שכר

marik

New member
שכר

תגידו - מה השכר הממוצע לאיש QA שעושה בדיקות ידניות גם לחומרה וגם לתוכנה. עובד לבד במחלקה, ורוב הזמן קורע תתחת שם??

marik

New member
טוב הבנתי...

קראתי קצת בפורום פה, והבנתי שהשכר הממוצע עומד על 50 שח לשעה. האם יש סיבות שישלמו פחות למישהו, למרות שהוא היחיד שעובד שם במשרה מלאה ומאודדד מרוצים ממנו ומהתפקוד שלו? (הגעתי כעובד זמני, כשנגמר הפרוייקט פוטרתי. שבועיים אחרי זה קיבלתי טלפון שרוצים אותי חזרה באופן קבוע ופיטרו את הבחור שהיה לפני - והוא היה קבוע).

T i k t a k i t

New member
תראה ,לגבי סיבות...

זה לא ש"יש סיבות" ,זה עניין של הצע ,ביקוש והסכמה ,פחות או יותר לרוב חברה מחליטה כמה היא מוכנה לשלם לבעל תפקיד X. אם מוצאים מישהו מתאים שמבקש פחות מזה -יקבל פחות.. מה שאני אומרת הוא -אם אתה לא מרוצה מהשכר שלך ,שווה לבקש העלאה ,כי לרוב לא יעלו לך אותו בלי שתבקש.

marik

New member
אני מאוד אוהב את החברה

ואת האנשים. זה ממש משפחה שניה שלי שם. אני מבלה שם יותר מהבית. אני מפחד שזה יעכיר או יערער את המצב שלי שם. אבל גם אני חשבתי על לבקש העלאה. העניין שאני מתחיל ללמוד חודש הבא, אז אני לא רוצה לעשות בעיות. עד שאני מוצא עבודה שאני אוהב וממש כיף לי בה...

TheFox7

New member
אתה חייב לבקש, בין אם תקבל ובין אם לא.

בתור אחד שהיה במצב הזה עד לפני כחודשיים, לדעתי אתה חייב את זה לעצמך ובשביל המעסיק שלך, אני אפרט: 1) הצד שלך: אם אתה חושב/מרגיש שמעריכים אותך, סומכים עליך, נותנים בך אמון וגם בנוסף על הכל מרוצים מהעבודה שלך כי אתה נותן תוצאות, עומד בזמנים, משקיע, יוזם מתעניין וכו', אז לדעתי אתה צריך להיות מתוגמל על זה בצורה כלשהיא, גם כספית. זה נכון שתגמול הוא לא רק כסף/שכר: הערכה, מילה טובהויחס חם/הולם/מועדף לפעמים עדיפים על לא מעט $$$. 2) צד המעסיק: זה נוח מאד כשיש לך עובד שאתה סומך עליו, הוא לויאלי ונותן תוצאות, אבל לא כל העובדים הם כאלה ולכן אתה צריך להסביר לו את זה,כי בדרך כלל הוא לא יבוא אליך, יסביר לך את כל זה ועוד יעלה לך את השכר, לפעמים המעסיק פשוט שוכח, אז פשוט תזכיר לו ;). 3) אחריות: עם אחריות בדרך כלל בא תגמול בשכר, כמו שיודעים לבקש ולדרוש בתור אדם בעל אחריות, צריכים לדעת גם לתת. לא בהכרח רלוונטי למקרה שלך, במקרה שלי זה היה עיקר העניין. לצורך העניין, אני קודמתי לפני כמה חודשים לאחראי/מוביל צוות בדיקות ולא תוגמלתי בשכר, ככל שהפרוייקט התחיל להתקדם וצבר תאוצה, כמות העבודה, האחריות והנטל עליי גדלו משמעותית, עד שהגעתי לשלב שהרגשתי שאני לא מקבל תמורה הולמת לעבודה שאני עושה, אז ביקשתי ההלעה, ונענתי בחיוב. חבל סתם להרגיש מתוסכל/ממורמר מבלי שהמעסיק שלך ידע מזה, זה לא יעזור לאף אחד. גם אם תענה בשלילה, המעסיק שלך לפחות ידע מה אתה חושב ואיך אתה מרגיש (סוג של תיאום ציפיות), ולדעתי רק בשביל זה שווה לך לבקש. אין לך מה להרגיש לא בסדר, כי גם המעסיק לפעמים לא בסדר כשהוא לא נותן יחס הולם בין מה שאתה נותן למה שאתה מקבל. בהצלחה (Y)

למעלה