42 יום בוויסלר, בכל מקרה, חבל שלא ניצלת את זה שם כי ההתקדמות שלך היתה הרבה יותר מהירה עם מסלולים מתאימים לכך, הרבה יותר רחבים, פחות אנשים ותנאי שלג מובטחים (עם בתי"ס לסנובורד הכי טובים בעולם). בארץ ניתן ללמוד אך מעט קשה יותר, יש מסלול מתחילים אחד והוא בד"כ עמוס באנשים, אז במקום להתרכז בגלישה את מתרכזת בהתחמקות, אתר החרמון השקיעו השנה ובנו מסועים למתחילים על מנת לשפר את העלייה שלהם חזרה למסלול המתחילים על מנת לא להסתבך עם הטי בר הארור שגרם להתייאשות רבים שהחליטו פשוט לטפס כל היום ברגל, אחרי שסיימת עם מסלול המתחילים ניתן לעבור לבינוני שם יש לך יותר אוויר לנשימה ואח"כ לטייל על כל האתר (לא גדול, אבל מספק מספיק חומר גלם ללמוד את הספורט). רק שהעונה תתחיל ותהיה לבנה, בן

drz400e

New member
לא ממש נכון

ויסטלר, למרות שעל פניו נראה שיש בו הכל, הוא לא הר למתחילים. האזורים למתחילים מאוד מצומצמים, וצפופים מאוד. אני מכיר שם אישית מדריך שאמר לי שהנושא מאוד מקשה על לימוד של גולשים חדשים. ושוב, אני אצטט את עצמי - "אם אין מה להגיד, לפעמים עדיף לשתוק"...

CapitalB

New member
שוב אצטט את עצמי...

זה שאתה מצטט את עצמך זה מאוד נחמד... אם שמעת ממדריכים זה כבר אומר שאתה לא יודע מספיק, אתה צריך לחוות את האתר על בשרך ואח"כ להתחיל לדבר ולצטט את עצמך. וויסלר/בלק קומב זה אתר ענקי שיש בו הכל ממתחילים ועד למקצוענים, אני מכיר המון חברה שלמדו לגלוש שם סקי/סנובורד וזה דחף את ההתקדמות שלהם בצורה שבחיים לא תוכל לקבל בארץ. * בחרמון יש לך מקומות יותר טובים ללימוד מתחילים - אם אתה חושב שכן, אז הינך טועה בגדול, אני כל שנה מגיע בערך 30 יום לחרמון ואני מדריך קבוצות של סנובורדרים, בכל פעם אנו נתקלים בבעיה של אין מספיק משטחים ללימוד הבסיסי, לעומת זאת בוויסלר ממש לא כך... חוץ מזה הגברת גרה באיזור ונקובר ויש לך שם עוד אתרים גדולים וטובים חוץ מוויסלר, אז האפשרויות שם הם אין סופיות... ידידי, תלמד לחשוב ולבדוק את התשובות שלך לפני שאתה מגיב...

drz400e

New member
רגע, שאני אבין....

זה שאני חווה דיעה על סמך דברים שמדריך בויסטלר אמר לי זה לא בסדר, אבל אתה יכול להמליץ על המקום על סמך דברים של אנשים אחרים וזה כן בסדר???? חוץ מזה, אני אהיה שם ביום שני הקרוב, ואשמח לדווח איך האתר מבחינת שטחים למתחילים יחסית למקומות אחרים. מה שאני יודע,וזה מה שאמרתי, זה מדריך שלימד שנים פה באונטריו באתרים קטנים, וטוען שכאן, באתרים שהם פחות מעשירית בגודל של ויסטלר, יש יותר מקום ללמד ולמתחילים מויסטלר, וזה מה שאמרתי. ולא השוותי אותו לחרמון, אז אל תשים לי מילים שלא אמרתי בפה. מעולם לא גלשתי בחרמון, אז אין לי מושג מה הולך שם.

