שלום, אני חדש ורק שאלה

dani599

New member
שלום, אני חדש ורק שאלה


החלטנו בבית להפסיק לאכול מוצרי חלב, בעיקר שכנראה הם גורמים לבתי בת ה 5 לכמויות גדולות של ליחה, ולבתי בת ה 8, כנראה שמשפיע באופן שונה.

הבעיה שאנחנו מתלבטים איזה תחליפים לתת להם במקום חלב עם קורנפלקס בבוקר, כריכים לבי"ס, ארוחות ערב שבד"כ חלביות וכו'.

אשמח לשמוע על הצעות נוספות מעבר לאבוקדו, טחינה, דבש, בכל זאת, מדובר בילדים שהתרגלו למוצרי חלב.

תודה מראש למגיבים.
 

ספר יקר

New member
מה עם חלב סויה? לי היה מאד קל לעבור אליו.

אם הן לא אוהבות-אפשר בהדרגה: בהתחלה לשים 3/4 כוס חלב פרה ו1/4 כוס חלב סויה, ולאט-לאט עם הימים, להעלות את המינון של חלב הסויה עד שמתרגלים. יש בטעם וניל, ויש עם קאקאו. ובטח עוד סוגים מעניינים שאני לא מכיר.
 

dani599

New member
שתו בעבר ומאוד לא אהבו גם בגלל הריח.

אני יותר מתעניין על תחליפים לקוטג' וגבינות לבנות ורכות וקשות.
 
נסו להחליף יצרן

יש טעמים בלתי נסבלים ויש טעמים מעולים.

נסו בחנויות טבע, שם מבחר הסוגים הרבה יותר גדול.
 
כמה נקודות

הרבה מאד פעמים מי שמגיב בעודף ליחה לחלב פרה מגיב כך גם לחלבון סויה. לפחות ברמת החלב הניגר.

יותר הגיוני להחליף לחלב אורז/ חלב שקדים/ חלב שבולת שועל.

כריכים זה הרגל, אם אתם צורכים ביצים אז כריך עם חביתה, מיונז וירקות למשל יעשה את העבודה.
אפשר לנסות ממרחי טופו מדמי גבינה.
סלט אבוקדו עם ביצה קשה.
חומוס .
לביבות וחביתות ירק.
ממרח עגבניות מיובשות עם חומוס. טפנד זיתים עם שכבה של ממרח אבוקדו.
מיונז יכול לשמש קרקע להניח עליה דברים ושמן זית מעורבב עם זעטר גם.
 
מאחר ולי יש בת מאוד בררנית אז

אין לי יותר מדי אפשרויות לגוון - וגם אני מנסה להוריד אצלה את כמות החלב ולא בגלל רגישות שקיימת עכשיו.

אני, בינתיים, שמה חלב סויה בתוך החביתות ובתוך השוקו הרגיל - כדי להרגיל אותה לטעם (בלי שהיא יודעת)
אני עושה עוגות טבעוניות עם חלב סויה (במידה ויש במתכון)
אני עושה לה לחם מטוגן על בסיס חלב סויה

עכשיו מזג האויר מתחמם, אז זה נתן לי תירוץ לא לתת יותר כריך גבינה (היא אוכלת רק לבנה)
במקום יש כריך דבש. (כל יום, היא לא אוכלת שום דבר אחר) ובנוסף 2 פירות.

בארוחות ערב, יש שלוש פעמים בשבוע ללא חביתה או מטוגן.
היא אוכלת בעיקר (לפעמים רק) פירות. אתמול לדוגמא: קערת תותים, תפוח (אם היא עדיין רעבה היא תבקש עוד פרי או כריך - ואז אני שמה שכבה דקיקה של גבינה)

הלוואי והיתה אוכלת טחינה ואבוקדו...

בכל מקרה, יותר פירות וירקות - וארוחת ערב שמתחילה מפירות וממשיכה בירקות עם טחינה או אבוקדו - זה מצויין. לא חייבים לגוון כל הזמן.

משהו שלא ניסיתי - הנה מתכון לגבינת שקדים
http://tivonim-blog.co.il/גבינת-פטה-שקדים/
 
וגם, בפורום השכן יש המון מתכונים

יש סיכוי גדול למצוא שם כמה תחליפים מעולים לארוחות בוקר וערב
 
לארוחת ערב בלינצ'ס

ממולאים בתפוחי אדמה ובצל מטוגן, פירה בטטה, פטריות ובצל, או לכיוון המתוק עם תפוחי עץ מבושלים מעט, אגסים כנ"ל, קרם שוקולד...
מאפינס מלוחים - קישואים, גזר, בצל מטוגן, תירס...
פנקייק
לביבות כפי שאמרתי
פוקאצ'ה עם פסטו, ממרח עגבניות מיובשות, שמן זית ומלח גס
חומוסים מבושלים חמימים עם מלח ופלפל שחור ליד צלחת עמוסת ירקות בשלל צבעים וחומוס/טחינה לטבול
פסטה עם רוטב עגבניות
פסטה עם רוטב פסטו
פסטה עם רוטב מלא מלא ירקות חתוכים קטן- גזר, אפונה זעירה,פרחי כרובית...שמן זית, שום, טיפה רוטב סויה
קינואה מבושלת עם פטריות

במקום סיריאלס בבוקר אפשר לתת מאפינס עם גרנולה, עוגיות גרנולה רכות או פציחות, עוגיות קוואקר, מאפינס גזר/ דלעת...

לכולם יש מתכונים איך להכין ללא מוצרי חלב
 
צריך להסתכל על כלל התזונה

בחלב יש חלבון מלא, וויטמין B12, וסידן בכמות גדולה ובצורה שהגוף סופג היטב, אשלגן ועוד.

עכשיו שאלה מה אתם עוד אוכלים, והאם הסרת החלב תגרום למחסור. אם הוא גורם למחסור תזונתי במשהו, צריך לשלימו.
 

ladybug6

New member
ברוך הבא!

קיבלת המלצות מצוינות,
אני רק אוסיף שזה עניין של הרגל, ואפשר לאט לאט לפתוח את הילדים להרגלים וטעמים חדשים.
שווה לנסות חלב סויה אחר, או חלב שקדים/אורז. יש הרבה סוגים, חלק טעימים יותר וחלק פחות.
אלפרו בטעם וניל בדר"כ פופולרי אצל ילדים (ולא רק..
)
 
למעלה