שלום אני איריס ואני לא יודעת להכין קציצות

שלום אני איריס ואני לא יודעת להכין קציצות

צריכה עזרה - כל פעם שאני מנסה הקציצות רכות ומתפרקות
אני רוצה להכין קציצות יפות ולא מוזרות...
אשמח לעצות
איריס
 
בבקשה מתכון שמכינה תמיד כנסי לקישור.

http://www.tapuz.co.il/forums2008/articles/article.aspx?forumid=744&aId=90871


לאחרונה לא שמה פפריקה מתוקה ושמה במקום פטרוזיליה כוסברה אבל, מה שבא לך אפשר גם פטרוזיליה או כוזברה.
בהצלחה.

התפוח האדמה והפרורי לחם עוזרים לקציצה להיות יציבה ולא להתפרק,

לאחר שאת מכינה את העיסה תני לה מעט לנוח במקרר.
תצרי עיגולי קציצות ואז תטגני .
 
בדיוק כמו אצלי. רק דבר אחד חסר לי למשוואה

- שום


לגבי תבלינים / אבקות, חוץ ממלח ופלפל לא מוסיפה דבר. וההיפך - הקציצות רק השתפרו.
 

lseugy

New member
גם אני בתור שף דגול (פחחחחח) למדתי בסוף.

שלוש גרסאות שמתחילות אותו דבר.

לנסיון אני מציע להתחיל בחצי קילו בשר טחון (אני משתמש בקילו ובהמשך תביני למה).
אני הולך על בקר אבל אפשר גם בשר הודו או עוף. אפשר גם מעורב.
בקר טחון יש שלושה סוגים עיקריים. (1) קפוא (כתוב עליו "מוצר בשק בקר קפוא" ומכאן שזה לא בשר טהור אבל לקציצות הוא מספיק). כ-10 ש"ח לחצי קילו. (2) סוג שטוחנים במקום מבשר קפוא - כ-40 ש"ח לקילו. גם לפעמים אני משתמש בו או מערבב אותו עם המוצר בשר בקר קפוא. (3) הכי יקר - בשר טרי שטוחנים במקום. 70 ש"ח ויותר לקילו. לדעתי מוגזם למי שלא שף קנון. יטחנו לך כל בשר שתרצי.

על זה אני שם כמות של מרסק/מעבד מזון קטן (יש לי משהו בגודל של ספל גדול. בערך חצי ליטר) בצל יבש מרוסק כמעט מחית עם כמות נכבדה של פטרוזיליה. אני משתמש בפטרוזיליה שאני קוצץ ומקפיא ולכן יש בה קצת מים. זה צריך לצאת בכמות של בערך כוס די גדולה כמעט מלאה.

לא שם לחם רטוב וסחוט. אני יודע שהרבה עושים את זה כולל אמא שלי. לדעתי לא צריך (אבל אמא שלי הרבה יותר טובה ממני במטבח). התערובת שאני מכין מספיק רטובה. להיפך. צריך לייבש אותה ואני משתמש לצורך זה בקמח מצה. כמות שתביא לתערובת די מוצקה. לא נוזלית או רכה מדי.

כמובן - ביצה גדולה אחת. הביצה יחד עם קמח המצה - זה הדבק.

מוסיף עוד פטרוזיליה קצוצה דק אבל לא מרוסקת.

מערבב ולש טוב טוב עד לתערובת שלא תהיה רכה.

תבלינים - לפי הטעם. אני שם מלח, פלפל שחור, שום (אפשר טרי מעוך/כתוש ואפשר כתוש מקפוא - אבל להפשיר קודם). קניתי עכשיו תבלין ראס-אל-חנות ואני רוצה לעשות נסיון איתו. אם את רוצה פפריקה או תבלין אחר - לכי על זה.

למקרר לחצי שעה לפחות. מומלץ שעה. שכל הטעמים יתערבבו ויספגו וכל הנוזלים יספגו בקמח המצה.

עכשיו בא הפיצול.
אצלי כל אחת אוהבת משהו אחר. מה שאחת אוהבת - השתיים האחרות לא. אז אני צריך לתת שלוש סיומות שונות.
קציצות מטוגנות.
קציצות מטוגנות ברוטב עגבניות.
וכדורי בשר (קציצות לא מטוגנות) ברוטב עגבניות.
לכן אני משתמש בקילו ולא בחצי.
מחזיק טוב בהקפאה ואפילו להרבה זמן.

אם זה הולך לטיגון - אז רק לטגן. גודל המבער וגודל הלהבה תלוי במחבת. מחבת כבדה (תחתית עבה) - להבה במבער בינוני בעוצמה בינונית-גבוהה. תחתית דקה (הקרמיות למיניהן) להבה במבער הגדול בעצמה בינונית או בינונית נמוכה.
אפשר לשנות תוך כדי רק לדאוג שלא יקרה שהקציצות ישרפו בחות ועוד לא מוכנות בפנים.
השמן חייב להיות רותח שלא ייספג מדי בקציצות.
כדי שלא יישרף ממליץ להכניס חצאי פרוסות של תפוחי אדמה לטיגון בין כל כמה קציצות. מדי פעם צריך להחליף אותן כשהן מתחילות להישרף.

