שלום חברים...ברצוני לדווח על התקדמו

keren1

New member
שלום חברים...ברצוני לדווח על התקדמו

אז ככה...אני עובדת על הנושא כבר 10 ימים ויש לי כבר משהו. התחלתי לבנות את אלון היוחסין שלי. כמובן שאת הדור שלי (ושל ילדינו) זה לא בעיה וגם זה של הורי. אצל הדור לפניו של הסבים וסבתות אני לקראת סיום ומשם אחורה יותר יצריך ישיבה עם הסבים וסבתא. חשבתי להכין עץ ובסופו של עניין שמשהו יצייר אותו (ונצלם העתקים) ולתת מתנה לסבים וסבתא העתק לקראת חג הפסח - חג החרות !נשמע טוב לא?! דרך אגב תודה ערן. הצלחתי לעלות את אילנות עם הלינק שנתת. יש לי שאלה להקליד עץ על המחשב זה דבר אחר אבל לנסות לציירו נראה לי פשוט סיוט. איך נגשים למשימה זאת. יש לכם משהו שיכול לעזור. מאד אשמח. האם ניתן כיום באמת לוודא לגבי קרובים שאנו מניחים שנספו בשואה. או שזה פשוט לא קיים. השבוע בערוץ 1 היה פרק בסדרה של טום הנקס וסטיבן ספליברג, על כיתת החיילים במלחמת העולם השניה. לא עקבתי אחרי הסידרה ובמקרה הגעתי אליה. תמיד ראיתי סרטים על השואה אבל הפרק (משהו ראה?) כל כך נגע לליבי. זאת הפעם הראשונה שישבתי ובכיתי. בכיתי על כל אלה שלא הכרתי ולא אכיר אותם וכל ילדיהם ונכדיהם. אולי העיסוק של חיפוש שורשים וצפיה בתוכנית עשו משהו אבל אני נחושה בדעתי להשיג כמה שיותר מידע ולתת להם את אלון היוסחין כמתנה. תודה על האוזן הקשבת.

בקשר להתקדמות... ../images/Emo6.gif

היי, קרן! מאוד שמחתי לשמוע על ההתקדמות שלך ועל המרץ שקיבלת לעסוק בנושא (אולי, בעידודו של הפורום - ואם כך, אני עוד יותר שמח...) בלי לקלקל לך את השמחה, ובעצם כדי להגביר לך את השמחה - אני חייב לספר לך שההתקדמות הזו, תוביל אותך בקרוב לסדרה של שאלות, אשר כדי לקבל תשובה עליהם - תצטרכי לעבוד עוד. ולאחר שתקבלי תשובה עליהם, תיתקלי בשאלות חדשות ובנסיונות להשיג תשובות חשובות. מה שכיף הוא, שככל שהתגליות נחשפות - השאלות בעקבותך נהיות יותר קשות, והדרך לגלות את התשובות - מרתקת יותר. לכן, הגילויים המאוחרים יותר, ילהיבו אותך פי כמה וכמה. יישר כח! ארנון

... ובקשר לציור העץ... ../images/Emo12.gif

עלית על בעיה מאוד חשובה. קודם כל, תוכנת אילנות שהזכרת, גם מציירת עצים, אבל רק עצים מצורת: עצי אבות (ז"א, מאדם מסוים ומעלה: אביו, אמו, הוריהם, ההורים של ההורים וכו´...) או עצי צאצאים (ז"א, מאדם מסוים ומטה: ילדיו, נכדיו, ניניו וכו´). לגבי ציור עצים מסובך יותר - אני עוד לא מצאתי את התוכנה. אולי מישהו כאן יוכל לעזור לנו בזה... ארנון

... ולגבי הנספים בשואה... ../images/Emo4.gif

קודם כל, אני מעריץ נלהב של הסדרה: "אחים לנשק", ואני מניח שמי שמכיר את נושא מלחה"ע השניה מקרוב, מסיפורים בבית, מתחבר אליה במימד נוסף. השאלה שהעלית היא שאלה גדולה, והתשובה עליה מסובכת. המקום הראשון להתחיל בו הוא על ידי ביקור ב"יד ושם", שם יש "דפי עד" המספרים על קורבנות הושאה. כך, אפשר למצוא קרובים שנספו בשואה. הדבר מצריך ביקור במקום. כדאי לבקר קודם באתר של "יד ושם". יש סיפורים רבים על אנשים שמצאו כך שורשים. דרך נוספת, בה אני מצאתי קרובים שנספו בשואה, היא דרך "ספרי יזכור", אשר יצאו לאחר המלחמה לגבי קהילות שנכחדו במזרח אירופה. בדר"כ, ספרים אלו הכילו - בנוסף לסיפור הקהילה - גם רשימה של הנספים מקירבה. כדאי לבקר ב"פרוייקט ספרי יזכור" ב JewishGen כדי ללמוד על הנושא. אם תצייני באיזו עיירה מדובר, נוכל אולי לעזור לך יותר. הנושא הזה באמת רחב והיריעה קצרה - כדאי למקד אותו יותר בשאלות ספציפיות, כדי שכולנו נוכל לעזור לך יותר! ארנון

למעלה