שלום בנות אני חדשה פה ויש לי שאלה

okcana1986

New member
שלום בנות אני חדשה פה ויש לי שאלה

שמי אוקסנה בת 26 מאיזור ב״ש בהריון ראשון שהושג ב ivf עם עובר 1 מחר מתחילה שבוע 20 בעזרת השם.
מזמן עוקבת אחריכן והחלטתי להצטרף..

יש לי שאלה אני מקווה שתעזרו לי...
אני אמורה לטוס בעוד כ-3 שבועות לחו״ל, אז אני יהיה בשבוע 23.
אני נמצאת במעקב אצל רופא נשים של הקופה, ובנוסף לזה גם במרפאת HRP הריון בר סיכון.

ביררתי עם חברת התעופה והם מאשרים לטוס, ביקשו ממני אישור מרופא המטפל.
מה דעתכן? מה הסיכוי שהרופא המטפל ייאשר לי לטוס?
ברוך השם עד עכשיו ההריון מתפתח תקין ואין שום בעיות, נכון שההריון הושג בivf ואוטומטית זה הופך אותו להריון בסיכון
אבל אני לא רואה בו הריון שונה.
האם הרופא ייתחשב בי וירשה לי לטוס? כל כך פוחדת להתאכזב...

ino4ka

New member
קודם כל

הריון IVF לא דווקא ניחשהב להריון בסיכון צריכה ליהיות סיבה אחרת שזה בסיכון.

שנית מה שחשוב עם יש ביוח לפי דעתי עם IVF לא רוצים לבטח וזה מה שחשוב

giraffelle

New member
ברוכה הבאה

יש כאן בפורום המון דיונים על נסיעות לחו"ל, אני ממליצה לעשות חיפוש.
שימי לב שיש כאן שני עניינים שצריך לשים אליהם לב - הצד הרפואי והצד הביטוחי.
הריון מ-IVF הוא לא באמת הריון בסיכון (אם אין סיבה אחרת), אבל לענייני ביטוח הרבה פעמים החברות לא מוכנות לבטח.
מבחינה בריאותית, אם הטיסה לא ארוכה אז הטיסה עצמה לא אמורה להיות בעיה. צריך לחשוב על השהות שם, אם זה מקום עם שירותי רפואה סבירים.
משך הזמן שאת מתכוונת להיות שם הוא גם פקטור, כי החל משבוע 25 בערך צריך לקחת בחשבון גם עובר בר-חיות.

okcana1986

New member
אני טסה לרוסיה ל 6 ימים

הטיסה אורכת בערך 3 שעות ו-40 דקות. יש לי שם גם בת דוד רופאת נשים בכירה.
ומה עם ביטוח רגיל לנשים בהריון? מה הוא מכסה? רק את האם?

שלי802

New member
ביטוח נסיעה לחו"ל

מבירורים שנעשו בדיוק השבוע גיליתי כך:
חברת הביטוח הראל לא מכסה הריון שנעשה בטיפולים- אין טעם לפנות אליהם אפילו.
חברת פספורטכארד מבטחת דרך חברת הביטוח הפניקס, רק עם אישור מרופא הנשים שכתוב שההריון תקין.
חברת הביטוח כלל, מבטחת כל אישה בהריון ולא משנה איך השיגה אותו ואפילו ללא אישור. ישאלו אותך שאלות על בריאותך והאם התאשפזת בחצי שנה האחרונה ואם תשובותיך הן חיוביות אז הביטוח יכסה אותך.
לא זוכרת בדיוק מה הסכומים לפיצויים, זוכרת שיש השתתפות עצמית של 50 דולר אם הפעלת את הביטוח והעלות של הביטוח היא 3.5 דולר ליום.
אם את מעוניינת, אוכל לשלוח לך את הפוליסה שלהם לעיונך.
שלי.

את טועה....

חברת הביטוח כלל תסכים שתשלמי על ביטוח. אבל אם ח"ח יקרה משהו העובדה שפותחת השרשור מטופלת בהריון בסיכון וההריון הושג מIVF תגרום לה להתכחש לביטוח
מי שמדבר איתך בטלפון אלו מוכרנים
בקשי מהם אישור בכתב מחתם החברה שהם מודעים להריון בסיכון ולIVF ועדיין מבטחים. רק כך את מבוטחת... ניחוש מושכל שלי- לא תקבלי כזה אישור....

שלי802

New member
יש לי פוליסת ביטוח

וקראתי בה כל מילה, אין שום החרגה להריון מטיפולים.

שוב. אני ביטחתי בהראל חבילת זהב הריון

לפני 3 שבועות ותוך 7 דקות קיבלתי פוליסה. לא היתה שם שום החרגה על הריון או הריון טיפולים.
הוספתי לי הטסה רפואית שלא יחסר כלום וזהו.
וגם ההריון שלי הוא מהפריות טסתי כאמור בשבוע 20-21

הבעיה היא

שהם מחריגים "הריון בסיכון"
ואת ההגדרה להריון בסיכון הם לא אומרים לך.
אבל אם היית במיון בשל דימום- הם טוענים שזה הריון בסיכון
אם היו טיפולים (אפילו איקקלומין) - הם מחריגים
אםאת מעל גיל 40 גם אם ההריו ספונטני- הם מחריגים
כאמור- לא הכל כתוב בפוליסה. יש להם הגדרות פנימיות לכל מילה בפוליסה...
יש אשה שעשתה ביטוח של כלל ונסעה לאחד האיים ביוון. התפתחה שם לידה מוקדמת. הביטוח (של כלל) התנער כי היא נכנסה להריון מעהל גיל 40 ומבחינתם זו מוגדר "הריון בסיכון". הם לא שילמו לה שקל וגאידמק בזמנו מימן את ההחזרה של הפגים לארץ
בסופו של יום- הם לא משלמים
(עבדתי בסוכנות ביטוח ובהחלט ראיתי מקרים כאלה)

polinaz

New member
אי אפשר לתבוע אותם על זה?

