שלום יש לי שאלה בבקשה

שלום יש לי שאלה בבקשה

ביקשתי שישלחו לי טופס הרשמה מעמותת שלומית, וכששאלו אותי מהי סיבת הפטור בטלפון, אמרתי להם שזה פרופיל 21 -נפשי ושאלו אותי אם זה מה שכתוב במסמך פטור ואמרתי שכן..לאחר מכן כשבדקתי גיליתי שכתוב לי סיבות רפואיות... האם פרופיל 21 -נפשי אמור להיות כתוב במסמך פטור? והאם אני צריכה להתקשר שוב ולבקש שישנו או פשוט למלא את הסיבה הנכונה בטופס שישלחו לי? תודה!

flutter girl

New member
במסמך פטור

רשום "סיבות בריאותיות" לגבי פרופיל 21 נפשי. העובדה שהצהרת על 21 נפשי היא לא פרובלמטית. את לא יכולה לשנות את סיבת הפטור שאת מגישה להם, כי את בכל מקרה כנראה תצטרכי להביא מסמך רפואי שמתעד שאת כשירה לשירות, ואם תאמרי שזוהי בעיה רפואית כלשהיא, את תצטרכי להביא מסמך שמוכיח זאת. לעומת זאת, כשמצהירים על נפשי, צריך להביא מסמך מפסיכולוג שאת כשירה נפשית. זאת לא בעיה גדולה, עשיתי את זה בקלות, והפסיכולוגית פיקססה לעמותה את הדיווח.

אממ

בשלי כתוב "עקב מגבלותיך הרפואיות.." זה לא אומר פרופיל 21 נפשי? אז אני לא צריכה להתקשר אליהם שוב ולבקש שישנו? אלא פשוט בטופס שאני אשלח להם לכתוב את הסיבה שכתובה לי במסמך פטור? תודה רבה!

אהה הנה כתוב "מטעמי בריאות"

פשוט יש לי כמה מסמכים..חח אז מה שאמרתי לה זה נכון?זה נחשב 21-נפשי?

flutter girl

New member
תגידי לי,

את לא יודעת על מה יצאת מהצבא? מגבלות רפואיות זה יכול להיות גם בעיה רפואית ממשית. אם אין לך מחלות (פיזיות!!), אז ממילא האופציה היחידה שלך לצאת באופן יזום וממשי זה או הצהרה (דת) או על סעיף נפשי. על מה יצאת? מה אמרת? איך את לא יודעת?

חחחח אימלא!

אני אסביר את עצמי--> התכוונתי שאני יודעת למה יצאתי מהצבא רק שאני לא יודעת איך הם הגדירו את זה.. את אומרת ש"טעמי בריאות" זה נפשי נכון? אז פתרת לי את הבעיה
תודה רבה יום נעים

flutter girl

New member
לא, זה לא מה שאמרתי

אם יצאת על רפואי או על נפשי - את אמורה לדעת. אם אין לך מחלה פיזית ממשית, אז מטעמי בריאות לא יכול להיות שום דבר חוץ מנפשי. השאלה שאת שואלת לא נשמעה לי הגיונית, כי הם אומרים לך שהם משחררים אותך על פרופיל נפשי כשאת מסיימת את השיחה עם הקב"ן. את בעצם שואלת אנשים בפורום אם "טעמי בריאות" יכול להיות משהו חוץ מנפשי, והתשובה היא כן- זה יכול להיות מחלה. אבל למה שאנחנו נדע אם יש לך מחלה או שיצאת על נפשי? את מבינה עכשיו למה זה לא היה הגיוני?

אז..

את האמת הקב"ן לא אמר לי כלום חוץ מ"תחתמי כאן".. בכל מקרה אני יודעת שזה על נפשי, רק לא ידעתי איך הצבא מגדיר את זה "טעמי בריאות", "בעיה רפואית" או דבר אחר, לכן לא ידעתי אם מה שאמרתי לנציגה בעמותת "שלומית" היה נכון, ולכן גם אמרתי לה נפשי-פרופיל 21 ,וכשהיא שאלה אותי אם זה מה שכתוב אמרתי לה שכן כי הייתי בטוחה שכך הדבר..אך לא.. ואז גיליתי שבתעודה הרישמית(בנוסף לכמה וכמה מסמכים אחרים בהם הם מציינים את הבעיה במילים אחרות) כתוב "מטעמי בריאות" ,וממך הבנתי שזה אכן נפשי-פרופיל 21 ולכן מה שאמרתי לה נכון
תודה!

flutter girl

New member
ברגע שאת האישור לפטור

את מקבלת מקב"ן - קצין בריאות הנפש - אז הפטור שלך הוא נפשי. אם הוא היה רפואי (רגיל), היית מקבלת אותו מרופא, לא מפסיכולוג. לא משנה, העיקר שהבנת והכל בסדר. רק תזכרי שאולי תצטרכי לספק מסמכים המוכיחים שאת כשירה נפשית לשרת.