CapitalB

New member
drz תשדרג ל400R

בכל מקרה, יש לי כמה חברים טובים (2 מדריכים ואחד מקומי) שגרים בוויסלר כבר כמה שנים ואני מדבר איתם על בסיס קבוע ובמקרה אני מדריך סנובורד לחוגים מצומצמים בארץ, אני בקשר עם עם מחנה האימונים pro ride שהוא אחד המתקדמים בעולם לגלישת פריסטייל/פרירייד בסנובורד, וויסלר מתאים ללימוד מתחילים והמדרונות מספיק רחבים ויש מספיק חומר גלם ללימוד רמה בסיסית והרבה מעבר, אני מכיר חברים שלמדו שם וחברים שעדיין מלמדים שם. נכון שיש אתרים קטנים עם מדרונות מתאימים למתחילים והם רבים, אבל וויסלר הוא כ"כ ורסטילי שלא חסר בו שום דבר למתחילים, הבעיה היחידה זה הגונדולה בבוקר שיש שם תור ארוך... ** לא אתה השוותה לחרמון אלא שואלת השאלה... לכן עניתי ביחס לחרמון...

drz400e

New member
שורה תחתונה...

לא היית שם, נכון? אז כל האבא שלי יותר חזק, ואני מכיר יותר אנשים לא משנה כלום.....

CapitalB

New member
חמוד...

תלמד להתנסח, אני בקשר עם אנשים באתר על בסיס יומי כמעט, אני יושב עם אנשים שעשו שם עונות על גבי עונות, אז תעשה לי טובה ותקשיב לקול ההגיון. השורה התחתונה שלך היא הדרך שלך להודות שאתה לא יודע הרבה...

drz400e

New member
מדהים הבחור

לא היית שם, אבל אתה יכול להמליץ מה טוב ומה לא....ובאותו זמן להגיד שמישהו אחר, שבמקרה גר בקנדה, וחי את האתרי סקי פה, אבל כמוך לא היה שם, אין לא זכות לאותה דיעה. אני טוען שאתה יודע בדיוק כמוני, ולדעתי הרבה פחות על ויסטלר או סקי בקנדה. אני בניגוד אליך, מכיר באופן אישי ים של אנשים, כמו את ראש ארגון הסנובורד של קנדה, שניהל את ויסטלר שנים, וגם אותו שמעתי מתבטא על שויסטלר הוא לא המקום האידיאלי למתחילים. אז כל מה שאני אומר, זה שלתת דיעה כאילו היית שם, זה פשוט להטעות אנשים. אני לפחות אמרתי שקיבלתי חוות דעת של אנשים אחרים, לא כמוך שעדיין ממשיך לכתוב כאילו גדלת שם, כשבמציאות אין לך מושג איך נראה אתר סקי קנדי מקרוב.

CapitalB

New member
מה יהיה ?

אני את צפון אמריקה מכיר מקרוב מאוד - עשיתי סקי ברחבי צפון אמריקה מ87-89 אז יש לי קצת מושג על האיזור, יש סיבה לכך שוויסלר/בלק קומב זה אתר הסקי/סנובורד מס' 1 בצפון אמריקה כבר כמה שנים ברציפות, התשתית שלהם מתקדמת, אתה לא חייב ללמוד שם אם אתה לא רוצה, אבל מהיכרות אישית עם חברים רבים שלמדו שם ללא כל קושי מיוחד. אז תעזוב את הנושא כי אין פה מנצחים, אתה צריך להבין את זה ולהתבגר קצת.

CapitalB

New member
ביקורת על וויסלר...

