שכן טורדני

שכן טורדני

האם יש חוק אשר אוסר על שכן לשרוף בחצר ביתו את הזבל שלו בכל יום? בשכונה של בתים פרטיים ,אמנם זו החצר הפרטית שלו,אבל העשן האופף את הסביבה הוא בלתי נסבל.
 
לא בטוח שמדובר בסוג כזה של עשן

התקנות מדברות על "עשן שחור" אני לא בטוח שבעשן כזה מדובר בשאלה לדעתי ניתן להתמודד במטרד עפ"י החוק למניעת למניעת מפגעים, תשכ"א-1961 בעילה של מטרד ליחיד אבל כנראה שאין מדובר בעשן שחור, שהגדרתו בחוק נובעת ממקורות עשן אחרים כנראה
 

bkr54

New member
חזקה היא שצבע העשן הוא שחור

אלא אם כן - העשן הוא לבן, וזה יש רק במקום אחד, בוואתיקן, ביום בחירתו של אפיפיור חדש. או - עשן אדום - כאשר הפועל תל אביב מנצחים. בכל שאר המקרים, העשן שחור.
 
בקר ..טעות בידך

לעשן יש גוונים נוספים, אפילו התקנות שהבאת מרמזות לכך ( למשל עשן שחור מוגדר כעשן בגוון 2 - ראה בתקנות ) ואין דין עשן שחור כעשן מנגל למשל ...
 
מניעת זיהום אוויר

1. סעיף 4 לחוק למניעת מפגעים קובע: "(א) לא יגרום אדם לזיהום חזק או בלתי-סביר של האויר, מכל מקור שהוא, אם הוא מפריע, או עשוי להפריע, לאדם המצוי בקרבת-מקום או לעוברים ושבים. "(ב) זיהום אויר, לענין סעיף זה - זיהום על ידי עשן, גזים, אדים, אבק וכיוצא בזה". 2. התקנות למניעת מפגעים (זיהום אויר מחצרים), שבקר הפנה אליהן, מבוססות על החוק. תקנות אלה מגדירות "עשן שחור" וקובעות, כי עשן שחור הוא זיהום אוויר בלתי סביר. אבל התקנות אינן קובעות (למיטב הבנתי), שרק עשן שחור הוא זיהום בלתי סביר, והן אינן מגדירות זיהום "חזק". 3. נובע מכאן, לדעתי, שלא רק עשן שחור כהגדרתו בתקנות אסור, אלא - כאמור בחוק - כל זיהום אוויר שהוא חזק ומפריע לאדם סביר. חיזוק למסקנתי זו אני מוצא בתקנה 7 הקובעת: "הוראות תקנות אלה אינן באות לגרוע אלא להוסיף על כל דין שמטרתו מניעת זיהום אויר".
 
אני לא כל כך בטוח

אם המחוקק היה מתכוון שעשן הוא בכל מקרה זהום סביבתי כהגדרתו בתקנות של בקר, הרי היה מגדיר את המטרד כ"עשן" בלבד ללא תוספת המלה "שחור". אינני טוען שסתם עשן איננו מטרד, אך לא עפ"י העילה שבתקנות של בקר אלא כפי שאמרתי עפ"י שאר העילות המפורטות בחוק.
 

bkr54

New member
בתקנות שהבאתי יש דווקא הגדרה

"עשן שחור" - עשן בגוון מספר 2 בלוח למדידת עשן "רינגלמן" או "מיקרו-רינגלמן" או עשן כהה הימנו. אני עכשיו מחפש את ה-רינגלמן" הזה. מצאתי בינתיים שגם מדידת עשן ממכוניות נעשית על פי טבלת רינגלמן (או מיקר-רינגלמן), וגם שם מדברים על דרגה מס' 2, כמו בתקנות של העשן מחצרים.
 
הוא שאמרתי

לא רק עשן שחור כהגדרתו בתקנות אסור, אלא - כאמור בחוק - כל זיהום אוויר שהוא חזק ומפריע לאדם סביר.
 

bkr54

New member
רינגלמן

גוון מס' 2 בלוח רינגלמן, משמעו 40% עשן. ראה קישור מצורף.
 
למעלה