שיתוף! לראשונה...

tsllila

New member
שיתוף! לראשונה...

שלום...אני בת 18 וחצי ואת האמת ממש מוזר לי להכנס לפורום הספציפי הזה כי אף פעם לא העלתי על דעתי שאיש מקצוע יגיד לי שכניראה יש לי או סי די... אני לא מאובחנת אבל יש לי הרבה הרגלים שממש ממש התחילו להקשות עליי ואת האמת זה אפילו מפדח אותי ברמות ולכן אני הרבה פעמים מסתירה את זה... לאחרונה אחרי 8 שנים של טיפול זה פתאום יצא באיזה שהיא דרך והמטפלת שלי אמרה שזה נקרא "טקס מחשבתי" לא שמעתי את המונחים האלה קודם, אני בקיעה בנושא הפרעות אחרות אבל לא ספציפית בזאת, כאילו אף פעם לא באמת התעקבתי על זה והתעניינתי. השאלות שהיא שאלה אותי היו כ"כ נכונות לגבי זה ואת האמת מאוד מקלות והרגשתי שמישהו מבין אותי ויודע מה אני והסביבה חווים על הסיפור הזה. לי הדברים נראים פחות או יותר קטנים אבל את הסביבה זה מטריף ולפעמים גורם להם לצאת מדעתם!הכוונה שאותי זה משרת ברמה מסויימת החוסר יכולת לגמישות, עמידה מוגזמת בזמנים, שטיפת ידיים והרשימה באמת שארוכה... אני לא יודעת למה אני רושמת פה אבל בכל זאת חשבתי אולי יש פה אנשים שמכירים (מן הסתם) או חווים את הנושא.

אמא11

New member
בוקר טוב וברוכה הבאה לפורום שלנו

אני לא כל כך יודעת מה לכתוב לך. כתבת כמה דברים שקשורים מאד לOCD ואם את כבר 8 שנים בטיפול ורק עכשיו הנושא עלה, אולי כדאי לך לדבר עם המטפלת שלך - מה היא חושבת- אם יש לך OCD, אם יש עוד הפרעות? מה נראה כמשני, במה נראה לה הכי חשוב להתרכז? במה נראה לך שהכי חשוב להתרכז? (מה הכי מפריע לך בהתנהלות היומיומית). אני מציעה לך לקרוא קצת במידע שריכזנו כאן בפורום בכוחות משותפים, הן ב"מאמרים" והן ב"קישורים" שלמעלה בעמוד זה. כאשר לוחצים על "קישורים" נפתחת בצד ימין רשימת נושאים. אני מציעה לך לקרוא בעיקר על טיפול קוגניטיבי התנהגותי שיכול מאד לעזור בנושאים שציינת, גם אם אולי אין לך OCD אלא רק תופעות אלה. בעקרון לכל אדם יש קצת OCD והאיבחון הרשמי מבוסס על קריטריונים כמותיים: כמה זמן הדברים לוקחים ביום (כולל מחשבתיים) עד כמה זה גורם לך לסבל, עד כמה זה מפריע לתפקוד היומיומי. גם אם לא תאובחני באופן רשמי - טיפול כזה יכול מאד לעזור מאחר ובחלק הקוגניטיבי אפשר לשפר בנושא הגמישות וללמוד לחיות בשלום עם פחות ממושלם, כי בעצם אין דברים מושלמים ועוד. כתבת שהשאלות היו מאד מקלות ושהרגשת שמישהו מבין אותך ואת מה שאת והסביבה הקרובה לך חווים, וזה נראה לי כמו איזו פתיחת דלת להבנות/כיוונים שיוכלו לעזור. כתבת שלך דברים נראים קטנים אבל את הסביבה זה מטריף - תחושת הבטן שלי היא שגם לך זה כן מפריע. כאן בפורום כל המשתתפים מכירים וחווים את הנושא, ואם יש לך שאלות או שאת רוצה להרחיב ולשתף - אנחנו כאן. שוב ברוכה הבאה תמי

tsllila

New member
משיבה לך...

