שכר לילה ושבת

מצב
הנושא נעול.

G Spot G

New member
שכר לילה ושבת

שכר לילה ושבת
שלום, אני פונה בשם כל המוקד בו אני עובד. אנו עובדים במשמרות של 7-8 שעות ופתוחים 24\7. אנחנו עובדים דרך חברת כוח אדם נכון לעכשיו (בשלושת החודשים הראשונים). הובטח לנו בתחילת העבודה (בע"פ) כי נקבל על הלילות ושבתות 150%. בפועל קיבלנו היום את המשכורת הראשונה והיא נמוכה מהשכר שהיינו אמורים לקבל ע"פ החישוב שלנו. מתברר שישנן בעיות בנוגע לתשלום לגבי לילות ושבתות. מה החוק אומר לגבי שבתות? לגבי לילות (מה גובה השכר? מאיזו שעה זה לילה ועד מתי?)? והאם אני יכול לדרוש את תנאי העסקתי בכתב?

תשובה:

שכר לילה ושבת
שלום, אני פונה בשם כל המוקד בו אני עובד. אנו עובדים במשמרות של 7-8 שעות ופתוחים 24\7. אנחנו עובדים דרך חברת כוח אדם נכון לעכשיו (בשלושת החודשים הראשונים). הובטח לנו בתחילת העבודה (בע"פ) כי נקבל על הלילות ושבתות 150%. בפועל קיבלנו היום את המשכורת הראשונה והיא נמוכה מהשכר שהיינו אמורים לקבל ע"פ החישוב שלנו. מתברר שישנן בעיות בנוגע לתשלום לגבי לילות ושבתות. מה החוק אומר לגבי שבתות? לגבי לילות (מה גובה השכר? מאיזו שעה זה לילה ועד מתי?)? והאם אני יכול לדרוש את תנאי העסקתי בכתב?
תשובה:
גמול שעות נוספות, עבודה בלילה ועבודה במנוחה השבועית עפ"י חוק: בשבת: במהלך 8.5 שעות העבודה הרגילות - השכר יחושב על בסיס של 150% מהשכר הרגיל (אמצע השבוע). בשעתיים הראשונות הנוספות לאחר 8.5 שעות עבודה גמול שעות נוספות יהיה 175% ואחרי השעתיים הנוספות הראשונות הגמול יהיה של 200%. לילה - מ-22:00 ועד 6:00: אין תשלום מיוחד על עבודת לילה. החוק לא קבע לשעות הללו גמול מיוחד. הדבר היחיד השונה בלילה הוא אורך 'יום העבודה'. יום עבודה ביום הוא בין 8.5 שעות ועובד שעבד מעל השעות הללו, יקבל גמול שעות נוספות. 'יום' עבודה בלילה הוא בין 7 שעות. החל מהשעה השמינית על המעביד לשלם לך גמול שעות נוספות. על השעתיים הראשונות הנוספות - 125% והחל מהשעה התשיעית - 150%. אתה יכול לדרוש את תנאי העסקתך בכתב.

שיר ורד

New member
תדרשו מהמעסיק פרוט של חישוב השכר

שכר לילה ושבת
במידה וניתן לכם שכר הנמוך מזה שסוכם בע"פ זו הפרת הסכם וזכותכם לתבוע בבית הדין לעבודה את ההפרש. מאחר ומדובר בהסכם בעל פה שהמעסיק עשוי להכחיש אותו, כדאי שמספר עובדים יתבעו ביחד, אוב הסיכויים שהשופט יעדיף להאמין לקבוצה של עובדים בלתי תלויים מאשר למעסיק הבודד. אם תשתהו בהגשת תביעה כזו, יגדלו הסכויים שהתביעה תידחה. המעסיק מחויב לתת לכל אחד מכם מכתב המפרט את תנאי העסקתו. את המכתב הוא אמור לתת מיוזמתו תוך 30 יום מתחילת העבודה. אם הוא לא נותן אתם יכולים להתלונן עליו במשרד התמ"ת, הם רשאים לגזור עליו קנס מנהלי אולהגיש כנגדו תביעה משפטית.

G Spot G

New member
תודה

במידה וניתן לכם שכר הנמוך מזה שסוכם בע"פ זו הפרת הסכם וזכותכם לתבוע בבית הדין לעבודה את ההפרש. מאחר ומדובר בהסכם בעל פה שהמעסיק עשוי להכחיש אותו, כדאי שמספר עובדים יתבעו ביחד, אוב הסיכויים שהשופט יעדיף להאמין לקבוצה של עובדים בלתי תלויים מאשר למעסיק הבודד. אם תשתהו בהגשת תביעה כזו, יגדלו הסכויים שהתביעה תידחה. המעסיק מחויב לתת לכל אחד מכם מכתב המפרט את תנאי העסקתו. את המכתב הוא אמור לתת מיוזמתו תוך 30 יום מתחילת העבודה. אם הוא לא נותן אתם יכולים להתלונן עליו במשרד התמ"ת, הם רשאים לגזור עליו קנס מנהלי אולהגיש כנגדו תביעה משפטית.
תודה
לאחר שכל העובדים גילו את הדבר (מעניין איך
) "במקרה" ממש קראו לנו לישיבת צוות באותו היום וסיפרו לנו על החוזה החדש... 150% בלילה, 200% בשבת (החל משישי בבוקר עד ראשון בבוקר). אני מרוצה עד לשמיים! בנוגע לבעיה במשכורת שלי (ושל רבים אחרים), הייתה תקלה במונה השעות וישלמו לנו 450 ש"ח כ"ח חודש הבא.

מצב
הנושא נעול.
למעלה