שלום, אפשר לקבל מתכון פשוט ל

שלום, אפשר לקבל מתכון פשוט ל

אף פעם לא הכנתי פיצה, אני רוצה להכין פיצה אחת (או שתיים) בתנור. חשוב לי שיהיה אפשר להכין את הפיצה ללא שימוש במיקסר אלא בבחישה ביד בלבד. כמו כן, עיינתי בכמה מתכונים שנראו לי מסובכים וגם כתוב "שמרים", סליחה על הבורות אבל מה זה בדיוק "שמרים"? באיזה אגף בסופר זה נמצא? אני צעירה וגם כמעט ולא מבשלת אז מכאן נובע חוסר הידע שלי. תודה רבה ושבת שלום

צלשף

New member
יש כמה סוגי שמרים חלקם במקרר הסופר וחלקם

באזור מוצרי האפייה בכל מתכון ישנם הוראות ברורות לסוג השמרים הנדרשים או אפשרות לבחור מבין שניים אגב סוגי השמרים מתחלקים לשני סוגים עיקרים השמרים החיים אלו שבקירור והשמרים היבשים את האחרונים מחזיקים לאחר פתיחת האריזנ במקפיא ואת החיים במקרר לאלו יש זמן תפוגה שרשום על גבי האריזהואחרי ההסבר קבלי מתכון לפיצה מוצלחת רכיבי המתכון: 4 כוסות קמח 1/2 1 כפות שמרים יבשים 1 כפית מלח 1 כף סוכר 1/2 1 כוסות מים פושרים 6 כפות שמן זית המצרכים לרוטב: 1 קופסת שימורי עגבניות תמר מומלץ תוצרת איטליה להשיג במדפי הסופר 3 שיני שום כתוש 1/2 כפית מלח 1/2 כפית פלפל שחור 1/2 כפית אורגנו 1/4 כפית סוכר אופן ההכנה: בקערת המיקסר להכניס את המצרכים היבשים, לערבב קלות, להוסיף את המים והשמן. להפעיל את המיקסר עד לקבלת בצק גמיש. להעביר את הבצק למשטח עבודה מקומח וללוש עד אשרה בצק אינו דביק אך אלסטי. לכדר את הבצק, לשמנו בשמן זית להניח בכלי מכוסה במגבת לחה לשעתיים.יש אפשרות להכין את הבצק בלישה ידנית, לאחר מכן לרדד את הבצק לעלה בעובי של 0.5 ס"מ ולהכין רוטב: להכניס את כל המרכיבים למעבד מזון ולעבד למחית חלקה. לצקת בעזרת מצקת בתנועות סיבוביות מהמרכז החוצה רוטב כמצקת וחצי וגבינה מגורדת ולהוסיף תוספת לפי טעמכם. לאפות על חום גבוה 250 מעלות בין 10 ל 12 דקות. המתכון מתאים לשני פיצות ענק של -8 משולשים בתאבון

צלשף

New member
נכון אבל עם תקרא את כל ההודעה שלי

תראה שכתבתי שאפשר ללוש גם ביד

akavishon

New member
תראה, אני לא בא להתנצח פה

אבל לענות למישהי שלא יודעת מה זה שמרים, "אפשר ללוש גם ביד" זה לא לעניין. כל מה שאני מנסה להגיד שזה שצריך לקרוא את כל ההודעה. אל תיקח את זה אישית. זה משהו שהרבה כותבים פה חוטאים בו. שבת שלום טל.

פיצה מבצק ללא שמרים/ CooknBake

אז הנה היא - ללא שמרים, מהירת הכנה, בצק שמנמן, שורדת הקפאה כמו גדולה וכמובן הטעם המשגע! מצרכים: 2.5 כוסות קמח תופח 1 ביצה 1 אשל / שמנת חמוצה / יוגורט /1/2 גביע גבינה לבנה 1/2 כפית מלח ללוש את כל המרכיבים עד לקבלת בצק אחיד ולא דביק - אם צריך מוסיפים עוד קמח, עד לקבלת המרקם הרצוי - לא להוסיף יותר מידי! אחרת הבצק יהיה יבש! לשטח את הבצק על תבנית משומנת היטב (אני משמנת בשמן זית). הרוטב שאני מכינה הוא רוטב פושטי וטעים - קופסא קטנה רסק עגבניות (100 גר`) 2 כפות שמן זית מים - במידה של קופסאת הרסק הריקה מלח לפי הטעם 1/2 כפית סוכר שום כתוש אוריגנו יבש למרוח את הבצק, לפזר מעל גבנ"צ ותוספות שאוהבים ולתנור ל-20 דק` בחום בינוני.

akavishon

New member
דבר ראשון, תפשילי שרוולים...

במשפט אחד - שמרים הם יצורים חד תאיים שבכל מני תהליכים, הם מפרקים סוכרים והפוכים אותם לפחמן דו חמצני (כמו הבועות שיש במשקאות התוססים). מצד שני, בבצק יש חלבון שניקרא גלוטן שלאחר לישה נוצרים סיבים ארוכים של הגלוטן אשר יוצרים מעין רשת בתוך הבצק. כאשר לשים טוב את הבצק, הפחמן הדו חמצני נלכד בתוך הבצק והבצק תופח. אלו היו שלושה משפטים, אבל זה הרעיון בגדול. עכשיו, גם אם אין לך מיקסר, זאת לא סיבה לא להכין פיצה. ננסה לעשות קורס קצר של לישה בהתכתבות... את יכולה לקחת את המתכון של צלשף כתב למטה ולעבוד איתו. שימי את הקמח בתוך קערה גדולה, תערבבי לתוכו את החומרים היבשים. צרי גובה במרכז ומיזגי את החומרים הרטובים. עכשיו בעזרת היד לערבב את הבצק עד לקבלת תערובת אחידה. יכול להיות שהבצק ידבק לך טוב טוב לאצבעות (לא יכול להיות - בטוח שזה מה שיקרה...) אבל עכשיו צריכים להתחיל ולאסוף את הבצק לגוש אחד. כשהבצק בגוש אחד תלחצי עליו עם כרית כף היד, סובבי אותה בתשעים מעלות ותחזרי שוב על הפעולה. התנועה צריכה להיות משיכה קלה של הבצק בעזרת האצבעות, מהחלק הרחוק שלו, תוך קיפול שלו ואז לדחוף אותו לכיוון הרחוק בעזרת כרית כף היד. צריכים ללוש בערך 10 דקות עד שהבצק יהיה מוכן. נשמע מסובך אבל פה את יכולה לראות דוגמא לזה. אל תפחדי להוסיף עוד קצת קמח אם הבצק דביק מידי, אבל תראי בסרטון איך צריך להיות המרקם של הבצק. אחרי שהבצק מוכן צריכים להתפיח אותו, כסי את הכלי בניילון (אחרת הבצק מתייבש) והמתיני עד הכפלת הנפח _בחורף זה יכול לקחת שעתיים) במתכון של צלשף הוא משתמש בשמרים יבשים. את יכולה בסופר למצוא במקררים שקית של שמרית עם כדורונים קטנטנים של שמרים. על 4 כוסות קמח, שימי בערך טיפה יותר מחצי שקית. אם יש לך עוד שאלות - אנחנו כאן! בהצלחה.

למעלה