לרוטב העגבניות.
מציע להכין אחרי שהקציצות המטוגנות מוכנות או אם זה כדורי בשר אז אחרי שהכנת כדורים בגודל כדור פינג-פונג.
הכמות שיוצאת בסוף (אם אני זוכר נכון ואל תסמכי על זה) - סה"כ כ-20 - 18 קציצות לא גדולות.
בכדורים אולי קצת יותר.

הרבה בצל קצוץ-בינוני מטוגן עד הזהבה.
מוסיף שום פרוס דק לקראת סוף הטיגון (כי שום נשרף מהר יותר מבצל).
חצי קופסה עגבניות מרוסקות (בקופסה יש 800 גר').
חצי קופסה (מהקטנות) רסק עגבניות שזה בערך כף וחצי.
תבלינים לפי הטעם (אני שם מלח, פלפל שחור, חצי קוביה או קובית תיבול ואני משתמש בשום ופטרוזיליה).
מים כך שהנוזלים יכסו את הקציצות/כדורים.

מביאים לרתיחה, בוחשים מדי פעם, טועמים ומתקנים תיבול, מנמיכים להבה.
מכניסים פנימה את הקציצות המטוגנות או את כדורי הבשר כך שיכוסו לגמרי בנוזלים אבל לא צריך להטביע אותן.
אני כאן מוסיף ומפזר למעלה עוד שום פרוס דק.
להביא שוב לרתיחה ומיד להוריד את הלהבה לנמוכה. לבשל בסיר מכוסה 15 עד מקסימום 20 דקות אחרת הן מתפוררות.

נסי וספרי לי איך היה.
 

lseugy

New member
תיקון. בעצם... כמה.

בחות=בחוץ
אם התערובת רטובה מדי מוסיפים קמח מצה ולשים שוב.
אם התערובת קשה מדי - ביצה.
בבישול כדורים זה לוקח יותר זמן. נדמה לי חצי שעה על האש הנמוכה. טועמים ומנסים.
 

נוRית

New member
אוהבים אותך, איריס (
)

אני לא כזאת מומחית בקציצות. מקווה שבעקבות התגובות שקיבלת ותקבלי - בסוף תצליחי....
 

iriss22

New member
הקציצות שלי מבשר עוף

אפשר לטגן - שזה עדיף....ואפשר לבשל ברוטב.
אני לא אוהבת להכניס שום ובצל.

חצי קילו חזה עוף
ביצה
קישוא אחד
תפוח אדמה אחד
פטרוזליה, עלי סלרי ערבי
מלח, פלפל שחור ולבן
בערך שתי כפות של פרורי לחם

טוחנים את הבשר עם הירק, מוסיפים ביצה, תבלינים וירקות מגוררים דק וסחוטים ופירורי לחם.
נותנים לנוח כמה דקות ואפשר לטגן או לבשל, יוצאות רכות ועדינות.

בהצלחה!
 

ira m

New member
קציצות ממולאות בפיטריות

קציצות ממולאות בפיטריות

החומרים הדרושים:
1 קופסא פיטריות
1 בצל קצוץ (1/2 לבשר ו 1/2 לפיטריות)
500 גרם בשר עוף
2 ביצים
2 פרוסות לחם
1 כפית מיונז
1 כפית סולת
קמח
פירורי לחם
מלח פלפל
שמן טיגון


אופן ההכנה:
1.קוצצים חצי בצל ומעבירים למחבת לוהטת עם שמן זית ומזהיבים קלות.
2. חותכים פיטריות לריבועים ומוסיפים לבצל , להוסיף מלח ופלפל.
3.מערבבים ,עד שהכל מזהיב ,מכבים את האש ועוברים להכין השר לקציצות ,והפיטריות בנתיים שינוחו ויתקררו מעט.
4.מוסיפים לבשר ,ביצים , פרוסות לחם , מיונז ,בצל ,סולת, מלח , פלפל , וזה הזמן ללכלך את הידיים והכניס פנימה ולערבב הכל היטב.
5.מכינים משטח עבודה כדי לגלג את הקציצות , שמים נייר כסף מוסיפים קמח ופירורי לחם ומעררבים היטב.
6.שמים כדור בשר על כף היד ומשטחים,שמים מלית באמצע....ולאט לאט את הקצוות מקפלים פנימה ...ומגלגלים בתוך פירורי לחם ומערבבים למחבת חמה , מס` דקות על כל צד .
 

ira m

New member
קציצות עוף ותירס

קציצות עוף ותירס

החומרים הדורשים:
1 ביצה
1 כף מיונז קל
1 כף סולת
1 בצל קצוץ דק
1 כפית אבקת מרק
1 שן שום כתוש
1/2 כפית מלח
1/3 כפית פלפל

אופן ההכנה:

בקערה מערבבים ביצה ,1 כף סולת ,1כפית מיונז קל ,1 בצל קצוץ דק 1 כפית אבקת מרק, 1 שן שום כתוש, 1/2 כפית מלח ו כ 1/3 כפית פלפל מערבבים יחדיו.

מוספים 1/2 ק״ג עוף טחון ו 1/2 קופסא תירס לייט מערבבים יחדיו היטב.

יוצרים קציצה ומערבבים למחבת חמה עם 2 כפות שמן זית, מטגנים על כל צד כ 4-5 דקות.

מוצאים מהמחבת. מספגים את השמן על נייר וזהו..
 
למעלה