זה נשמע ממש לא תום לב.
קראתי אתמול כתבה על התירוצים של חברות ביטוח לא לשלם פיצויים במקרה של אובדן כושר עבודה.
המסקנה מהכתבה שברוב המקרים אם לא מוותרים ותובעים בבית משפט, אז חברות הביטוח מתפשרות ומשלמות..

אפשר

נסי לתבוע אחרי שילדת פגים ושילמת מכיסך (אם יש לך) מליו ש"ח
או אם אחד הפגים שלך נפטר ולא מומנו לך עלויות טיסה
נסי למצוא את כוחות הנפש
שלא לדבר על כך שהפגים שלך לא יטופלו אם לא תביאי את הכסף עכשי לפגיה.....

polinaz

New member
ברור שתובעים זמן מה אחרי..

אבל נראה לי שאין ברירה אלא לתבוע, אחרת שוקעים בחובות של ההוצאה שנדרשה.
גם ככה עד שמגיעים לבית משפט (במיוחד אם לא מדובר בתביעות קטנות) לוקח המון (!!) זמן.
נראה לי שגם לאנשים שעברו תאונה או חלו והביטוח מסרב לשלם להם, אין יותר מדיי כוחות נפשיים ו/או כסף.

בכל מקרה, עדיף לא להגיע לסיטואציה הזו כלל וכלל ושלא נדע..

כן אבל בזמן אמת

אין לך כסף לטפל בילדים שלך ומפסיקים להם טיפול בלי צ'ק בטחון
או לא מטיסים גופה ולא מוכנים לקבור
(שוב לא דברים שאני ממציאה- הכל סיפורי אמת...)

נכון, זו בדיוק הסיבה

שעדיף לא לנסוע לחו"ל בהריון, בטח כזה שלא ברור אם הוא בסיכון הוא לא מבחינת חברת הביטוח
אם יש מוכרן שטוען שיש כיבוי לטיפולי IVF- צריך שיגבה את זה בכתב מחתם החברה
אם לא- צריך לקחת בחשבון שאין ביטוח
יש מעט מאוד מקרים שבהם "חייבים" לנסוע לחו"ל.
אגב- האשה היקרה שהילד שלה נולד בשבוע מאוד מוקדם (בשל רעלת שהתפרצה ביום בהיר אחד) נסעה לאמא שלה המאוד חולה- סיבה מהבודדות ה"נכונות". ועדיין- זה קרה לה.... ועלה לה המון כסף וכאב לב

אין לך כיסוי, חד וחלק

כל חברות הביטוח לא מבטחות הריון בסיכון. ככה שלא משנה מה הכיסוי להריון (והוא ממש לא גדול)- לך אין כיסוי....
יהיה לך כיסוי במקרה הטוב למקרה שצתחלי בשפעת/תנקעי את הרגל
בשבוע כמו שלך ממש לא הייתי נוסעת.... הסיכון גדול וממש לא "מזערי"

שלי802

New member
ואגב..

ביטוח הריון רגיל (הכולל החרגת טיפולי פוריות) לא יכסה אותך בשום מקרה מפני שהשגת את ההריון מטיפולים על כן אין טעם לרכוש אותו- זה כאילו נסעת בלי ביטוח בכלל.

אני טסטתי בשבוע 21

ללונדון, אני עכדיו בשבוע 23
טסתי, הבאתי אישור מהרופא ולא היתה בעיה כי הכל היה תקין וגם אני מivf
האמת שהכינו אותי להביא אישור ושיעכבו אותי בשדה, אין לי מושג איך מגיעים לזה בכלל. אף אחדבשום מקום לא שאל אותי על ההריון, לא דיילת קרקע לא אויר.לא בעת הזמנת הכרטיס.
רק בביטוח נסיעות שעשיתי בהראל קניתי חבילת זהב+הריון והטסה רפואית אז עלה לי טיפה יותר אבל לא היתה בעיה...
טיסה נעימה!!! תשתי הרבה הרבה מים ותטיילי במטוס מדי כמה זמן ותתמחתי כי יש סיכון של קרישי דם מהטיסה וההריון.
בהצלחה!!

תנסי אצל דיוויד שילדס

את גם צריכה לדאוג שיהיה כסוי לא רק עבורך, אלא גל עבור העובר, אם חלילה תתרחש לידה מוקדמת.

ט ל י ה 1

New member
מכיון שגם אני מתכננת

נסיעה לחו״ל בעוד כחודשיים, ואחרי ששמעתי כל מיני שמועות בנוגע לנושא, החלטתי לבדוק בכללית שם תמיד עשיתי את הביטוח חו״ל שלי.

נמסר לי שאין החרגה להריון מטיפולים. עד שבוע 26 צריך רק הצהרה טלפונית של המבוטחת שההריון תקין + מס׳ הרישיון של הרופא המטפל.
שבוע 27 ועד 30 - צריך מכתב מרופא המטפל + הצהרה כתובה של המבוטחת שההריון תקין.
על ההריון עצמו יש תוספת של 1.90 דולר ליום ויש עוד סעיף שלא ממש הבנתי, משהו שקשור לשינוי מפוליסה סטנדרטית למורחבת.

שווה לדעתי לבדוק בביטוחים של הקופות האחרות למי שלא מבוטחת בכללית.

למעלה