שלום, אני מחפשת מתכון לדג אמנון מושט

רחל111111

New member
שלום, אני מחפשת מתכון לדג אמנון מושט

בתנור, מישהו מכיר ??? ואיך יותר טוב להכין בתנור או במנגל???
תודה רבה
 

אושי231

New member
אני אוהבת להכין בתנור

לדעתי זה הכי טעים כך.
את מתכוות לדג שלם, נכון?
כך אני מכינה את הדג (כמובן לאחר שהוא מנוקה מבפנים ומבחוץ)
מכינה תערובת של חצי צרור פטרוזיליה קצוץ,
2 שיני שום כתושות
3 פרוסות לימון
חצי כפית מלח גס
חצי כפית פלפל שחור גרוס.
כף שמן זית
מערבבת הכל יחד ומורחת על הדג את התערובת מבפנים ומבחוץ
את פרוסות הלימון אני שמה אחת בתוך הדג, שתיים מתחתיו ואחת מעליו.

אופה בתנור על 180 מעלות, 20 דקות בדיוק ולא דקה יותר כי אחרת הוא מתייבש.
 

Maldini Girl

New member
ככה אני מכינה

פשוט, טעים ואולטימטיבי.

דגי מושט לפי מספר האנשים שאוכלים
מלח, פלפל, לפי הטעם
פפריקה מתוקה
שום כתוש או שום גבישי
שמן זית
עירית/רוזמרין (אפשר גם וגם) שטופים

מערבבים בכלי שמן זית עם מלח, פלפל, פפריקה ושום,ומורחים את הדג מכל הצדדים ומבפנים.
מכניסים לתוך הדג את השבי התיבול
אפשר מסביב לדג להוסיף ירקות- עגבניות, פלפלים, בצלים, ולתבל באותו התיבול.
מכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות ל-20 דק'.
בתיאבון.
 
למעלה