שכר אמנים

michaelj23

New member
שכר אמנים

לחברי הפורום שלום, אני משלם ביטוח לאומי כעצמאי מידי חודש. בנוסף יש מקומות עבודה שמנכים לי אוטומטית מהסכום שמגיע לי ביטוח לאומי (ובגינו אני מוציא חשבונית) . שאלותיי הם: א. האם אני לא משלם למעשה פעמיים ביטוח לאומי גם כעצמאי וגם ע"י ניכוי דמי ביטוח במקור (בפועל כאשר נעשית שומה לביטוח לאומי הם לוקחים בחשבון רק את סכומי המקדמות ששילמתי בפנקס). ב.כיצד ניתן לתבוע בחזרה את דמי הביטוח שמנכים לי במקור ע"י לקוחותיי.

AJIKA

New member
הבעיה יותר חמורה ממה שאתה חושב ...

לא רק שאתה משלם פעמים בשוטף, אלא בסוף השנה הם יידרשו עוד כסף על ההכנסות שלך. זה קצת מסובך אני אנסה להסביר: 1. אתה מוגדר בביטוח לאומי כעצמאי בלבד, לכן השומה שנעשית לך היא כעצמאי בלבד. ואתה מדווח על הכל הכנסות של כולל אלה שמנכים לך ביטוח לאומי במקור כהכנסות מעסק. 2. בשלב מסוים האירגון שניכה לך ב"ל במכור מדווח עליך לב"ל כשכיר מכוח צו סיווג מבוטחים. 3. ואז ב"ל אומר: אה הייתה גם שכיר באותה תקופה? אז היית צריך לשלם על הכנסותיך כעצמאי הישר את המדרגה הגבוהה של ב"ל לכן אתה חייב עכשיו לשלם את ההפרש. 4. אל דאגה, אתה פשוט שולח מכתב לביטוח לאומי אם הסבר + מצרף אישור על ניכוי ביטוח לאומי במקור (האירגון שניכה לך חייב לתת לך) ואז ב"ל גם יבטל את החיובים הנוספים וגם יחזיר לך את ההפרש ששילמת כפול.

AJIKA

New member
ראיתי שיצחק ענה לך כבר

טוב, גם כאן יצא לך כפילות.

למעלה