שלום וערב טוב לכל החברות בפורום

s h i r i n 1 0

New member
שלום וערב טוב לכל החברות בפורום

שלום בנות יקרות אני רוצה להתייעץ איתכם הערב בקשר לתוצאות שקיפות עורפית שעשיתי הערב אני בת 43 הריון מופתע לחלוטין שבוע 11+7 והתוצאות הם: Nuchal translucency: 1.33mm Maternal age-relate drisk for Trisomy 21 1:49 1:326 Adjusted risk f Trisomy 21 CRL 68.5mm 13+1 חברות יקרות : 1. מה אומרות תוצאות השיקוף העורפי? 2. האם יש מקום לעשות בדיקת סיסי שיליה או ללכת על מי שפיר ? 3.האם העובר שנראה יותר גדול זה בגלל הסכרת ההריונית ? והאם לא מזיק שהעובר גדול מהגיל שלו? יש לי לציין שכל מי ששומע שאני בהריון ממש שמח ומברכים אותי לגילי ולהריון - אמנם אני מרגישה ממש צעירה ונראת צעירה אך הגיל קצת מדכא אותי בגלל הריון כל כך מאוחר. תודה על התייחסותכם.

s h i r i n 1 0

New member
בוקר טוב בנות אני רואה ש

כבר עברתי אחורה אנא ממכם אם מישיהי יודעת מה התוצאות של השקיפות עורפית אומרות תכתבו לי לכן אני מ ק פ י צ ה תודה רבה.

מנסה לענות...

הסיכון לתסמונת דאון לפי הגיל בלבד היא 1:49. בעקבות הבדיקה ירד הסיכון והוא 1:326. התוצאה עצמה והגיל מאפשרים לך לבחור אם את צעוניינת בבדיקת מי שפיר על חשבון המדינה. ההמלצה לבדיקה שכזו היא לכל אישה בהריון מעל גיל 35 או לכל אישה שהתוצאות המשוכללות שלה הן סיכון שגבוה מ- 1:380. במקרה שלך את עומדת בשני הקריטריונים. לגבי בדיקת סיסי שיליה הייתי ממליצה לך להתייעץ עם רופא הנשים שלך ו/או מומחה אולטרסאונד על מנת לקבל חוות דעת אמינה. ההחלטה בסופו של דבר היא רק שלך ולכן חשוב שתבצעי את ההחלטה הזו כשבידייך כל הנתונים. לא כ"כ הבנתי האם יש לך סכרת הריונית או שבגלל שהעובר גדול ביחס לגיל ההריון התעורר החשד שיש סכרת הריונית. סכרת הריונית בהריון צריכה להיות מטופלת ומאוזנת. אם אין לך סכרת הריונית והעובר גדול מגיל ההריון יש צורך לעקוב ולראות האם ההפרש נשמר לאורך זמן ואז מדובר בעצם בחישוב לא נכון עפ"י וסת אחרונה וגיל ההריון יתוקן לפי בדיקת האולטרסאונד. סכרת הריונית שאינה מטופלת בהחלט בהחלט פוגעת בעובר ולכן אם אכן מדובר במקרה של סכרת הריונית חשוב להתחיל מעקב ולשמור על סכרת מאוזנת.

סיקמי

New member
אנחנו לא רופאות

באופן עקרוני זו תוצאה שמצקדיקה מי שפיר. ההחלטה לעשות מי שפיר או סיסי שליה היא אך ורק שלך, הסיכון להפלה בסיסי שליה גבוה פי 2 מאשר במי שפיר, אם את רוצה תשובות מהירות אז תעשי סיסי שליה, אבל סה"כ את יכולה לחכות למי שפיר. ואגב את יודעת בוודאות שיש לך סכרת הריונית? כי זה נשמע לי קצת מוקדם מדי לקבוע. בכל אופן עובר שגדול בשבוע מגיל וסת אחרונה זה תקין לגמרי ויכול להיות גם ללא סכרת.

