שלום- אני מעוניינת להתייעץ לגבי דירה על הנייר

yamka

New member
שלום- אני מעוניינת להתייעץ לגבי דירה על הנייר

שלום,

אני חדשה פה אז הקדמה קטנה- אנחנו משפחה צעירה זוג+2 קטנים
יש לנו הזדמנות לרכוש דירת 5 חדרים באותו מחיר של הדירת 4 חדרים שלנו (ללא תוספת כספית) ובאותה שכונה
כמובן שאנחנו מאוד רוצים לעשות את זה כי זה יהיה כמו "להחליף דירות" ולשלם רק על עוד ומעט מאוד הוצאות נילוות

קיבלנו תוכניות של הדירת 5 חדרים אבל נראה שהרבה דברים לא מסתדרים בה כמו שהיא מתוכננת היום (הדירה עדיין בשלב שאפשר לעשות בה שינוייים), האם יש שינויים שיכולים "להציל אותה"?
כמובן שאם נחליט לרכוש נתייעץ עם אדריכל ומעצב פנים אבל בשלב הזה אני רק מנסה להבין אם הדירה בכלל ניתנת לתכנון מוצלח יותר או שזאת "הכלה"...

דברים שחשובים לי-
חלון במטבח (ושלא יהיה בבידוד)
שתהיה פינת אוכל מוגדרת
אשמח להשאיר שירותים מקלחת כפולים (אחד ביחידת הורים)

טיפים ורעיונות יתקבלו בברכה
תודה מראש,
ים

אגב, אני חשבתי על הרעיונות שמופיעים על גבי התוכנית:
- להחליף את המטבח עם החדר (מסומנים מכוכבית)
- להוריד את המרפסת שירות שהיתה למטבח וכך יהיה חלון בחדר אחרי ההחלפה
- ואני מרגישה שצריך לפתוח את המטבח במיקומו החדש שלא יהיה חנוק כמו חדר אבל לא הצלחתי למצוא לזה פתרון בינתיים

לשאלותייך...

היי,
מטבח - ביטול המרפסת שירות נכון. בכל מקרה לא ניתן להחליף בין המטבח לממ"ד.
אסור לפי תקנות הג"א ולא הגיוני על מנץ להגיע למטבח לחלוף כל פעם בתוך הסלון.
פינת אוכל - הייתי מעבירה לקיר מול הדלת עושה רושם שיש שם מספיק מקום.
שירותים כפולים - לדעתי חובה בדירה של 5 חדרים לכן אין צורך לשנותם.
בכל מקרה ניתן להגדיל את האמבטיה על חשבון מרפסת כביסה.
בסה"כ דירה נחמדה עם תכנון נכון ומוצרים נאים תהיה מדהימה.

בברכה,
חנה סיגלר, מעצבת פנים
0549939930
[email protected]

yamka

New member
תודה חנה

חבל כי אני ממש לא אוהבת את הרעיון שהמטבח חנוק לו בבידוד מוחלט מהסלון והמרפסת וגם אין בו חלון (זה כמו לעבוד במחסן)
אנחנו מארחים הרבה ומבשלים הרבה ואני לא בטוחה שזה מסתדר לי בראש
או שאולי אני סתם מדמיינת את זה ככ רע?

פינת אוכל בכניסה לבית? זה גם נשמע לי קצת מוזר שפותחים את הדלת לשולחן אוכל... אני רגילה לשידת כניסה, מראה וכדומה

ככה מתכננים היום דירות?
זה הכי טוב שאפשר להוציא מהדירה הזאת לדעתך?
הדירה נחמדה כן אבל לא יותר מזה... הדירה שלנו היום מתוכננת הרבה יותר טוב ואני לא בטוחה שזה יהיה שווה לעבור רק בגלל שזאת 5 חדרים.... חבל כי זה יכל מאוד לעזור בטווח הארוך

רוני ג10

New member
כמו שכתבה חנה...

