שלום אנשים! שאלה חשובה!

fireballfxp

New member
שלום אנשים! שאלה חשובה!

אני לא ידעתי ממש לאן להפנות אותה, אני מקווה שתוכלו לעזור לי, תקשיבו, השאלה הולכת ככה, הורדתי כמה שירים(מוזיקה שחורה)- שכנראה מוגנים בזכויות יוצרים- כלומר עברתי על החוק(או שאם אני לא טועה וזה לשימוש אישי אז אני לא עובר על שום חוק..זה גם מעניין אותי)- עכשיו אני גולש גם בפורום אחר בתפוז, ובישביל החבר'ה שלי מאותו הפורום הכנתי מיקס מכמה שירים כאלה, כלומר עירבלתי אותם אחד עם השני ויצרתי תערובת, עכשיו השאלה היא האם מותר לי לפרסם את זה בפורום של תפוז?(לינק להורדה) בישביל החברים מאותו הפורום? על איזה חוק אני עובר כשאני מפרסם לינק כזה? האם תפוז יכולה להיפגע כתוצאה מכך? בתודה ענקית מראש למגיבים!!

החוק, וחוק האינטרנט

החוק, הוא שאסור לעשות שימוש בשיר המוגן בזכויות יוצרים, ללא קבלת אישור מבעל זכויות היוצרים חוק האינטרנט, הוא שאם תפרסם זאת בצורה שלא ניתן יהיה למצוא אשם אז לא ממש יחפשו הינה דוגמה בעבר, מי שרצה, העלה לפורומים בתפוז כתבה סרוקה מעיתון. עבר זמן, ומנהלי הפורום אסרו זאת, כדי לא להפר זכויות יוצרים ונדמה למישהו שמאז אין כתבות סרוקות ? הפיתרון שנמצא - יש אתרים שמאפשרים להעלות להם לתקופה זמנית או קבועה קבצים. מעלים את קובץ התמונה הסרוקה לשם, מצרפים מפורום תפוז קישור, והינה זה "חוקי", או נקי מתביעות עד ליום זה.

שוב הטעיה

מה שאתה מתאר בהודעה שלך יכול מאד שמתאר את המציאות, אבל אין לו קשר לחוקיות. העובדה שהאכיפה בנושאי זכויות יוצרים יחסית מצומצמת ולפעמים קשה, איננה אומרת שאיסור ההעתקה והפירסום של קבצים מפרים בוטל. מה שאתה אומר זה כאילו שתגיד שמאחר ורק אחוז מאד קטן מעברייני התנועה נתפסים ומובאים לדין, אומר שעבירות התנועה בוטלו. אני בכוונה כותב על עבירות תנועה שזה נושא שהרבה מאד אנשים מזלזלים בו ולא על נניח גניבת כלי רכב, פריצות לבתים ושוד קשישים. הפורום הזה עוסק בשאלות משפטיות, ולא בשאלה איך להפר זכויות יוצרים ולא לתת את הדין על כך. אנא קח זאת בחשבון.

ההקבלה לתחום התנועה

בכביש שבו החוק מאפשר לנסוע עד 90 קמ"ש בפועל על פחות מ100 לא רושמים דו"ח, וגם אם ירשמו תהיה בעית הוכחה בבית משפט, בגלל אפשרות לאי-דיוקים קטנים במכשיר המדידה. יש חוק, ויש "חוק הכביש"

"חוק האינטרנט" "חוק הכביש"

שייכים לעולם המשפט בערך כמו ש"חוק הכלים השלובים" שייך. כנראה קשה להבין, אבל זה פורום משפטי ולא פורום שיחות חברתיות . בשולי הדברים, מה שאתה אומר לגבי עבירת המהירות אינו מדוייק. יש מקרים בהם שניתן להאשים ולהרשיע בנהיגה במהיות מעל המותר בלי שום מדידה בשום מכשיר וגם להרשיע, אבל אשאיר את זה למומחים לדיני תעבורה.

עריכת מיקס מכמה יצירות

הוא במקרה הטוב יצירה נגזרת. אסור לך לפרסם יצירה נגזרת ללא קבלת רשות מבעלי הזכויות ביצירות המקוריות. כאשר אתה מפרסם אתה עובר על חוק זכות יוצרים 1911.

fireballfxp

New member
רוב תודות לך עו"ד זיסו

האם אתה יכול להפנות אותי להעתק של חוק זכויות היוצרים באינטרנט? וספציפית לסעיף הנ"ל? כמו כן, האם ידוע לך מה העונש המירבי המצפה לי אם חברת ההפקות\תקליטים יעלו על זה? והאם יש איזשהם תקדימים אשר מדברים על שחרור יצירות נגזרות באינטרנט? בתודה מראש!

כן

אם כי לא ברור לי מה כ"כ קשה לפתוח את המאמרים, לפתוח מדור דברי חקיקה ולחפש את חוק זכות יוצרים 1911, שלא נדבר על זה שהקלדת "חוק זכות יוצרים 1911" בגוגל גם תתן לך את מבוקשך.

yo anad

New member
בעייתי

המצב שאתה מתאר מעלה מספר בעיות. 1. העתקה לשימוש עצמי. 2. יצירת יצירה נגזרת (המיקס שערכת). 3. החשיפה לאחרים. התשובות לשאלות אלו בעייתיות מבחינתך. 1. אם תסתכל באתר שלי (קישור למטה) תמצא שם קישור לתגובה שהגשנו בבית המשפט מטעם אתר לה-לה, בה אני מתאר מדוע לטעמי (דעה שלא אושרה עדיין על ידי אף בית משפט ויתכן שאינה נכונה) גולש המעתיק שירם וסרטים "לשימוש עצמי" אינו מפר חוק. על דעה זו יש מחלוקת ובית המשפט בעל-פה לא אהד אותה. 2. יצירת היצירה הנגזרת, ערבוב היצירות, היא בוודאות הפרת זכות יוצרים. 3. גם בעניין הפורום, דומה הדבר להעתקת יצירות ב-BBS (מי שזוכר). למיטב זכרוני היו פסקי דין (נדמה לי בעניין פלייבוי) שקבעו שהעתקת יצירות וחשיפתן למשתמשי הפורום הסגור - אינה חוקית, אם כי בדיעבד תוכל להתווכח האם זה שימוש פרטי או לא. סופו של דבר - למה לקחת את הסיכון? יורם ליכטנשטין, עו"ד

גם אני טוען ש*הורדה*

לצורש שימוש ביתי פרטי לא מסחרי מוגנת, אולם בתנאי שהיא נעשית ל"קלטת" כמשמעות מונח זה בחוק ובפסיקה. יתכן שפסקי הדין בעניין גוגל לגבי ווב קשינג יעזרו גם כאן, כדי להרחיב את ההגנה גם לקשינג שמתבצע במחשב הביתי לפני ההורדה לקלטת (קרי CD או זיכרון פלאש וכד')

למעלה