שכר לשעות נוספות

מצב
הנושא נעול.

ofershir

New member
שכר לשעות נוספות

שכר לשעות נוספות
אני עובד בחברת הייטק במישמרת לילה ואני מקבל לפי שעה + שעות נוספות חמישה ימים בשבוע כ-10 שעות ביום והיתה תקופה שבא עבדתי גם במוצאי שבת שאלתי היא כמה אני אמור לקבל ל-8 שעות במוצאי שבת לפי החוק אם אני מקבל 40 ש"ח ללילה? האם גם במוצאי שבת אני מקבל 125% לאחר 7 שעות או ישר מהשעה הראשונה? תודה מראש עופר

אין תוספת מיוחדת על עבודת לילה

שכר לשעות נוספות
אני עובד בחברת הייטק במישמרת לילה ואני מקבל לפי שעה + שעות נוספות חמישה ימים בשבוע כ-10 שעות ביום והיתה תקופה שבא עבדתי גם במוצאי שבת שאלתי היא כמה אני אמור לקבל ל-8 שעות במוצאי שבת לפי החוק אם אני מקבל 40 ש"ח ללילה? האם גם במוצאי שבת אני מקבל 125% לאחר 7 שעות או ישר מהשעה הראשונה? תודה מראש עופר
או על עבודה במוצ"ש. ההבדל היחיד בין לילה ליום זה שיום עבודה בלילה הוא בין שבע שעות ולכן אתה זכאי לגמול בגין שעה אחת נוספת בערך של 125% משכרך הרגיל על השעה השמינית.

ofershir

New member
לי אמרו משהוא אחר

או על עבודה במוצ"ש. ההבדל היחיד בין לילה ליום זה שיום עבודה בלילה הוא בין שבע שעות ולכן אתה זכאי לגמול בגין שעה אחת נוספת בערך של 125% משכרך הרגיל על השעה השמינית.
לי אמרו משהוא אחר
מה שאת אומרת שגם במוצ"ש אני אמור לקבל 125% לאחר 7 שעות עבודה. אני חושב שבמוצ"ש אני אמור לקבל על השעה הראשונה 125% לשעתיים הראשונות לפחות. זה כמו מי שעובד ביום שישי ומקבל 125% לשעתיים הראשונות.. מה אומר החוק בעיניין? והאם יש חוקים מסויימים לחברות הייטק לגבי שעות נוספות? תודה מראש

החוק אומר מה שאני אומרת

לי אמרו משהוא אחר
מה שאת אומרת שגם במוצ"ש אני אמור לקבל 125% לאחר 7 שעות עבודה. אני חושב שבמוצ"ש אני אמור לקבל על השעה הראשונה 125% לשעתיים הראשונות לפחות. זה כמו מי שעובד ביום שישי ומקבל 125% לשעתיים הראשונות.. מה אומר החוק בעיניין? והאם יש חוקים מסויימים לחברות הייטק לגבי שעות נוספות? תודה מראש
החוק אומר מה שאני אומרת
ואתה יכול לבדוק זאת בעצמך! קישורי הפורום, חקיקה, חוק שעות עבודה ומנוחה. לך תחפש שם. אין חוק ספציפי להיי טק. אם אמרו לך משהו אחר, אז אתה יכול לבחור להסתמך על כך ולהגיש תביעה.

ofershir

New member
../images/Emo13.gifתודה רבה../images/Emo51.gif

החוק אומר מה שאני אומרת
ואתה יכול לבדוק זאת בעצמך! קישורי הפורום, חקיקה, חוק שעות עבודה ומנוחה. לך תחפש שם. אין חוק ספציפי להיי טק. אם אמרו לך משהו אחר, אז אתה יכול לבחור להסתמך על כך ולהגיש תביעה.
תודה רבה

שיר ורד

New member
מי שעובד ביום שישי לא אמור לקבל

לי אמרו משהוא אחר
מי שעובד ביום שישי לא אמור לקבל
125%. אבל במקום שעובדים 5 ימים בשבוע, עובד שעבד גם ביום החופשי (לרוב יום שישי) , יקבל שכר שעות נוספות אם עבד מעל 45 שעות באותו שבוע. זה נכון גם לגבי מוצאי שבת, בתוספת בעיה חוקית קטנה, האם יש לחשב את שעות העבודה במוצאי שבת כחלק מהשבוע שחלף או כחלק מהשבוע המתחיל. בחוק לא מוגדר המושג שבוע. אך המושג יום מוגדר בין חצות הלילה לחצות הלילה שלאחריו. לכן , כנראה שעד מוצאיח שבת בחצות זה יחשב כחלק מהשבוע הקודם, ומכאן ואילך כחלק מהשבוע הבא. אפשר גם לנסות לפרש שמאחר ושבוע לא הוגדר בחוק, אזי יש ללכת לפי ההלכה היהודית כלומר השבוע יתחיל עם צאת הכוכבים בתחילת מוצאי שבת.

מצב
הנושא נעול.
למעלה