במרפסת המטבח הייתי בונה ארון על כל הקיר הימני,ומשלבת בו מכונת כביסה ומייבש זה מעל זה, ובשאר השטח מעין מזווה עד התקרה.
כלומר ארון לכל אורך 190 הסמ. יהיה מקום לאחסון מטאטא,מגב,דליים,חומרי ניקוי,קרש גיהוץ וכו.
גם בגובה מעל מכונת הכביסה והמייבש ישאר מקום לארון שתי דלתות בגובה של כמטר( תלוי בגובה הדירה),זה יכול לשמש אפילו לאחסון מזוודות....
הייתי מבטלת את הדלת בין המטבח והמרפסת,לטעמי מיותרת.
חדר האמבטיה ממש מתבקש לצרף לו רת המרפסת...

תכנון רכבת

אכן חלוקה גרועה, אפילו סתמית ואוטומטית בלי מחשבה מה עושים בכל חדר ואיזו אוירה חנוקה נוצרת.
החלק הטוב הוא שאפשר לשפר והכיוון שלך בעניין המטבח נכון, רק העובדה שמדובר בממ"ד בעייתית - אז אפשר לחשוב
בכיוון האמבטיה והחדר הצמוד ולשנות את כל חלוקת החדרים. תכנון נכון כזה יפתח את הבית למראה הרבה יותר מרווח
בלי מסדרון כזה ארוך וצעדה לאורך הדירה מהמטבח המנותק.
מהפכה כזו כדאי לתכנן בקוים כלליים לפני חתימה על החוזה כדי להמנע מתשלום כסף רב על השינויים הצפויים בחלוקה, הזזת נקודות חשמל ומים.
ודבר נוסף - לבדוק מהי תוספת השטח שאתם מקבלים בפועל, נטו. מספר החדרים לא מעיד על כך.

yamka

New member
חשבתי להחליף את החדר הורים עם המטבח ואז לעשות יחידה מאוד

גדולה ומרווחת
אבל אני לא בטוחה אם כשפותחים את המסתור כביסה אפשר להכליל אותו בחלל הדירה ולעשות שם מעין חלון?
והמרפסת שיש מהמקלחת האם אפשר גם להתייחס אליה כאילו היא חלק מחלל הדירה ואפשר לסגור אותה? כי אם כן אולי אני אעביר לאיזור הזה את המטבח

אין לי מושג מה עושים עם הדברים האלה.... אני באמת צריכה ייעוץ מקצועי כי ככה אני לא רואה את עצמי חיה בדירה כזאת (אני מעדיפה להישאר ב 4 חדרים שלי) ואני לא יודעת כמה יעלה לי לעשות את כל השינויים האילו
אבל הדירת 5 חדרים משמעותית גדולה יותר מה 4 חדרים שלי
שלי 93 מ"ר
ה 5 חדרים 120 מ"ר נטו
ופשוט חבל לי לפספס הזדמנות כזו

yamka

New member
שיחקתי קצת עם paint ודי נתקעתי כי אין לי מושג

מה אפשר לשנות ומה אי אפשר לשנות בדירה....
אני ממש לא בטוחה שהתכנון שלי הוא האופטימלי ביותר ושהוא אידיאלי ככה (אבל הוא כבר יותר טוב ממה שהיה לפני)

האם זה הגיוני?

המשך תכנון...

1. כפי שתכננת את חדר השינה הוא ללא חלון... - לא הגיוני.
2. אם העברת את המטבח ע"ח חדר פנימי יחסית שוב את צריכה לחצות את כל הבית.
3. למה ביטלת את המסדרון? ככה רואים את כל הדלתות.
אגב האם הפרוייקט הוא בתל אביב? מתכננת דירה דומה בת 4 חדרים (לפי המטבח).
בהצלחה
חנה סיגלר,
0549939930
[email protected]

yamka

New member
העלתי כבר עוד משחק "משופר" שעשיתי ב paint

את מוזמנת להסתכל עליו (האמת שאני קצת נהנת מהלהזיז דברים בדירה... חחחחח)
למה היחידת הורים ללא חלון? האם החלון של החדר כביסה לא נחשב?
ותיקנתי את השאר

הפרוייקט לא בת"א (הייתי מאוד רוצה שהוא יהיה חחחח)

בהחלט מבינה...

