שכירת דירה

לבן כהה

New member
שכירת דירה

יש לי שאלה של צעיר - פעם ראשונה שאני הולך לשכור דירה... הבנתי שכדאי להתחיל לחפש דירה כבר עכשיו (מתחיל ללמוד באוק' בגבעת רם, ירושלים), אבל דבר אחד לא ברור לי: לרוב הדירות שמתפרסמות עכשיו יש תאריך כניסה ביולי-אוגוסט, אבל אני מתכוון לעבור רק בספט'-אוק'! איך זה עובד? יש גמישות לגבי התאריך, או שאני פשוט אמור לשלם על חודש שייזרק לפח רק כדי לשמור לעצמי מקום?

GuestOfHonor

New member
תשובות

אהלן, קודם כל שים לב שתקופת המבחנים עוד לא נגמרה. הרבה אנשים (ואני בניהם) יתחילו להתעסק עם הדירה רק אחרי סוף הבחינות או לקראת סוף החוזה. סביר להניח שהחל משבוע הבא היצע הדירות גם בלוח של האוניברסיטה וגם באתרים כמו הומלס יזנק לו. ככל שהזמן יעבור תהינה יותר ויותר דירות שמתפנות בספטמבר-אוקטובר (רוב האנשים לא טורחים לפרסם חודשיים לפני סוף החוזה). גמישות זה תלוי בבן אדם, אבל בדרך כלל אנשים שיוצאים מהדירה ביולי-אוגוסט מעדיפים לא לדחות את זה כי לרוב מדובר באנשים שטסים לחו"ל לקיץ או לחילופין סיימו ללמוד, ולא בא להם לשלם שכר דירה על חודש שהם לא נמצאים בדירה.

amirseg

New member
תקופת המבנים - מתי היא אמורה להיגמר

ואז לאנשים יהיה זמן להתעסק באמת עם ההשכרת דירה?

GuestOfHonor

New member
ממש אוטוטו

המבחן האחרון של רוב האנשים שאני מכיר הוא השבוע (שלי ביום ה', לדוגמא). ... עד המועדי ב'
.

rigoletto111

New member
אתה מתכוון לעבוד ?

אם כן, תעבור ותתחיל לעבוד קודם. ואם אתה מחפש דירה שמתאימה לזוג בתקציב שהוא בסביבות 450$ - תשלח מסר.

לבן כהה

New member
אני עובד כרגע, ולא מתכוון לעבוד

וזאת אחת הסיבות שאני לא רוצה לעבור כבר עכשיו... תודה על ההצעה, בכל אופן

rigoletto111

New member
טרם פורסמו הדירות שהכניסה אליהן אז

המפרסם לא רוצה 3 חודשים של טלפונים נון- סטופ. יהיו דירות גם אז, תאמין לי

moglit

New member
לא קרה כלום

בד"כ כשחותמים חוזה, החוזה הוא לשנה, אז אם תחתום באוקטובר בכל מקרה תפסיד בשנה הבאה את ספטמבר (כי לא תצטרך אותו בחופש). אז ככה שחודש פחות חודש יותר זה לא משנה.

Danielil

New member
מחפש דירה? האתר הכי טוב לירושלמים

Baboo מנוע חיפוש - יש שם את כל הדירות כמעט שמפרסמים בירושלים...

מאי12345

New member
לגבי דירה בירושלים

בקמפוס של גבעת רם יש לוחות מודעות ובתקופה הזאת מוצעות לא מעט דירות.. תלוי גם אם אתה מחפש דירת שותפים או לשכור לבד, עם חברה.. יש גם אפשרות לשכור דירה בכפר הסטודנטים החדש שנמצא בהר הצופים. ניתן לראות דירה לדוגמא וכבר מתחילים לאכלס. אפשרויות נוספות: עיתונים, "מאגר מידע" (מצאתי דרכו דירה לאחרונה), ויש כמה וכמה אתרים.. אם תגיד לי מה אתה מחפש אולי יהיו לי רעיונות.. אגב, אין שום צורך לשלם חודש לפני הכניסה לדירה ואפשר גם למצוא עכשיו דירה לעוד חודש-חודשיים. יש כאלה שמפרסמים כבר מעכשיו. כדי להימנע מלחץ אפשר להתחיל לראות דירות כבר מעכשיו. בהצלחה, מאי

לבן כהה

New member
אוקיי, לקחתי לתשומת ליבי... ../images/Emo51.gif

ואני אתחיל לחפש כבר בשבוע הבא. מאגר מידע - הכוונה לזה שבאתר של האוניברסיטה? אני מחפש דירה עם שותף או שניים, כמה שיותר קרוב לקמפוס. כפר הסטודנטים נראה לי לא מלהיב במיוחד, גם בגלל המיקום וגם בגלל המחיר.... ושאלה קצת לא קשורה: כמה זה אפשרי לדחוף פסנתר לדירה? יש סיכוי למצוא שותפים שזה לא יעלה להם על העצבים?

למעלה