שלב ההודעה לבן הזוג ומה אז

happy2014

New member
שלב ההודעה לבן הזוג ומה אז

שלום לחברים,
בכוונתי להתגרש מאשתי. אישה מקסימה אבל לאחר 3 טיפולים זוגיים זה לא עובד.
אף אחד לא יודע מזה. אף אחד.
קיימתי השבוע פגישה עם עו"ד ואין אתגרים מיוחדים בראיה ראשונית של המצב. אנו גרים בדירה שכורה עם סכום כסף המאפשר לשנינו בסיס לרכישת דירה. בכוונתי להיות במשמורת משותפת על בתנו היחידה. החלטנו שלא נגיש בקשה לישוב סכסוך טרם ההודעה לאשתי. זה סיכון שאקח.
אבקש את עזרתכם בקבלת טיפים ביחס לשלב ההודעה. השלב הזה עלול להיות הלם לאשתי. לא ידוע מה צפוי ואיך תגיב. מה אז?
- לעזוב מיידית את הבית? לגור בחדר נפרד?
- מה להכין מראש טרם ההודעה?
- לספר למישהו?
- מה הטיפים שאתם יכולים לתת לי? מה להכין? מה לדעתכם צריכה להיות תוכנית הפעולה ? טיפים להודעה?
בכנות אני פוחד מהצעד הזה אבל אעשה את זה רק שאני מתלבט מה לעשות ומה להכין לשלב הזה.

שילה1

New member
מציעה לשוחח עם אשתך שיחה כנה וברוח טובה.

אולי אפילו ביבת קפה.
להסביר לה ולשאול לדעתה.להסביר לה כי תעשה הכל לטובתה ולטובת הילד/ים וכי אין בכוונתך לפגוע.
להציע לה גישור-כדי להיטיב עם כולם.

זה שונה מזוג לזוג, לפי האופי והנסיבות

רוב הסיכויים שלאור מה שאתה מתאר היא מודעת לאפשרות הזאת ולא בטוח שתהיה בהלם. אצלנו קדמו להחלטה כמה שיחות אבל היה ברור לשנינו משך זמן ארוך שזה נגמר.

אלא אם כן אשתך נוטה להיסטריה, דרמה, ומלחמת אגו (בטח ראית את התגובות שלה בעימותים אחרים, בעבודה נניח) אז אתה לא צריך "לברוח" מהבית. אתה פשוט עובר לחדר אחר ומסדירים את נושא הדיור. מאד לא רצוי שתעשה צעדים מאחורי הגב שלה כי יחס גורר יחס ואתה ממש לא רוצה להתחיל את הפרק הזה ברגל שמאל. יהיה לך זמן אחר כך לחפש דירה.

לא ניתן להציע נוסח אידיאלי לשיחה בלי להכיר אותה. אם אתם עדיין מסוגלים לנהל שיחה נורמלית, אז תגיד לה משהו בקווים הכללים של: "תראי, כפי שאת בטח מבינה, זה לא זה. ניסינו הכל וזה לא הצליח לכן הגענו לסוף הדרך וזה הזמן להיפרד". שוב, ההנחה שלי לאור מה שאתה מתאר, וכמובן בהנחה שהיא לא מפגרת ולא מרחפת, זה שהיא מודעת היטב לאפשרות הזאת וזה לא יתפוס אותה בהפתעה או בהלם.

שילה1

New member
תן קצת קרדיט לאיש ולאשתו.

בהנחה שהיא אישה רגילה מן הישוב.....

הם אחרי 3 טיפולים זוגיים

איזה קרדיט בדיוק אני לא נותן לו/לה?
איזה בו אדם לא מודע לאפשרות של גירושין במצב כזה???

למעלה