זה ביקורת שהורדה מ-x-snow.co.il מבן אדם שבילה עונה + במערב קנדה... טיול שהסתיים באפריל 2004 - WHISTLER ו BLACKCOMB הם שני הרים המחוברים דרך העיירה WHISTLER. יחד הם יוצרים את אחד האתרים הגדולים בקנדה. האתר נמצא כשעה צפונית מונקובר. ההגעה לאתר פשוטה ונוחה, אוטובוס או ברכב שכור. מגוון המגורים בעיירה עצום, החל ממוטלים ועד סויטות מפוארות - כך גם מגוון המחירים. קרבתו של WHISTLER לונקובר, גודלו של האתר ואיכותו הפכו את האתר לאחר האתרים הפופולרים ביותר בצפון אמריקה. בשני ההרים (WHISTLER ו BLACKCOMB) יש סנופארקים וHALFPIPES, כאשר BLACKCOMB נחשב ליותר איכותי ל FREESTYLE (הפארק יותר גדול). האתר באמת ענק, אין ספור מסלולים ואוף פיסטים לכל הרמות וסוגי הגלישה. יתרונות האתר: מתאים לכל רמות הגלישה. קרוב לוונקובר. שלג איכותי ועונה ארוכה במיוחד. חסרונות האתר: בגלל הפופולריות הגבוהה, האתר עמוס ביותר - בסופי שבוע ממתינים בתורים שעה ויותר, וגם הצפיפות על המסלולים בלתי ניסבלת.

drz400e

New member
עדיין לא רואה ששום מקום שהיית שם

אז רד מהעץ, ילד. כי זה כבר מגוחך שאתה כל כך מתעקש בנושא. אני מציע שאולי תשב פה בשקט ככה שבוע, עד שאחזור (מויסטלר...), ואז נוכל לכתוב ביחד מכתב לאבשלום קור ונשאל אותו עם כותבים את המילה עם או בלי ה"ט" השקטה.....

CapitalB

New member
עברית ?

זה לא נוגע לעברית בכלל, ילד אני לא ובמקומות הייתי די והותר ועוד אהיה במקומות רבים. אולי בוויסלר ילמדו אותך לכבד דעות אחרים מבלי להעביר ביקורת שלילית,או מזלזלת. תשאר עם ראש פתוח כי אולי תלמד משהו חדש... ...Break A leg בן

Gilpe

New member
שלום לכולם,

הרשו לי להתערב בנושא היות וגלשתי בוויסטלר ובמקומות רבים אחרים בעולם, אירופה, ניו זילנד וצפון אמריקה (ארה"ב וקנדה). ויסלר הינו ענק (ע נ ק !!!) בצורה שקשה לתאר, במיוחד שהשנה הוסיפו לו עוד קטע גלישה - אבל לא בזה הדיון .... לויסטלר חסרונות רבים החל מהצפיפות הנוראה ועד למחירים, אבל דבר אחד אפשר להגיד עליו בשקט, הוא מתאים לכל הרמות, יש את מגוון המסלולים בין הגדולים בעולם ולכן בנושא זה הוא מתאים למתחילים שלא ראו שלג מימיהם ועד לגולשי PRO הטובים בעולם. גולש מתחיל יהנה באתר זה עונה שלמה כשם שהמקצוענים גולשים בו עונות שלמות.. אני מדבר מתוך נסיון ומעובדות שאני יודע מהשטח, ולכן אין טעם לסתור או להתווכח. שיהיה לכולם שנה טובה ניפגש על השלג ...

A d i Z

New member
בן שלום

כן אני יודעת שפיספסתי שכל החברים שלי הקנדים היו משכנעים אותי לעלות להר והייתי מתפנקת. בכל מקרה אני מתעלמת מהויכוח שלך עם דוד כי דוד ידוע בתור וכחן - מה שכן רציתי לדעת עם לחכות עם כל העניין עד שאני אסע לביקור בארץ השניה שלי או להתחיל כאן? פשוט נראה לי צפוף וקטן בחרמון ואני יודעת שיש איכות לשלג ואתם מבינים יותר ממני... האם זה אפשרי? אולי זה עדיף כאן להתחיל? מכירים מדריכים ? טלפונים? כי אני עולה לנווה אטיב עוד שבועים. טוב תעדכן אותי.

למעלה