עודד86

New member
גם אני יצאתי על 21 וכתוב לי

''מטעמי בריאות'', זה עדיין נפשי, יצאתי כי הבריאות הנפשית שלי לא הייתה תקינה, וגם לא ירשמו לך ''יצאה על נפשי'', כותבים את זה ככה כדי שזה ייראה מתורבת ''מטעמי בריאות'' וחוץ מזה שהנפש שלך קשורה לבריאותך...קיצר, יהיה בסיידר! :)

->

ובעמותת שלומית אז אמרת שיצאת בגלל פרופיל 21 נפשי או אמרת בגלל טעמי בריאות? כי אין הבדל נכון? תודה רבה!

flutter girl

New member
מתוקה,

אני ניסיתי להסביר לך, שוב ושוב. טעמי בריאות יכול להיות כל מיני סיבות, נפשיות או מחלה פיזית. זה שתגידי להם בטלפון "כן יצאתי על סיבה בריאותית" זה לא משנה, מאחר ובכל מקרה תצטרכי להביא מסמך המוכיח את כשירותך הרפואית לשירות (גם אם יש לך מחלת לב, את עדיין צריכה להביא מסמך מרופא שמראה שאת כשירה לשירות לאומי), ושם הם ידעו אם זוהי בעיה נפשית או גופנית. לכן, אם תאמרי "21 נפשי" או "מטעמי בריאות", בסופו של דבר הם ידעו על מה יצאת. הרי אם יצאת על 21 נפשי, לא תביאי מסמך שמראה שאת כשירה לשרת כי הבעיות שיש לך בגב לא מפריעות לשירות, כי הרי *אין* לך את הבעיות האלה. אני מקווה שאת מבינה אותי, כי אני כבר חוזרת על עצמי כמה וכמה פעמים עם אותו רעיון, כי את לא מבינה שזה לא משנה אם אמרת 21 נפשי או טעמי בריאות, בסופו של דבר הם ידעו על מה יצאת וזה לא קריטי להם.

עודד86

New member
הסבר נכון ואני יחזק את דבריה, אני

אמרתי להם שיצאתי על 21 כי בלה בלה בלה (סיבותיי...) והם אפילו נדמה שאלו אותי מה רשום ואמרתי להם ''מטעמי בריאות'' קיצר לא שיקרתי, ואמרתי אמת...המון המון המון משירות לאומי זה יוצאי 21...

flutter girl

New member
אני לא הייתי צריכה להסביר,

אם זה מעניין אותך. אולי עודד החליט שבא לו להסביר. הוא בעמותת ש"ל ואני בשלומית, אולי זה ההבדל, למרות שאני לא מאמינה שלעמותה צעירה כמו ש"ל שדי מחפשת בני שירות יהיה אכפת יותר מעמותה ותיקה ועמוסה כמו שלומית.

flutter girl

New member
לא בדיוק,

21 זה פרופיל רפואי. גם רפואי רגיל, וגם רפואי-נפשי. אי-התאמה זה בכלל פרופיל 45, וכאשר מצהירים על דתי, אין הגדרה של פרופיל (אם זכור לי נכון). מה שאומר, שטעית והטעית, ובמקביל גם אייתת את המילה "פטור" עם שגיאת כתיב.

פלוטר גירל...

לא תמיד יודעים מה היא סיבת הפתור.. אני עדיין לא יודעת על מה שחררו אותי. בסוף השיחה עם הקב"ן הוא נתן לי 45 ואחרי כמה חודשים הגיע אלי פתור שבו כתוב פשוט "ע"פ חוק".... אני מניחה שזה נפשי או אי התאמה אבל אני לא יודעת בוודאות. אז לא תמיד תמיד אפשר לדעת בוודאות

למעלה