שלום אנשים טובים

gaia20

New member
שלום אנשים טובים../images/Emo140.gif

יש לי בעיה ואולי תוכלו ליעץ לי נתחיל מקצת רקע- אני חולת לופוס כבר 6 שנים למי שלא יודע לופוס זוהי מחלה אוטואמונית (הגוף פוגע בעצמו) מחלה זו פוגעת באיברים בגוף כמו כליות, לב , ריאות, עור ,מע' הדם... אצלי, בנוסף לעוד צרור של דברים, התפתחה אנמיה האנמיה התפתחה אצלי כבר בראשית המחלה, בגיל 14.5 ומאז אני נוטלת באופן קבוע כדורי ברזל. גם כשאני נוטלת כדורי ברזל ההמוגלובין שלי עדין מתחת לנורמה, אבל לא היסטרי, אפשר לחיות עם זה ועכשיו לעיקר- לפני כשבועיים החלטתי, בעקבות הסרטון בחתימתה של לילית, להפוך לצימחונית. הכל טוב ויפה, עד אתמול כשעשיתי את בדיקות הדם הקבועות שלי וגיליתי, לא בדיוק להפתעתי, שההמוגלובין ירד....שוב.... לצערי הוא מתחיל להתקרב לתחום המסוכן שבו אני מקבלת סחרחורות ואני מאבדת צבע בפנים, ממש נהיית חיוורת יש לציין שאני עדין נוטלת את הכדורים עכשיו, אני לא ממש יודעת מה לעשות אני לא רוצה לחזור לאכול בשר בשום פנים ואופן האם יש מזונות שאתם מכירים שיש בהם כמות מכובדת של ברזל? אני רק רוצה לציין שלפני שהחלטתי להיות צמחונית אכלתי בשר\עוף כל יום וזה כמעט הדבר היחיד שאכלתי (תוסיפו לזה אורז, תפוחי אדמה או ספגטי ופה סיימתם למנות את כל התפריט שלי) כלומר, השינוי בגוף הוא מאוד קיצוני וזה די מסביר את הירידה החדה בהמוגלובין אני די בעייתית באוכל כל מה שהוא ירוק, אני לא אוכלת לא בצל, לא רטבים, לא ירקות מבושלים... בעצם הדברים היחידים שאני כן אוכלת זה מה שכתבתי למעלה אז.... מה לעשות?.... מה אני יכולה לאכול כדי לשמור על רמות נאותו של ברזל והמוגלובין? תודה לכל העונים.

sd 3

New member
חמודה, תיכנסי לפורום צימחונות שם

בוודאי יהיה לך הרבה עיצות בנושא. וכמובן הרבה בריאות.

miss innocence

New member
אממ..

אני יודעת שיש כדורי בי12 שזה מה שאני לוקחת (גם אני לא אוכלת בשר).... ובטח יש כדורים לברזל....

Neta558

New member
לשנות את התזונה כולה

אם כל מה שאת אוכלת זה אורז, ספגטי ותפו"א, אין ממש עם מה לעבוד. אין שום סיכוי שתפריט כזה יספק לך את כל מה שאת צריכה. ברזל במקורות צמחיים ניתן למצוא בעיקר בירקות ירוקים ובקטניות, ומומלץ לאכול אותו בסמוך למזונות עשירים בויטמין C על מנת לשפר את ספיגתו בגוף. מאחר שמדובר במצב של מחלה, מומלץ במיוחד להוועץ בתזונאי, לידע אותו על המחלה ועל הצמחונות ולנסות להרכיב יחד תפריט בריא שתוכלי לעמוד בו. כל הכבוד על הבחירה בצמחונות, והמון בהצלחה

nirte

New member
ויטמין C וירקות!

ירקות בעלי עלים כהים עם פרי/ מיץ! החסה או הכרוב או הפטרזיליה מכילים כמויות נכבדות של ברזל + הויטמין C שמעלה במידה ניכרת למדי את רמת הספיגה של הברזל. כמובן חוצמירקות יש פירות יבשים ואגוזים וטחינה יש הרבה ברזל. בנוסף כדאי גם חלבונים : טופו, דוחן, נבט חיטה וכו' וכו'....

gaia20

New member
תודה לכם אנשים ../images/Emo24.gif

תודה על העצות ואני אכן אכנס לפורום צימחונות ואשאל גם שם

נעמה1991

New member
לגאיה../images/Emo24.gif(תרגישי טוב!!!)

או קיי אני לא מומחית כל כך גדולה רציתי רק להגיד כמה דברים 1)לדעתי במצב שלך אף אחד לא יתחשבן איתך אם תוכלי בשר 2)אם אי פעם תצתרכי משהו שיש איזה שהו סיכוי הכי קטן שאני אוכל לעזור אז הנה האי מייל שלי ([email protected]) 3) יש לך שם של שך יפה (אגב תקראי את הספר"השחר של גאיה" מסופר על ילדה עם גידול ממאיר זה ספר ממש יפה) אני אשמח לשמוע ממך תגובה נעמה

gaia20

New member
הי נעמה

תודה רבה על הצעת העזרה
, רשמתי את המייל שלך זה ברור לי שאף אחד לא יתחשבן איתי אם אני אוכל בשר, אבל אני יודעת שאני אתחשבן עם עצמי....
קבלתי על עצמי החלטה ואני בטוחה שבסופו של דבר אני אמצא פתרונות

לפי ידיעתי

רימונים זה מצויין וגם ארטישוקים זה מעולה!! אז הרבה רימונים ופיתוח חם לארטישוקים

gaia20

New member
עצה מאחות קופת חולים

10 ימים אחרי טיפול לכליות שלי, אני חייבת לעשות בדיקת דם כדי לראות מה מצב הכדוריות הלבנות שלי (מע' החיסון), אז הלכתי לעשות ויצא נורא נמוך... התקשרתי לרופאה והיא אמרה ללכת למוקד בראשון ולעשות שם עוד בדיקה אז הלכתי לשם בערב, עשיתי עוד בדיקה אחרי 15 דקות כבר היו תוצאות (לשמחתי המצב טיפל'ה השתפר) ואז האחות יוצאת ואומרת לי שההמוגלובין קצת נמוך לעומת הבדיקה הקודמת הסברתי לה שהחלטתי להיות צימחונית אז היא ספרה לי על טריק שהבן שלה עשה כשהוא היה צימחוני, וזה הולך ככה- לוקחים תפוח ומסמרים (כמובן לנקות טוב טוב את המסמרים) תוקעים בתפוח את המסמרים ומחכים עד למחרת כמובן שלמחרת אתם תמצאו תפוח קצת מושחר, אבל... מלא בברזל.... ו...בתאבון.... כן, כן.... פשוט אוכלים אותו מושחר....

**לילך**

New member
עם כל הכבוד לאחות קופ"ח

השיטה נראית לי לא מספיק סטרילית ויכולה לגרום לזיהום, עדיף לקחת את הברזל בכדורים או לאכול פירות וירקות שמכילים כמות גדולה של ברזל.

Neta558

New member
רוב המחלות הן טבעוניות

בהתחשב בכך שחיסונים רבים מכילים רכיבים מהחי, שלא לדבר על ניסויים בבע"ח שקדמו לפיתוחם... ואל תשכח, איידס

nirte

New member
זה נשמע לי קצת...

מטורף
יכול להיות שלא. אבל תשאלי את הרופאה שלך...

gaia20

New member
אני ממש לא הולכת לעשות את זה!!!

רק ספרתי מה היא אמרה לי, אין לי שום כוונה לאכול תפוחים מושחרים....

למעלה