Galadriel1

New member
עד כמה שאני יודעת

השקיפות כשלעצמה בסדר גמור. הסיבה לזה שעדיין הסיכון לדאון יוצא יחסית גבוה הוא גילך. אני צעירה ממך בעשור ויצא לי השבוע אותה תוצאה בשקיפות (1.3) והרופא אמר שהתוצאה מצויינת. בגלל שאני הרבה יותר צעירה הפרמטר הסטטיסטי שלי ע"ס הגיל והבדיקה הרבה הרבה יותר נמוך. מכיוון שעברת את גיל 35 את זכאית בכל מקרה למי שפיר. לגבי האם לבצע סיסי שלייה או מי שפיר אין לי מידע וכדאי להתייעץ אם רופא ולהבין יתרונות וחסרונות לכל בדיקה. בכל מקרה שיהיה המון בהצלחה והריון תקין.

s h i r i n 1 0

New member
תודה בנות על התשבות

אמנם אני אכן סכרתית ומטופלת באינסולין כבר משבוע שישי. בדקית רופא יש לי ביום ראשון בבי"ח בילנסון ושם הרופא מאד ממליץ לי על בדיקת סיסי שיליה. אני מאד מפחדת לאור כל הממצאים שאני קוראת על נשים שעשו בדיקת סיסי שיליה ואז העובר נפל. ליום שני השבוע יש לי בדיקת סיסי שיליה. לפני שבוע החלטתי ש100% אני עושה את הבדיקה אך לאור המצב של תוצאות של שקיפות עורפית התחלתי להסס ולקבל רגלים קרות. הרופא שעשה לי את שקיפות העורפית אמר שהמחשבה שלי נכונה לעשות מי שפיר ולא סיסי שיליה. אז עוד עידוד ממכם ועזרה בהחלטה........... תודה.

תּמר

New member
אני מבינה שאת בכל מקרה עושה מי שפיר

אם אני זוכרת נכון - הסיכוי לפגיעה בעובר מבדיקת מי-שפיר היא נמוכה יותר והתוצאות אמינות יותר החיסרון היחיד של מי שפיר לעומת סיסי שיליה הוא זמן הבדיקה - היא נעשית בשבוע מאוחר יותר. אני מניחה שבמקומך הייתי מוותרת על סיסי שיליה ועושה רק מי שפיר. בהצלחה! קצת פרטים על סיסי שיליה: http://www.yoledet.co.il/tests-during-sisei.asp דרך אגב, צויין שם שיותר קל לבצע הפסקת הריון בשבוע מוקדם. בנוגע לזה שמעתי לאחרונה שניתן לעשות גרידה עד שבוע 24 (בבתי חולים מסויימים, לא בכל מקום)

לגבי הסוכרת

אני מבינה שיש לך סוכרת ולא סוכרת הריונית, זה קודם כל. בדר"כ העובר אינו אמור להיות גדול יותר עקב כך בשלב זה של ההריון, וזו גם הסיבה שסוכרת הריונית נבדקת בשלב מאוחר יותר - התופעה שמתרחשת בפועל בסוכרת הריונית היא שהעובר מתייחס לאינסולין כאל הורמון גדילה ולכן גדל יתר על המידה באופן יחסי, זה קורה בשלב שבו הוא גדל ולא בשלב שבו הוא מתפתח - שזה עכשיו. בכל מקרה במצב של הריון עם סוכרת ומעל גיל 40, אני מקווה שיש לך רופא שאת סומכת עליו שמלווה את ההריון. אגב, מי שפיר עדיפים על סיסי שיליה מבחינת סיכוני הבדיקה, וכדאי להעדיף אותם בכל מצב שבו אין שיקול נוסף לביצוע סיסי שיליה, כגון תסמונת כרומוזומלית ידועה במשפחה שרוצים מסיבות רפואיות ולא רפואיות לגלות אותה מוקדם ככל שניתן. מי שפיר, בניגוד למה שחושבים, זו בדיקה שרמת הסיכון שלה אינה תלויה ברופא המבצע אלא אך ורק באפשרות לזיהום, כאמור זיהום כזה אינו תלוי כלל וכלל ברופא שמבצע את הדיקור - הסיבה שנשים בוחרות בקפידה אצל מי לבצע את הדיקור היא סיבה רגשית ואין מאחוריה כל בסיס מחקרי ועובדתי, כלומר זה פשוט נותן תחושה יותר טובה לדעת שבחרנו הכי טוב שיכולנו אבל את הסיכון בפועל זה לא מוריד. (אגב אם הייתי מחליטה על מי שפיר הייתי נוהגת אותו דבר כמובן... כי זה לא שיקול רציונלי כאמור...) לגבי הסיכון של סיסי שיליה - פה כבר יש השפעה של מיומנות הרופא המבצע - כדי להשוות סיכונים עם בדיקת מי השפיר, על הרופא שמבצע את סיסי השיליה לבצע אלפי בדיקות סיסי שיליה בשנה כדי להגיע לסטטיסטיקה שמצדיקה ביצוע סיסי שיליה (שוב - בהיעדר שיקול אחר כפי שציינתי). אין אף רופא בישראל שמבצע אלפי סיסי שליה בשנה ! ואת כל זה הסביר לי רופא שנחשב למומחה בסיסי שיליה, לשאלתי האם הוא ממליץ לי לעשות...