כן יש לי עוד הפרעה היא קשורה במצב רוח (לא ארצה להרחיב כאן). אני מרגישה שה"טקסים" המחשבתיים מעקבים אותי מאוד במשך היום, אני יכולה להתפרץ (מכעס) כי משהו לא ניראה לי מסודר, נקי, אני שוטפת ידיים מלא פעמים ויש עוד כל מיני דברים שהם לא כאלה קטנים, מביך אותי לדבר על זה משום מה. אני לא יודעת אם זה קשור אבל יש לי כל הזמן סרטים של דברים רעים שאני פוחדת פחד מוות שייקרו לאנשים קרובים אליי... והכוונה ממש לדברים שאני רואה שעוברים לנגד עיני וגורמים לי להתנתק מהיום שלי ולחשוב אותם ואז יש פעולות מסויימות שאני עושה ש"מקלות" על החרדה הזאת... זה סיוט לפעמים אני לא יכולה ללכת לישון וזה מפחיד ומטריד אותי. זה מאוד מפריע להתנהלות היומיומית שלי ולפעמים הפעולות מחייבות אותי להישאר מאחור... אמרו לי להתחיל טיפול קוגנטיבי התנהגותי לפני שהמצב ישתלט לי על החיים, אבל אני מעט חוששת, אולי אפילו דואגת שייקחו ממני את ה"הרגלים" שלי כי כרגע זה ניראה אולי מאוד נוח... אני לא יודעת אם ככה נכון להגיד זאת. אני רוצה לעבוד אבל אני פוחדת, כמו דילמה כזאת של לטפל במשהו אחד ולאבד משהו אחר בדרך. מלחיץ אותי!!! ואני לא יודעת להגדיר מה! זה הכי מתסכל אותי. כאילו אני יודעת שיש דברים מסויימים ביום שלי שכרוחים בספירה, בנוסף בכל מיני CHACK LISTS לפני שאני יוצאת מהבית או אפילו כשאני נכנסת לרכב או אפילו לפני שאני כותבת את ההודעה הזאת אני לא מצליחה לשלוח אותה כי אני עוברת עלייה כבר 10 פעמים כי אני תקועה על מילים מסויימות ונימאס לי לקרוא אבל משהו מדאיג אותי! מצב מוזר כזה ... אני סתם רוצה לדעת יותר על הנושא בשביל להבין שאולי זה בעצם הדבר שגרם לי להפרעה של מצבי רוח, לדיכאונות וכו' למרות שלא ניראה לי אבל בכל זאת הנפש עובדת בשיתוף עם כל המצבים לעיתים. תודה רבה שהשבת לי על ההודעה!

אמא11

New member
היי שוב

אכן נשמע שזה OCD אבל לאבחן יכול רק איש מקצוע. הרבה פעמים OCD בא יחד עם הפרעות אחרות, למשל עם דיכאון, כאשר כל אחד עומד בפני עצמו, והרבה פעמים הפרעה אחת היא פועל יוצא של השניה - למשל דיכאון שבא כתוצאה מOCD. אלה רק דוגמאות. אני לא חושבת שכאן בפורום יוכלו לענות לך או שאת תוכלי לדעת לבד ולאבחן לבד. הרי את נמצאת בטיפול ונראה לי שהכי טוב לדבר על כך עם המטפלת שלך ולהבהיר את הדברים. בכל מקרה יש הרבה מאד מידע הן ב"מאמרים" והן ב"קישורים" שלמעלה ותוכלי לקרוא ולדעת יותר. רק טוב תמי

כוכב1232

New member
היי גם לי יש כמה הפרעות בנוסף לאוסידי

יש לי מניה דיפרסיה שממנה אני סובלת לא פחות מהאוסידי

למעלה