שלום. יש לי שאלה די חשובה (עבורי..)

מצב
הנושא נעול.

after1212

New member

אני עובד בבית מלון (אבטחה). אני שכיר ישיר של המלון ועובד שם כשנה (שנה בדיוק בשבוע הבא). הודעתי למנהל שלי על התפטרותי ואמרתי שאעזוב בסוף החודש (30/11) שזה עוד 20 יום. התשובה שלו הייתה שאני לא יכול כי אני חייב להודיע חודש מראש לפי ההסכם הקיבוצי. אני לא חתמתי על שום דבר שמדבר על זה עד כמה שאני זוכר. השאלה שלי היא אם הוא יכול לחייב אותי להשאר את עשרת הימים הנוספים האלה? האם יש איזו סנקציה שהוא יכול להפעיל? שחכתי לציין שאני עובד לפי שעות ולא מקבל שכר חודשי גלובלי. עד כמה שהבנתי שכיר לפי שעות מחוייב לתת הודעה של שבועיים גם אם יש הסכם שמחייב את המעביד להודעה יותר ארוכה. אשמח לשמוע התייחסותכם. ותודה רבה מראש!

after1212

New member
אני מזועזע!!! שחכתי = שכחתי כמובן..

אני עובד בבית מלון (אבטחה). אני שכיר ישיר של המלון ועובד שם כשנה (שנה בדיוק בשבוע הבא). הודעתי למנהל שלי על התפטרותי ואמרתי שאעזוב בסוף החודש (30/11) שזה עוד 20 יום. התשובה שלו הייתה שאני לא יכול כי אני חייב להודיע חודש מראש לפי ההסכם הקיבוצי. אני לא חתמתי על שום דבר שמדבר על זה עד כמה שאני זוכר. השאלה שלי היא אם הוא יכול לחייב אותי להשאר את עשרת הימים הנוספים האלה? האם יש איזו סנקציה שהוא יכול להפעיל? שחכתי לציין שאני עובד לפי שעות ולא מקבל שכר חודשי גלובלי. עד כמה שהבנתי שכיר לפי שעות מחוייב לתת הודעה של שבועיים גם אם יש הסכם שמחייב את המעביד להודעה יותר ארוכה. אשמח לשמוע התייחסותכם. ותודה רבה מראש!
אני מזועזע!!! שחכתי = שכחתי כמובן..
אלא אם כן דיברתי על החכה שלי...

שיר ורד

New member
הודעה מראש

הודעה מראש
חוק הודעה מראש קובע שעובד לפי שעות שעבד פחות משנה צריך לתת הודעה מראש של יום על כל חודש עבודה שעבד (במקרה שלך זה 12 יום), אן היית נותן את ההודעה לאחר תום שנת עבודה זה היה 14 יום. ישנו פסק דין שקובע שעובד שבחוזה אישי התחייב לתת הודעה מראש ארוכה יותר, פטור מכך ועליו לתת הודעה מראש על פי חוק. יש סברה מבוססת שזה נכון גם לגבי עובד שתנאי עבודתו נקבעו בהסכם קיבוצי, אשר בו ישנה מחויבות לתת הודעה מראש ארוכה יותר. אבל, אם זה יגיע לכדי דיון משפטי, יתכן שפסק הדין יהיה הפוך ויקבע שבמקרה של הסכם קיבוצי הארכת תקופת ההודעה מראש, הינה אינטרס של העובדים, מאחר ותמורתה הסכימו המעסיקים לתת תנאים משופרים בתחום אחר (או למשל התחיבות שלהם גם כן לתקופת הודעה מראש זהה. המעביד לא יכול להכריח אותך לעבוד בתקופה זו, אך אם ימצא שהסעיף בהסכם הקיבוצי חוקי ותקף, תחול עליך מן הסתם ההוראה שנקבעה בחוק למי שלא נתן הודעה מראש כדין והיא, זכות של המעסיק לנכות משכרך, שכר השוה לשכר שהיית מקבל אילו נתת הודעה מראש כחוק והיית עובד בתקופה זו , באותו היקף שעבדת לפני כן. לפני שאתה נוקט בצעד כלשהו, בקש מהמעביד שיראנ לך את ההסכם היקבוצי הרלבנטי, ותבדוק האם הוא צודק, או שהדרישה להודעה של חודש מראש לא חלה עליך (למשל, כתוב בה שהיא תחול רק לאחר שנת עבודה). אם המעסיק צודק, עליך להחליט האם להסכים לדרישת המעביד, לותר על שכר לתקופה של 10 ימים קלנדריים או להלחם איתו בבית הדין.

מצב
הנושא נעול.
למעלה