שכר בעבודה במשמרות כולל סו"ש וחגים

מצב
הנושא נעול.

veredvered

New member

אני עובדת כטבחית, העבודה במשמרות, לפעמים 3-4 ימים בשבוע ולפעמים גם 7 ימים (שבוע שלם), בערך 8 שעות למשמרת. הבוס משלם לפי שכר מינימום- 18 שקל לשעה. האם הוא חייב עפ"י חוק לשלם לי תוספת על השבתות והחגים שאני עובדת בהם?

כן. תוספת של 50% לפחות.

אני עובדת כטבחית, העבודה במשמרות, לפעמים 3-4 ימים בשבוע ולפעמים גם 7 ימים (שבוע שלם), בערך 8 שעות למשמרת. הבוס משלם לפי שכר מינימום- 18 שקל לשעה. האם הוא חייב עפ"י חוק לשלם לי תוספת על השבתות והחגים שאני עובדת בהם?
כן. תוספת של 50% לפחות.

veredvered

New member
קראתי את כל החוק..

חוק שעות עבודה ומנוחה
קראתי את כל החוק..
הוא די ישן.. לא עידכנו אותו מאז? רשום שם רק שאסור ליהודים לעבוד בשבת ושזה חייב להיות יום מנוחה. בשום מקום (וקראתי את כל החוק) לא הצלחתי למצוא משפט שכתוב בו משהו על סכום נוסף שמקבלים בעבודה בשבת. אני אשמח אם מישהו יוכל לעזור לי..

שיר ורד

New member
סעיף 17

קראתי את כל החוק..
הוא די ישן.. לא עידכנו אותו מאז? רשום שם רק שאסור ליהודים לעבוד בשבת ושזה חייב להיות יום מנוחה. בשום מקום (וקראתי את כל החוק) לא הצלחתי למצוא משפט שכתוב בו משהו על סכום נוסף שמקבלים בעבודה בשבת. אני אשמח אם מישהו יוכל לעזור לי..
סעיף 17

veredvered

New member
יש לי עוד שאלה...

תודה רבה!!
לפי החוק בקישור זה לא כולל את העבודה שלי אבל הבנתי שב96 יצא תיקון ושם הוסיפו שמסעדות ובתי קפה כן נכללים בחוק..
יש לי עוד שאלה...
העבודה שלי הרי במשמרות, להוציא שבוע אחד שעבדתי כל השבוע (7 ימים), רוב הזמן יש לי יום אחד לפחות של חופש בשבוע, לאו דווקא בשבת. המעסיק לא יכול לטעון שהוא נתן לי יום מנוחה ביום אחר ולכן בשבת לא מגיע לי 150 אחוז?

שיר ורד

New member
אם תשים לב שהחוק מחייב את המעסיק

יש לי עוד שאלה...
העבודה שלי הרי במשמרות, להוציא שבוע אחד שעבדתי כל השבוע (7 ימים), רוב הזמן יש לי יום אחד לפחות של חופש בשבוע, לאו דווקא בשבת. המעסיק לא יכול לטעון שהוא נתן לי יום מנוחה ביום אחר ולכן בשבת לא מגיע לי 150 אחוז?
לתת לך גם שכר מוגדל בגין העבודה בשבתת (הוא חופשה מוגדלת) וגם יום מנוחה חלופי.

veredvered

New member
כדאי להתעסק עם תביעות בעניין?

לתת לך גם שכר מוגדל בגין העבודה בשבתת (הוא חופשה מוגדלת) וגם יום מנוחה חלופי.
כדאי להתעסק עם תביעות בעניין?
כמובן אחרי שאני יעזוב שם...

שיר ורד

New member
איפה מצאת שהחוק לא כולל את עבודתך?

תודה רבה!!
לפי החוק בקישור זה לא כולל את העבודה שלי אבל הבנתי שב96 יצא תיקון ושם הוסיפו שמסעדות ובתי קפה כן נכללים בחוק..
איפה מצאת שהחוק לא כולל את עבודתך?

שיר ורד

New member
החרגות לחוק

אם אני לא טועה באתר של ההסתדרות
ובתיקון לחוק הוסיפו את כל מי שלא נכלל בחוק הראשוני... שוטרים, בתי קפה, מסעדות, וכו'.. אני אנסה לחפש את זה
החרגות לחוק
יש בחוק 3 סעיפים של החרגות: סעיף 9ו - קובע ענפים שבהם מותר להפלות מי שמסיבות דתיות לא עובד בשבת ולא לקבלו לעבודה. סעיף 11 - קובע ענפים שבהם מותר להעסיק עובדים במנוחה השבועית, אך אין זה פותר את המעסיק מחובתו לשלם להם שכר מוגדל בגין עבודה זו. סעיף 30 - שמחריג לחלוטין קבוצות עובדים מתחות החוק - הסעיף הנ"ל כולל שוטרים , ימאים וטייסים אך לא בתי קפה ומסעדות. בסעיף הנ"ל ישנם שני מקרים של החרגות כלליות (5 ו 6) המנוצלות בצורה רחבה מאוד על ידי מעסיקים אבים, במיוחד בתחום ההיי-טק.

מצב
הנושא נעול.
למעלה