שלום חייב התייצעות איתכם

rogerwater

New member
שלום חייב התייצעות איתכם

שלום אז אני כרגע בן 24 וכבר שנים סובל מבעית קשב וריכוז, אומנם לא כבדה ולכן עד עכשיו לא טיפלתי בה ממש. לפני חודש עשיתי בדיקת TOVA, בעקבות הפניה מרופא ניורולוג. בבדיקה הוא נטלתי לפי המרשמו שתי כדורים של ריטלין, כל אחד 10 מ"ג. לא התגלה בעיות כבדות כלומר לא ירדתי מהנורמה המקובלת, אך נאמר לי שיש לי תנודות והבעיה גבולית ובכל זאת התוצאה עם ריטלין היא פי 12 יותר טובה. לאחר מכן, הלכתי לרופא ניורולוג עם הבדיקה ואמרתי לו שבגלל שאני כרגע לומד ועובד אני צריך ריטלין או קונצטרה בעל השפעה קצת יותר ארוכה מאשר ריטלין רגיל, שכידוע משפיע רק למשך 4 שעות. הוא נתן לי 20 מ"ג RITALIN SR. שלפי מיטב הבנתי בכלל לא זהה בהשפעה למה שהוא נתן לי בבדיקה. אני נוטל את ריטלין הזה כבר שבוע ולא מרגיש שום שיפור בריכוז, וזה בכלל לא מזכיר לי את ההרגשה שהרגשתי כשנטלתי את התרופה בזמן הבדיקה. האם ניורולוג שלי טועה? או שהוא פשוט לא מבין מספיק בתחום קשב וריכוז? ויש צרוך ללכת לאחד שכן? בכל מקרה מה לעשות כרגע? לנסות לקחת שני כדורים במקביל? ללכת לרופאת משפחה שתנסה לשנות לי את סוג התרופה?
תודה.

המינון שקיבלת מהרופא

הוא פחות מחצי מהמינון שקיבלת בבדיקה.
בנוסף, יש כמה סוגים של ריטלין ארוך טווח, ה-SR הוא ה"ישן" מבניהם. לאנשים רבים הוא טוב מספיק. {אני למשל משתמשת בו }אבל אורך הפעילות שלוח הוא כשש שעות .

אני מציעה לנסות שני כדורים SR בתור התחלה, תבדוק כמה זמן זה משפיע עליך, ואם יש לך תופעות לוואי לא נעימות או תנודות בהשפעה של הכדור. אם הכל בסדר וזה משפיע טוב, מצוין. אם לא, כדאי לחזור לרופא, אולי רופא אחר שקצת יותר מבין בהק"ר, ואפשר לנסות ריטלין LA או קונצרטה. אבל קח בחשבון שהן הרבה יותר יקרות מהריטלין הרגיל ומה-SR.

דיוידל

New member
התיעצות תרופתית

שלום לך,
לפעמים זה לוקח זמן עד שימצא לך המינון הנכון של ריטלין שיעזור לך היות וכל אחד ואחת מגיב אחרת. רק רופא מוסמך הוא הכתובת הנכונה להתייעצות בנושא ולא הייתי ממליץ לבקש עצה בנושא ממי שאינו רופא. יש מקום לחזור לרופא שלך ולעדכן אותו בהשפעת / אי השפעת התרופה כדי לבדוק אלטרנטיבה אחרת. ייתכן שמשפחת הריטלין לא מתאימה לך (כמו לאחרים) ויהיה צורך למצוא פתרון אחר שהרופא יוכל להמליץ לך. במידה ואתה לא סומך או שבע רצון מהרופא שלך לאחר מכן תוכל לבדוק כתובת רפואית אחרת.
בהצלחה,
דיויד

למעלה