shukpuck

New member
הדיעה שלי

קודם כל את צריכה להחליט האם את מעוניינת לעשות בדיקה פולשנית כלשהי בכל מקרה, רק בגלל הסיכון שלך בגלל גילך- כלומר, סיסי שליה או מי שפיר. נניח שהחלטת שכן: מי שפיר פחות מסוכנת ויותר אמינה. החסרון שלה הוא שהתוצאות מגיעות מאוחר ואם חו"ח את מעוניינת להפסיק את ההריון בגלל התוצאות זה יותר קשה נפשית- כבר רואים את הבטן, זו לידה מוקדמת ולא גרידה וכו. סיסי שליה מעט יותר מסוכנת (סיכון של 1% במקום 0.5%) אבל אם צריך להפסיק הריון, התהליך פשוט יותר. נניח שהחלטת שאת לא מעוניינת לדקור בכל מקרה, סה"כ תוצאת שקיפות העורפית היא מצוינת וכרגע הסיכון המשוקלל נותן לך סיכון של 0.3% שזה נמוך יותר מהסיכון להפלה בעקבות ההתערבויות החודרניות. אז מה שאת יכולה לעשות- זה לבצע את כל מה שאת יכולה מסביב כדי לקבל הערכה סטטיסטית לסיכוי של ההריון שלך להיות עם דאון (הערכה סטטיסטית בלבד, ולא תשובת כן/לא חותכת!!). נכון, זה יעלה לך כסף, אבל אם כל שאר התוצאות גם יהיו טובות, אולי תרגישי מספיק בטחון כדי לא לדקור, אפילו שנותנים את זה חינם. ואם התוצאות כן ירמזו על סיכון, אז כן תדקרי. הבדיקות הן: חלבון עוברי וסקירת מערכות מוקדמת ומאוחרת (מורחבות!!). חשוב שתזכרי שבגלל הגיל שלך, תמיד הסיכון המשוקלל יהיה נמוך יחסית- חשוב שתתייחסי לתוצאות של הבדיקות עצמן,ותזכרי שמה שמשפיע על הסטטיסטיקה זה הגיל שלך. ההחלטה היא כולה שלך, אם את מתלבטת, את תמיד יכולה לעשות מי שפיר אח"כ. מקווה שעזרתי. ובקשר לגודל העובר- אם אני לא טועה, ההפרש הוא בגלל שעוד לא תקנו לך את גיל ההריון לפי אולטראסאונד. הספירה (13)מתייחסת לשבועות מהוסת האחרונה ולא מהביוץ, לכן מוסיפים את השבועיים האלה. עובר סכרתי גדול רואים בדר"כ רק בטרימסטר שלישי. בהצלחה!!

s h i r i n 1 0

New member
בוקר טוב ושבת שלום לכולן

תודה על התשובות יום ראשון יש לי בדיקת רופא בבי"ח בילנסון כדי להראות לו את התוצאות ולשקול יחד איתו בדיקת סיסי שליליה וביום שני יש לי תור לבדיקת סיסי שיליה. כמובן שהרופא מאוד מעוניין שאני אעשה את הבדיקה. ום ראשון בערב מבטיחה לחזור ולעדכן אותכם.

למעלה