נכון יש חלון של מרפסת המטבח, נחשב.
את בהחלט יודעת מה את עושה וזה נראה לא רע בכלל...
בהצלחה.

yamka

New member
תודה רבה, אני לא בטוחה שאני יודעת מה אני עושה

אבל אני בהחלט יודעת מה אני רוצה

חשבתי אולי גם על הרעיון הזה שמגדיל את השיש במטבח אבל קצת "סוגר" ומפריד את המטבח-פינתאוכל-סלון

מה דעתך?

yamka

New member
איך אני יכולה להבטיח את עצמי שבאמת אפשר לעשות את השינויים

האילו? דרך הקבלן במעמד החתימה?
אני חושבת שכדאי לי להתייעץ לפני גם עם אדריכל מטעמי.... או אולי מעצב פנים? מי שיכול לחתום לי על זה...

שינוייפ בתוכנית

בדרך כלל לכל פרויקט כזה יש מתאמת שינויי דיירים.
תבקשי להיפגש איתה ולבדוק מולה. אל תסתמכי על מה שאיש מכירות מבטיח...
בכל מקרה כדאי שמעצב פנים או אדריכל יהיה מעורב על מנת להוציא תוכניות מעודכנות ואם תרצי גם ליווי לבחירתהמוצרים.

yamka

New member
אני אבקש להיפגש עם מתאמת שינויי דיירים

אני רוצה גם שאיש מקצוע מטעמי יהיה מעורב
האם מומלץ אדריכל/מעצב פנים?
אני רוצה שאותו איש מקצוע יכין לי תוכנית חתומה שהקבלן יפעל לפיה (אני לא רוצה לעשות את ההליך אני-מול הקבלן אלא איש מקצוע מטעמי מול הקבלן)

תודה

מעצבת פנים

היי,
אני מעצבת פנים ולאור הרומן הארוך.... אשמח לעבוד מולך.
כשיראה לך שיש מקום (מו"מ מתקדם עם הקבלן) נצא לדרך.
בכל מקרה, אשמח לשוחח איתך.
חנה סיגלר
0549939930

yamka

New member
תודה רבה חנה אני אשמור את הפרטים שלך

אתייעץ גם עם בעלי ואשמח ליצור איתך קשר בנמשך

אמרלדה

Active member
הי, אני לא מעצבת, אבל זה בדיוק מה שאני הייתי עושה

הופכת את כל יחידת ההורים למטבח כולל פינת אוכל ייעודית
ואת המטבח פשוט סוגרת והופכת אותו ליחידת הורים, כשאזור הכביסה הופך לשירותי הורים
וראש המיטה קרוב אליו, כך שייהנה מהחלון.
עדיין מול דלת הכניסה תהיה פינת אוכל, והמטבח יציץ משם. אבל ליד דלת הכניסה אפשר לשים קונסולה.
הכל דורש תכנון מדוקדק, כמובן. אבל נראה לי אפשרי.
מה שכן, לא מסכימה עם ההנחה שתלכו להתייעץ עם אדריכל או מהנדס אחרי הקניה. עדיף לפני, כי הם
אלה שיכולים לחתום על שינויים וצריך לדעת מה מותר ומה אסור.
וכמובן, לא קונים דירה עם אקדח לרקה. לכו להתייעץ אם השינויים אפשריים ורק אחר כך תחליטו.

אכן הזדמנות

באמת פער בשטח שמצדיק את זה. עניין מסתורי הכביסה הוא טריק קבלני של שטח שאינו נכלל בשטח בנוי,
לעיתים ניתן להכליל בנוכחות הקבלן, לעיתים אחרי טופס 4, תלוי מה קורה שם בפועל, תלוי גם בקבלן.
אבל במקרה שלך לא בטוח שנחוץ והכרחי, צריך לעבוד עם התכנית והצרכים שלכם, ברור שבאופן מקצועי, לא צריך להיות לך מושג...
אפשר לקבל די הרבה מהקבלן כחלק ממו"מ לפני רכישה, ליוותי הרבה מצבים שבהם מגיעים עם רשימת שינויים מוגדרת
ומכלילים אותה במפרט הטכני כתוספת לחוזה, או לפחות את רובה, רק צריך לדעת מה לבקש. זה בהנחה שמדובר בדירה שעוד לא בנויה.
אם בנויה, ההוצאה היא כשיפוץ חדש. מסכימה שכך כמו שהיא לא תרגישו שהשיפור בשטח שווה את זה, בפרט אם הדירה הנוכחית מתוכננת היטב.

למעלה