שלבי החלמה

חורצי

New member
שלבי החלמה

חברתי סובלת מאדנו קרציונומה 0אני בטח קצת מעוותת את השם) בגובה של 6 ס"מ רציתי לשאול מה הם שלבי ההחלמה אחרי הניתוחץ כרגע היא מקבלת קסלודה והקרנות. האם תיהיה לה שקית לאחר הניתוח לתקופת מה, ואם כן האם נעשה פתח מיוחד לכך ובאיזה איזור. מהם הסיכויים שיהיה אפשר לשחזר את המעי ולא יהיה צורך בסטומה קבועה. רוצה לעודד אותה אם אפשר. תודה רבה לך ד"ר

חורצי

New member
בהמשך לשאלתי

אם החברה שלי תצטרך סטומה זמנית, איך זה נעשה איפה עושים פתח. בבקשה עזור לי לעודד אותה ולהסביר לה בדרך קלה מה עומד לקרות. האם האישפוז ארוך, מה קורה במהלכו אם הכל תקין.

גידול ברקטום

שלום רב! בגידול ברקטום בגובה 6 ס"מ ניתן פעמים רבות כן לשחזר את המשכיות המעי כלומר לחבר חזרה את המעי הגס לפי הטבעת במקום הרקטום שהוצא. יותר מאשר הגובה הנמדד בס"מ חשובה הבדיקה הגופנית על ידי רופא מנוסה שקובע היכן בדיוק נמצא הגידול ביחס לשרירי פי הטבעת ובהתאם ניתן להעריך מהם הסיכויים לשמר את פי הטבעת ולשחזר את המשכיות המעי. במהלך ניתוח משחזר שבא בעיקבות טיפול קרינתי רוב המנתחים יבצעו סטומה זמנית להטייה כדי לאפשר ריפוי של חיבור המעי לפי הטבעת. הסטומה הזמנית היא בדרך כלל קטע מעי דק שאותו מחברים לדופן בטן ימנית תחתונה, ואם ההחלמה תקינה ניתן לסגור הסטומה לאחר חודשיים שלושה. בהצלחה! ד"ר קריב

למעלה