שלום, הייתי מעוניינת במתכון לעוגת

ליזי2

New member
שלום, הייתי מעוניינת במתכון לעוגת

ספוג או משהו דומה בסיס לעוגת תותים עם גי´לי עם אפשר מתכון שנוסה בהצלחה יש לי אורחים בשבת והעוגה הזו היא חלק מהבקשות שלהם. תודה

clcl

New member
עוגת תותים וג´לי של חנהל´ה ../images/Emo91.gif

עוגת תותים וג´לי של חנהל´ה רצוי להכין העוגה על כל שלביה 24 שעות לפני ההגשה הכמויות הם לתבנית פיירקס (26) חומרים לבסיס העוגה 1 גביעי אשל או יוגורט 2 ביצים שלמות (מס´ 1) 3/4 כוסות סוכר ¼ 1 כוסות קמח רגיל 2 אבקת אפיה 1 כפות שמן אופן ההכנה 6. לערבל 1 אשל + 2 ביצים + הסוכר 7. להוסיף את שאר החומרים 8. לאפות בחום בינוני-גבוה עד שתזהיב 9. מ י י ד עם הוצאת העוגה מהתנור ליצוק ½ 1 כוס מים מהברז 10. ל ק ר ר ל ס י ו ם 1 שמנת מתוקה + 1 אינסטנט פודינג וניל 1 ג´לי בטעם תות 1 סלסלת תותים יפים 1. להקציף השמנת + האינסטנט – לשטוח ע"ג העוגה 2. לחתוך את התותים לפרוסות לאורך התות – להניח על-פני הקרם. 3. להכין את הג´לי בהתאם להוראות ההכנה – בתחילה ליצוק ע"פ התותים עם כף ובהמשך ליצוק את שארית הג´לי.

clcl

New member
לא אכתוב ../images/Emo91.gif אם לא הכנתי

בפרט שזו העוגה ש ל י שלמיטב ידיעתי הוכנה על-ידי אחדים/ות מהפורום לשביעות רצונם/ן המלאה (קיבלתי מסרים בנושא).

clcl - שאלה על העוגות שלך

עוגת הג´לי וגם עוגת הסברינה שפרסמת מכילות כמות רבה של אבקת אפייה. מה מקור המתכונים הללו? לא נתקלתי באף מקום במתכוני עוגות עם כ"כ הרבה אבקת אפייה.

clcl

New member
לפני כ- 20 שנה קיבלתי את בסיס

המתכון לסברינה ממי שהייתי עמה ביחסי חברות (כבר הזכרתי הנושא) . . . התוצאה לאחר ניסיונות ושידרוגים הביאו לתוצאה שיש ברשותך . . . (למיטב זכרוני כתבת שהכנת את עוגת הסברינה . . .לא?) לפני זמן רציתי להכין עוגה עם תותים וג´לי והכנתי עוגת ספוג . . . התוצאה היתה בנאלית ולכן . . . החלטתי להכין את העוגה על הבסיס אותו אני מכינה לעוגת הסברינה עם השינויים המתבקשים לעניות דעתי הבלתי קובעת . . . אחרי שהכנתי - ראיתי כי טוב . . . לכן לקחתי לעצמי את הרשות להמליץ על העוגה . . . הכמות הזו של אבקת האפייה נותנת לבסיס את האווריריות וכושר הספיגה של הנוזלים.

clcl

New member
עוגת הסברינה של חנהל´ה../images/Emo91.gif>>>>

עוגת הסברינה של חנהל´ה את בסיס העוגה על כל שלביו יש להכין 24 שעות לפני ההגשה את הקרם ניתן להכין מספר שעות לפני ההגשה הכמויות הם לתבנית תנור האפייה - 25 מנות הגשה חומרים לבסיס העוגה 2 גביעי אשל או יוגורט 4 ביצים שלמות (מס´ 1) ½ 1 כוסות סוכר ½ 2 כוסות קמח רגיל 4 אבקת אפיה 2 כפות שמן אופן ההכנה 1. לערבל 2 אשל + 4 ביצים + הסוכר 2. להוסיף את שאר החומרים 3. לאפות בחום בינוני-גבוה עד שתזהיב 4. מ י י ד עם הוצאת העוגה מהתנור ליצוק 1 כוס מים מהברז 5. להרתיח בפינג´אן : 1 כוס שרי-ברנדי 1 בקבוקון רום 2 שקיות סוכר וניל ½ כוס מים 6. ליצוק על-העוגה ולקרר 7. ליצוק סירופ מייפל על-פני העוגה 8. לפזר אגוזי פקאן טריים מרוסקים לקישוט ולסיום 3 שמנת מתוקה + 1 כפית סוכר 1. להקציף 2. לעטר בקצף בחלוקה למנות (או לשטוח על-פני העוגה) 3. לעטר בדובדבנים + פתיתי שוקולד מריר

clcl

New member
לצערי החלק הטוב כבר לא עימנו../images/Emo7.gif../images/Emo16.gif

עוגת קרם יוגורט

עוגת קרם יוגורט מתכון של מלון היאט ריג´נסי, ירושלים חומרים לעוגה בקוטר 24: לעוגת ספוג: 6 ביצים 200 גרם סוכר 200 גרם קמח לעוגה: 4 חלבונים 150 גרם סוכר 20 גרם ג´לטין 150 גרם שוקולד לבן, מומס 2 כפות ליקר קירסאו 150 מ"ל חלב 500 גרם יוגורט 500 מ"ל שמנת מתוקה * מכינים עוגת ספוג: במיקסר מקציפים את הביצים עם הסוכר במהירות גבוהה במשך 25 דקות. מורידים מהירות ומקציפים עוד 5 דקות. מקפלים את הקמח לתערובת. * יוצקים לתבנית ואופים בתנור שחומם מראש ל180- מעלות במשך 25 דקות. מקררים ופורסים ל4- שכבות. להכנת העוגה משתמשים רק בשכבה אחת. את השאר אפשר לשמור לעוגות אחרות. * מכינים את העוגה: בבן מארי (סיר אידוי כפול) ממיסים את הג´לטין בחלב. מוסיפים שוקולד לבן, ליקר קירסאו ויוגורט וממשיכים לערבב עד לקבלת מסה חלקה. * מקציפים חלבונים עם סוכר. מקציפים בנפרד את השמנת המתוקה. * מקפלים את קצף החלבונים לשמנת המוקצפת. * מקפלים חלק קטן מתערובת השוקולד החמה לתערובת השמנת והחלבונים ואז מקפלים אותה בעדינות לשאר המסה החמה. * בתבנית בקוטר 24 מניחים שכבת עוגת ספוג ויוצקים עליה את תערובת העוגה. * מקררים 24 שעות לפני ההגשה.

טליה34

New member
עוגת תות קרם וג´לי

מתכון מנצח ותמיד מצליח לי: אני מכינה את הבסיס של עוגת רולדה בסיסית (מתכון מהספר של נירה שויאר). כמובן שבגמר האפייה לא מגלגלת אלא מחלקת לשני מלבנים. ואז מתחילה לבנות שכבות: חצי ראשון - על תבנית פיירקס מלבנית שכבת קצפת ריצ´ מעט תותים קצוצים חצי שני של הרולדה שכבת קצפת ריצ´ תותים מסודרים בעיצוב כיד הדמיון מעל הכל - יוצקת בזהירות (בעזרת כף)ג´לי בטעם תות שהתקרר מעט לעטוף בניילון - ולמקרר למספר שעות. יוצא מרשים, טעים והכי חשוב - מהיר וקל.

למעלה