שלום יש לי כמה שאלות.

שלום יש לי כמה שאלות.

אני מחדרה, בן 19 אוטוטו... זה נחשב מאוחר להתחיל ללמוד כפוארה? אני לא חושב ככה... אבל בכל מקרה אשמח לדעתכם בנושא, ועוד שאלה, באיזור חדרה יש חוגי לימוד של כפוארה? תודה מראש.

Bantus

New member
אז ככה:

דבר ראשון קפואירה זה עם "ק" ולא "כ". דבר שני, אני חושבת שאפשר להתחיל בכל גיל, אבל ככל שאתה מתחיל יותר מאוחר אתה צריך לעבוד ולהשקיע יותר. לדוגמא, בגמישות,נגיד ילד מתחיל בגיל 5 ואתה מתחיל ב19, הגוף שלך כבר תפס צורה ושלו עוד לא ובגלל זה תצטרך לעבוד יותר קשה ולהתאמץ יותר. וזאת רק דוגמא אחת. אבל, אם אתה אוהב את הקפואירה, אתה תיכנס לזה ובאמת תשקיע ואז תשתלב טוב. אז לסיכום, לדעתי, אפשר בכל גיל. וזהו

וואלה תודה אבל...

זה בסדר אני גמיש טבעי :) בגלל זה אני נמשך לזה... תמיד כשאני רואה את זה מתבצע אני מרגיש צורך לדפוק סלטות בלי קשר לכלום... אבל יש לך אולי מושג איפה יש באיזור חדרה? תודה!

Bantus

New member
אופס! שכחתי להגיב לזה...

אממ, אני גרה בצפון ככה שממש אין לי מושג בקשר לאימונים בחדרה אבל אולי חבר'ה פה מהמרכז יודעים, חכה שיענו להודעה שלך... ואם אתה אומר שכשאתה רוןאה קפואירה אתה מרגיש צורך לעשות סלטות חופשי זה מראה משהו טוב ודבר שני שזה מראה שאתה כבר בא עם בסיס, כי אני לדוגמא כבר בקפואירה שנתיים ככה ועוד לא מצליחה סלטה. (היה לי אירוע לא נעים לפני איזה שנה, אז אני קצת מפחדת...)

thorondor

New member
למאמן שלי יש קבוצה בחדרה.

קוראים לו איסקילו, מקבוצת קורדאו ג'י אורו. אתה יכול להתקשר למאמן במספר טלפון: 055-930025 בשביל פרטים נוספים.

SyCo 17

New member
בעיקרון..

אפשר לכתוב איך שבא לך... קפוארה קפואירה כפוארה כפואירה זה תרגום חופשי מפורטוגזית כך שאין דרך מסויימת לכתוב את זה. ה-ק' פשוט התמסדה.

thorondor

New member
לא ממש.

הכיתוב הנכון הוא "קפואירה". יש חוקים לתיעתוק מילים משפות אחרות. אם היה לי כוח הייתי מסביר למה זה ככה...

Bantus

New member
ממה שידוע לי ככה כותבים אבל...

יש מלא אנשים שאני מכירה שכותבים את זה קפוארה בלי ה"י" כי אני זה נשמע קפואיייירה (בכוונה דגש על ה"י") אז הם כותבים בלי. אבל ממה שידוע לי נכון לכתוב קפואירה. חוץ מזה שעם "י" זה נראה יותר טוב...

דה רונדור תודה רבה אחי!

מבטאים את זה ככה iskilu??? ובאנטוס יש לך טעם טוב... :) ותודההה לכולכם אתם נחמדים לאללה!

thorondor

New member
כן, ככה מבטאים את זה.

(למרות שכותבים את זה ככה: "esquilo") וזה ת'ורונדור, אבל שטויות.

Bantus

New member
אה, אופס! תתעלם!!!!

נפל לי האסימון רק אחרי ששלחתי את ההודעה ונזכרתי על מה שכתבתי לפני..חחחחחח....

jennie 00

New member
הינה עוד מידע לגבי איסקילו בחדרה..

הינה עוד מידע תיכנס לפה ותמצא בנוסף גם שעות של אימונים ומיקום

thorondor

New member
העיקר שעל הקבוצה בנתניה לא כתוב.

וזו גם הקבוצה הראשונה שהוא הקים, אז בכלל זה פנאן...

וואי כמה תגובות

אהלן אנשים יפים טובים ויקרים. בקיצר היום הייתי היה כיף ולשיעור הבא - הולך. העיניין של ההתמדה אצלי קצת בתסביכים אבל אני לא הולך להפסיד את השיעור הבא, זה עשה לי ממש הרגשה טובה ואחלה חברה יש שם. תודה לכולכם, לילה טוב.

למעלה