ועוד 3 לגלילת/נקניק שוקולד../images/Emo13.gif
נקניק שוקולד של אודטה מתכון נקניק שוקולד של אודטה חומרים: 100 גרם שקדים 200 גרם אגוזי מלך 2 כפות מחוקות נס קפה (אל תשימי) 4 כפות מחוקות סוכר חום 3 כפות מים רותחים 8 כפות ברנדי 600 גרם שוקולד מריר משובח 200 גרם פתי בר (20 בסקוויטים) הכנה: מרפדים שיש ב-4 רצועות של נייר אלומיניום באורך חצי מטר קולים מעט את השקדים וקוצצים את האגוזים גס בספל ממיסים את הקפה והסוכר במים ומוסיפים את הברנדי בבן מרי, בקערה גדולה,מיסים את השוקולד. כשנמס, שופכים פנימה את האגוזים, השקדים ותערובת הברנדי. מערבבים היטב, ואז שוברים פנימה את הביסקוויטים בידיים, לשברים גסים. מחלקים בין פסי האלומיניום ויוצרים נקניק דק (2-3 ס"מ) וארוך. עוטפים הדוק ומקפיאים ועוד מתכון מצויין של נקניק שוקולד - זרובבלה של הצאט - 21/07/05 נקניק שוקולד מספר מנות: חומרים לגליל אחד באורך כ25- ס"מ החומרים הדרושים 250 גרם שוקולד מריר (70%), קצוץ 100 גרם חמאה, חתוכה לקוביות 3 כפות דבש 100 גרם שקדים טחונים 100 גרם משמש מיובש, קצוץ דק 50 גרם אגוזים קלויים, קצוצים דק 200 גרם עוגיות "אמרטי", מרוסקות דק הוראות הכנה * ממיסים את השוקולד עם חמאה ודבש במיקרוגל. בוחשים עד לקבלת תערובת חלקה ומבריקה. * מוסיפים שקדים, משמש, אגוזים ו3/4- מכמות העוגיות. מצננים ומעבירים למקרר למשך שעה-שעתיים עד להתייצבות. * על גבי נייר אפייה עורמים גליל של התערובת ומגלגלים לצורת נקניק. עוטפים ומקררים למשך חצי שעה. * מוציאים מהמקרר, פותחים את ה"אריזה" ומגלגלים על מצע של פירורי העוגיות שנותרו. עוטפים בנייר אפייה וברדיד אלומיניום (כדי שהנקניק לא יספוג טעמים וריחות) ומחזירים למקרר. מקפיאים לפחות שעתיים לפני שאפשר לפרוס דק-דק ולהגיש. מקור המתכון: פורטל האפייה.
המקור של המתכון הזה הוא - זרובבלה של הצאט - 21/07/05 מקור המתכון: "רותי שוקולדים" רמת השרון מעל השולחן ולא כפי שנרשם בטעות מתכון לא מדויק - קורנית - 21/07/05 אבל טעים.... כל העוגות הישנות שבבית, העוגיות שלא יצאו משהו, הביסקוויטים הקנויים שלא נאכלו, קורנפלקס או דגני בוקר שכבר לא רוצים.... בקיצור - פחמימות מתוקות. גורסים הכל לחתיכות קטנטנות. כמה?5 כוסות, בערך או 6. אמרתי לא מדויק.... מוסיפים מרגרינה - או חמאה. חבילה שלמה. מוסיפים סוכר וקקאו - כף קקאו, שתיים סוכר. טועמים - אולי צריך להוסיף? אז מוסיפים, לפי אותו יחס. בכלל - כל תהליך עשיית הנקניק כרוך בהמון טעימה. ניסוי וטעימה, קוראים לזה. עכשיו מתחילים להשתולל, ומוסיפים... אגוזים, צימוקים, בטנים (גרוסים), קליפות הדרים, קוקוס, שקדים (גרוסים)... תלוי במה שיש בבית, במה שאוהבים, ומה קהל היעד לנקניק. צריך גם נוזל, להרטבת העיסה. או אלכוהול - ליקר כלשהו, או מיץ . אפשר חלב, אבל אני לא אוהבת. זהו. כשיש בוץ סמיך מאד בקערה - מכינים נקניקים, עוטפים היטב בניר כסף, ושולחים לפריזר לנוח לא מחזיק מעמד יותר מיומיים - אלא אם כן מחביאים אחד עמוק בפריזר, מאחרי הבשר הקפוא....
יש לי מתכון נהדר לנקניק שוקולד - אוסף פרטי - 21/07/05 קבלתי מחברה ואין לי מושג מאין היא קבלה אותו. שמחה להציע לכם...הוא פשוט נפלא. נקניק שוקולד המצרכים: 200 ג' מרגרינה רכה 1/2 כוס סוכר 1 כוס אבקת קקאו 1/2 כוס יין אדום עתיק 1/2 כפית תמצית וניל 4 כוסות פירורי עוגיות ההכנה: 1. מבשלים על אש נמוכה את המרגרינה,הסוכר ואבקת הקקאו עד שהסוכר נמס.מסירים מהאש. 2. מוסיפים את שאר החומרים . 3. מחלקים את התערובת לשני חלקים. מגלגלים כל מחצית לנקניק ,ועוטפים בנייר פרגמנט מהודק. 4. מכניסים לתא ההקפאה לשעתיים. לאחר מכן אפשר להוציא לפרוס לפרוסות דקות ולהגיש. בתיאבון. 2. שוב הערות על מרגרינה - אמא של מוגלי - 21/07/05 אפשר לשים 50 גרם מרגרינה ולהוסיף קצת נוזלים כמו יין או חלב, 200 גרם מרגרינה זה המון!!! לא בריא! ואני אומרת זאת מתוך דאגה לבריאות ולא מתוך ביקורת ובטח לא רוצה להעליב. תודה רבה לכולכם - שרונה