שכיר ועצמאי -האם חובה לדווח למעביד?

מצב
הנושא נעול.

nekudatzikuy

New member

שלום רב, אם אני עצמאי ורוצה לעבוד גם כשכיר. את עבודתי כעצמאי אני יעשה כמובן אחרי שעות העבודה ובסופ"ש. האם אני חייב לדווח למעביד? מה עלול לקרות אם יתברר למעסיק שאני גם עצמאי זולת פיטורים ושלילת דמי פיטורים. תודה.

אין חובה כזו בחוק אך אם תצטרך

שלום רב, אם אני עצמאי ורוצה לעבוד גם כשכיר. את עבודתי כעצמאי אני יעשה כמובן אחרי שעות העבודה ובסופ"ש. האם אני חייב לדווח למעביד? מה עלול לקרות אם יתברר למעסיק שאני גם עצמאי זולת פיטורים ושלילת דמי פיטורים. תודה.
אין חובה כזו בחוק אך אם תצטרך
לחתום על חטזה, יתכן שיהיה סעיף בחוזה שיחייב אותך בקבלת אישור לעבודה נוספת.

שיר ורד

New member
אם עבודתך כעצמאי מתחרה במעסיקך

אתה יכול להתבע גם תביעת נזיקין, על גניבת מידע או לקוחות ועל נזקים שגרמת למעביד. בין שאר הנזקים האפשריים אובדן הכנסה, מלקוחות ש"גנבת" או גנבת לכאורה.

y a u l a

New member
ואם עבודתו כעצמאי אינה דומה כלל

אתה יכול להתבע גם תביעת נזיקין, על גניבת מידע או לקוחות ועל נזקים שגרמת למעביד. בין שאר הנזקים האפשריים אובדן הכנסה, מלקוחות ש"גנבת" או גנבת לכאורה.
ואם עבודתו כעצמאי אינה דומה כלל
ועיקר לעבודתו כשכיר, כל העניין יפתר על ידי מילוי דו"ח תיאום מס במשרדי מס הכנסה בסוף השנה, לא ?!

אם תעבוד כשכיר במשרה מלאה...

אז אפילו אם חוזה העבודה שלך אינו כולל איסור מפורש על עיסוק נוסף, יראו אותו כאילו שהוא כן כולל איסור כזה, ואז העיסוק הנוסף אם הוא לא בהסכמת המעביד - ייחשב להפרת חוזה העבודה מצדך.

nekudatzikuy

New member
נגיד הפרת חוזה. אבל אם זה לא מתחרה

אז אפילו אם חוזה העבודה שלך אינו כולל איסור מפורש על עיסוק נוסף, יראו אותו כאילו שהוא כן כולל איסור כזה, ואז העיסוק הנוסף אם הוא לא בהסכמת המעביד - ייחשב להפרת חוזה העבודה מצדך.
אז מה הנזק שייגרם לכאורה למעביד????

שיר ורד

New member
את זה תשאיר לרעיונות של המעביד

אז מה הנזק שייגרם לכאורה למעביד????
את זה תשאיר לרעיונות של המעביד
הנה כמה דוגמאות: העבודה הנוספת של העובד פוגעת בריכוז של העובד והוא מגיע עייף לעבודה. המעביד חושד בעובד שהוא מבצע עבודות פרטיות במהלך שעות העבודה אצלו. גם אם אין שמץ של אמת בטענות כאלה, עצם העובדה שהעובד התחיל לעבוד ללא אישור המעסיק, משחק לרעת העובד ופוגע באמינות טענותיו של העובד.

מצב
הנושא נעול.
למעלה