../images/Emo8.gif בוקר טוב לך ושבת שלום ניר ../images/Emo140.gif
רק השם הקפיץ לי זכרונות נעימים, אז קודם כל - ברוך הבא לעולם העצות של סבתא... תודה על המחמאות, ושלח לאנשי הקשר ששלחו אותך אלינו - הרבה הרבה אהבה. באשר לשאלתך: אכן יש הדוגלים בחלב כתרופה לצרבת, ואומנם בדקות הראשונות תחוש הקלת מה בהרגשה הלא נעימה, אולם כידוע לך, חלב נוטה להחמיץ, בעיקר בסביבה חומצית, צרבת היא בעצם יתר חומציות בקיבה העולה אל הוושט ומכאן הרגשת השריפה והצריבה. חלב לכן, יעזור בדקות הראשונות אולם אחר כך - יגביר את החומציות וההרגשה תהיה לא נעימה
להלן הגורמים העקריים והדרכים לטיפול בצרבת: גורמים לצרבת • שילובי מזון שגויים, כמו חלב אחרי ארוחה עם מלח הגורמת לקלקול החלב בקיבה. • מזון באיכות נמוכה. • צריכת יתר של מזון חמוץ, מלוח וחריף. • אכילת יתר. • צריכה מוגזמת של אלכוהול. • חשיפה ממושכת לחום. • נטייה להדחקת כעסים. • שינה ביום או מיד אחרי הארוחה. • הדחקת יצר הרעב ו\או השתייה. הטיפול בצרבת: • הטיפול בצרבת מתמקד בהרכב המזון ובהרגלי התזונה. • המעטה במזונות חמוצים, מלוחים, חריפים, יוגורט ואלכוהול. • איסור על שינה אחרי האוכל או שינה ביום. • המעטה באוכל חי ולא מבושל. פתרון עתיק יומין לטיפול בצרבת הוא אכילת חופן (לא גדול) של שקדים לא קלויים, לעיסתו זמן רב. השקדים ידועים כמרגיעי צרבת. בנוסף, חליטה של עלי כוסברה (לפי שאוהב
) וכמובן הקפדה על תזונה נכונה. שתהיה לך סופר שבת. וד"ש לממליצים.