שלום- חיפוש מתכונים טעימים וקלים

שרית931

New member
שלום- חיפוש מתכונים טעימים וקלים

שלום! אני מודה ומתוודה- הבישול ממני והלאה! אבל נמאס לי לאכול סנדוויצים (וגם זה רק הבנאלים: שוקולד/גבינה/פסטרמה)לארוחת ערב ואני מחפשת מתכון של שקשוקה תרד- מתכון קל, טעים ושתמיד יוצא... יש חיה כזאת? וגם ראיתי מתכונים לעוגיות אלפחורס ובא לי!!! איזה מתכון הכי קליל וטעים? אני יודעת- המצב שלי ב"קנטים"... תודה
 

simad1

New member
שקשוקה ירוקה שלי....

שקשוקה ירוקה ---------סימה.ד.: (ל-2 מנות) כוס פטרוזיליה קצוצה חצי כוס כוסברה קצוצה 200 גרם תרד חתוך לרצועות 6 שיני שום קצוצות חצי פלפל ירוק חריף פרוס דק 1 בצל פרוס לרצועות דקות 1 כרישה קטנה חצוייה ופרוסה דק 2 גבעולי בצל ירוק קצוצים 1/4 כוס שמנת מתוקה מלח/פלפל שחור 30 גרם חמאה 5 כפות שמן זית ** מטגנים במחבת את הכרישה והבצל עד להזהבה קלה (בשמן זית ובחמאה). מוסיפים פנימה את השום ומטגנים עוד דקה. מוסיפים את הירק , מערבבים ומטגנים עוד דקה. יוצקים פנימה את השמנת, מתבלים ומערבבים היטב. טועמים ומשפרים תיבול. יוצרים 4 גומות ויוצקים בתוכן את הביצים. ממליחים ומפלפלים מעט. מכסים ומבשלים על אש קטנה עד אשר הביצה התקשתה. - יש שאוהבים את הביצה רכה יותר – ניתן להסיר לפני. - מעטרים בגבינות אהובות – צפתית, פטה, בולגרית, גבינות קשות.
 

pirge

New member
שקשוקה עם אפונה

12:17 | 18/09/05 שקשוקה של אפונה וביציםו pirge ו מאת:פירגה לא חייבים להכין עם נקניקיות- אפשר לוותר אפונה סנפרוסט עם נקניקיות וביצים (אפשר מוצרי טבעול) 2 בצלים בינוניים קצוצים 3 שיני שום כתושות קופסה רסק עגבניות קטנה 2\1 כפית סוכר חצי כוס מים כף תיבול קנור פיקנטי (לעשבי תיבול) או עשבי תיבול טריים כחצי כוס. מלח , פלפל שחור, פפריקה אדומה מתוקה, פפריקה חריפה לטעם כמון. נקנקיות איזה שאוהבים.אפשר טבעול. ביצים כמספר הסועדים. מטגנים בצל ושום ומזהיבים מעט. מוסיפים פרוסות נקניקיות ומטגנים עד שיוזהבו גם הם. מוסיפים את האפונה ויתר החומרים ומבשלים ביחד כ-10 דקות. מוסיפים ביצים מעל לתבשיל ומכסים במכסה. לא לערבב. להשאיר את הביצים שלמות. לבדוק ולהוסיף כל פעם מעט מים מהצד..... במידה ונגמרו. ככה לבשל עוד כמה דקות עד שהביצים ייקרשו והאפונה רכה . תהנו
 
קל קל קל הכי קל../images/Emo13.gif

וטעים ...להשתגע. שקשוקה ירוקה ~~~~~~~~~~~ יוצקים למחבת שמן זית. כשהשמן חם מוסיפים זוקיני קצוץ (עם הקליפה) ומטגנים/מקפיצים קלות עד להזהבה. מוסיפים שום פרוס, קורעים לתוך המחבת עלי מנגולד, בצל ירוק, פלפל צ'ילי וכוסברה קצוצה גס (ניתן להוסיף עוד מגוון עלים ירוקים - נענע, בזיליקום, שמיר ועוד) מתבלים במעט אגוז מוסקט ומלח גרוס. שמוסיפים טעם ייחודי! מנמיכים את הלהבה ומוסיפים את הביצים (שלמות) ולא מכסים את המחבת. מעל החלמון מפזרים מעט מלח. [זו לא טעות, אין עגבניות במתכון] ב ת א ב ו ן |@{
 
וקצת יותר עבודה...

מתכון שהוכן ע"י שמי זרחין בתכנית של חיים כהן
שקשוקה ירוקה ~~~~~~~~~~ מצרכים: שמן זית 1 בצל גדול קצוץ דק 2 שיני שום קצוצות 1 צ'ילי ירוק קטן מנוכה מגרעינים וקצוץ 1/2 כפית של גרגירים כתושים קלות של כוסברה יבשה 1/2 כפית של גרגירים כתושים קלות של כמון 1 כף של גרידת קליפת למון 1 חבילה של עלי מנגולד טרי ורענן (לשטוף היטב, להפריד את העלים הירוקים מהגבעולים הלבנים, את הירוקים יש לקצוץ גס,לבשל במים עם מלח) 2 עגבניות (חלוטות, קלופות וחתוכות לריבועים קטנים) 5-6 ביצים אני אוהבת אותם טריות ובטמפרטורת החדר. 1/2 כוס של עלי פטרוזיליה וכוסברה קצוצים מלח ופלפל 1/3 כוס של גבינה צפתית קשה מגוררת ~האוצר ואנוכי אוהבים במיוחד דווקא ולכל מתכון את זו שמוכרים רק במשקל גד 5% מכינים ב א ה ב ה
~~~~~~~~~~~~~~ מחממים 5 כפות שמן זית במחבת. מאדים בשמן את הבצל עד לשקיפות, מוסיפים את השום והצ'ילי, ומטגנים ומערבבים עוד כ- 1/2 דקה. מוסיפים את התבלינים היבשים ואת גרידת הלימון ומערבבים כמה שניות. מוסיפים את הגבעולים המבושלים של המנגולד, מערבבים כ-1/2 דקה, מוסיפים את העלים הירוקים (של המנגולד) ומבשלים עד שהעלים מאבדים את נפחם (עניין של חצי דקה או קצת יותר. חשוב שהעלים הירוקים לא יהפכו סמרטוטיים לגמרי). מוסיפים את קוביות העגבנייה ואת המים המומלחים. מרתיחים ומבשלים כמה דקות על אש בינונית, וממליחים ומפלפלים לפי הטעם. אפשר להוסיף קצת מיץ לימון למי שאוהב ולבסוף את עלי הפטרוזיליה והכוסברה. מערבבים מעט, מגבירים ללהבה גבוהה, ובוקעים פנימה את הביצים- אחת אחת ובזהירות. : )) מכסים ומבשלים עד שהחלבון נקרש. מפזרים למעלה גבינה צפתית, או הבולגרית המדהימה. ומטפטפים קצת שמן זית. מגישים חם מאוד. ומיד לפה!
כמה טעים.
 
למעלה