שכר (משמרות לילה)

מצב
הנושא נעול.

elimalka

New member
שכר (משמרות לילה)

שכר (משמרות לילה)
שלום, אני עובד מ 21:30 עד 6:00 בתלוש משכורת מופיע לי כך: עבור יום עבודה (כלומר משמרת) 134 ש"ח. (לפי 7.5 שעות עבודה זה יוצא 17.86 ש"ח לשעה). נניח עבדתי 26 יום בחודש אז יופיע 26 (כפול) 134ש"ח 3484 ש"ח לאחר מכן מופיע לי בתלוש תוספת בגין משמרת 3 בסעיף זה מופיע כל השעות בחודש (26*7.5) 195 (כפול) 7.66 ש"ח 1493.7 ש"ח. נראה תקין? האם בגלל שזה משמרת לילה אז מורידים שעה הפסקה ולא חצי שעה?

תשובה

שכר (משמרות לילה)
שלום, אני עובד מ 21:30 עד 6:00 בתלוש משכורת מופיע לי כך: עבור יום עבודה (כלומר משמרת) 134 ש"ח. (לפי 7.5 שעות עבודה זה יוצא 17.86 ש"ח לשעה). נניח עבדתי 26 יום בחודש אז יופיע 26 (כפול) 134ש"ח 3484 ש"ח לאחר מכן מופיע לי בתלוש תוספת בגין משמרת 3 בסעיף זה מופיע כל השעות בחודש (26*7.5) 195 (כפול) 7.66 ש"ח 1493.7 ש"ח. נראה תקין? האם בגלל שזה משמרת לילה אז מורידים שעה הפסקה ולא חצי שעה?
תשובה
לא ציינת היכן אתה עובד והאם מדובר במקום עבודה מאורגן או לא, ולכן אתייחס בתשובה למקום עבודה בשוק הפרטי שאין בו הסדרים למעט הוראות החוק. העבודה במשמרת לילה (והשעות שציינת בשאלה הן משמרת לילה לפי החוק) אינה מזכה בתשלום מעבר ל- 100%. משמרת לילה היא משמרת של 7 שעות. אם אתה עובד מעל ל- 7 שעות, אתה זכאי לתשלום שעות נוספות עבור השעה השביעית ואילך. 25% תוספת עבור כל אחת משתי השעות הראשונות, 50% עבור השעה השלישית ואילך. לא ברור לי למה כוונתך בתוספת עבור "משמרת 3". מה זאת אומרת? לגבי הפסקה, אם אתה עובד מעל 6 שעות, אתה זכאי להפסקה לצורך אכילה או מנוחה. ההפסקות אינן נחשבות לחלק משעות העבודה, אבל לא פירטת כמה הפסקה אתה מקבל ולצורך מה. בקש מהמעביד פירוט מלא של דרך חישוב השכר, ושעות העבודה, ותראה אם המידע שמסרתי לך כאן מתיישב עם דרך חישוב השכר של המעביד.

מצב
הנושא נעול.
למעלה