שיתוף חשוב

שלום, שמי דניאל ורציתי לשתף אתכם בווידוי חשוב. אני אמן ופילוסוף, אני אוהב לחשוב מחשבות יפות ואני נלחם כבר שנים בעולם כדי לשפר אותו ולהפוך אותו ליותר יפה ורוחני. תמיד האמנתי מאוד בדיבור. עברתי תהליכים נפשיים קשים מאוד, אבל הם חישלו אותי ונתנו לי תובנות חשובות בקשר ליחסי אנוש.

בהתחלה נהגתי להתחיל עם בחורות זרות בכל מיני מקומות, בעיקר באוטובוס, לשם שעשוע. אחר כך הייתה תקופה שהסתבכתי עם זרים מסוכנים כי לא ידעתי איך לענות להם, קיבלתי מכות וסיכנתי את חיי.

אחר כך התקבלתי ליחידה מסוימת, שבה עבדו בשבילי פסיכולוג קליני ועובדת השמה במשך ארבע שנים. את עובדת ההשמה אהבתי במידה עצומה יותר מכל אישה אחרת שהכרתי. הייתה מלאה עדינות, שמחה ורגשות. דיברנו על ספרים ועל חיינו האישיים, דאגתי לה כשהייתה חולה, וקניתי לה מתנה יפה. ניסיתי ליצור אתה קשר, זה לא הצליח והצטערתי מאוד. הפסיכולוג הציק לי בדיבור כדי שלא ארצה את עובדת ההשמה, והזיק לשיחותיי עם אנשים.

הפסיכולוג גם עזר לי בחוכמה. מדריך עשה לי שטיפת מוח בתאוריה משונה על יחסי אנוש, והפסיכולוג שחרר אותי מזה. הוא לימד אותי להתעניין באנשים.

כתוצאה מכל הדברים האלה שכחתי איך משוחחים עם אנשים, ותקופה ממושכת דיברתי מוזר.

כיוון שאני אדם רוחני ואוהב, ואהבתי לעובדת ההשמה אמתית, השתחררתי מכל המועקות שהעולם יצר בי, ואני עדיין חזק נפשית. אני מפתח תובנות חשובות בקשר לדיבור, כמו: לשוחח עם חברים על מה שעושים בתחביבים ועל ענייני רגש, לדבר מאוד אסרטיבי וברור ולפתור מריבות בעזרת הסברים.

אני עדיין מתגעגע לעובדת ההשמה שאהבתי, אבל אני מכבד את זה שהחליטה לא לשמור קשר. עכשיו יש לי בת זוג נהדרת בכפר היפה שלי, שגם אותה אני מאוד אוהב. היא מאוד שלווה, יש לנו מנהגים משותפים, ואני דואג לה. התגברתי על קשיי הלמידה שלי ואני לומד היטב באוניברסיטה רגילה, כי אני מאוד אינטליגנטי בתחום המלים. אני מאחל לעצמי להתחתן ולהקים משפחה, וגם להצליח בלימודים באוניברסיטה ולמצוא מקצוע כמרצה לספרות.

יצרתי בחיי הרבה שירים והמצאתי הרבה שפות. אני לומד לשיר עם מורה לפיתוח קול ושר מיוחד. אני עובד על פרויקטים חשובים כמו שפה מתמטית מדויקת, בינה מלאכותית חזקה ותאוריה פילוסופית קיומית.

חשוב להיות אדם מעניין, רוחני ואוהב ולעזור לאנשים.

להתעניין באנשים זה טוב. המדריך הציע לנו שיטה מגוחכת לשאול שאלות מצומצמות כדי "להוכיח שחשוב לנו" ולבצע החלטות באפקטיביות. יפה מצד חברתך לשעבר שהיא עוזרת בבית תמחוי, זאת מצווה.

אני בעד להתעניין בכנות, בדברים החשובים לאדם בחייו הרגשיים כמו תחביבים וענייני רגש, לתמוך ולדאוג לחבר.

מה קורה בספר שאתה כותב, האם המחסלת קרובה להירפא ממחלת הנפש שלה והאם ביצעה חיסולים נוספים? אני והחונכת החדשה הנחמדה שרנו ביחד שני שירים למחשב, ואתמול שלחתי אותם ליוטיוב. היא זמרת טובה מאוד.

דורי 1981

Well-known member
מה קורה בספר שאתה כותב, האם המחסלת קרובה להירפא ממחלת הנפש שלה והאם ביצעה חיסולים נוספים? אני והחונכת החדשה הנחמדה שרנו ביחד שני שירים למחשב, ואתמול שלחתי אותם ליוטיוב. היא זמרת טובה מאוד.
אבדוק את הביצועים שלך. המחסלת מתאזנת תרופתית אבל ממשיכה לחסל (בכל זאת, מקצוע).

יפה שהיא מבריאה. האם היא מחסלת גם אנשים רעים שראויים להתחסל, או בעיקר אנשים טובים? אם היא מחסלת טובים, אולי זה בגלל מחלתה.

דורי 1981

Well-known member
יפה שהיא מבריאה. האם היא מחסלת גם אנשים רעים שראויים להתחסל, או בעיקר אנשים טובים? אם היא מחסלת טובים, אולי זה בגלל מחלתה.
אין לה שום סיבה לחסל חפים מפשע, אלא אם הם נקלעים לסיטואציה של החיסול ועומדים בינה לבין היעד.

דורי 1981

Well-known member
אני חושב שכתבת לי בעבר שהיא כמעט לא מבחינה בין טובים לרעים ומחסלת בלי הבחנה
בעקבות האיזון התרופתי היא חזרה להבדיל. ראיתי במסגרת יום הקולנוע הישראלי סרט בשם "כאב אמיתי". ג'סי אייזנברג (שכתב וביים) וקירן קאלקין משחקים שני בני דודים אמריקאים, שטסים מניו יורק לוורשה כדי לחלוק כבוד לסבתם האהובה, יהודיה ניצולת שואה בעברה.

בעקבות האיזון התרופתי היא חזרה להבדיל. ראיתי במסגרת יום הקולנוע הישראלי סרט בשם "כאב אמיתי". ג'סי אייזנברג (שכתב וביים) וקירן קאלקין משחקים שני בני דודים אמריקאים, שטסים מניו יורק לוורשה כדי לחלוק כבוד לסבתם האהובה, יהודיה ניצולת שואה בעברה.
חשוב לתת אהבה וכבוד לבן משפחה, בעיקר אם סבל בשואה. יפה שהסכימו לנסוע מניו יורק עד לוורשה, זה סימן שהסבתא חשובה להם. הנושא של תמיכה אמריקאית אישית וחברתית ביהודים, חשוב. אני שמח שהמחסלת התאזנה תרופתית, וחשוב שלא תחסל טובים וחפים. נקווה שהיא תבריא בקרוב. מה מצבך הבריאותי עכשיו לעומת מה שסיפרת לי קודם? נדמה לי שהייתה לך בעיה בשן או בציפורן או משהו כזה.

דורי 1981

Well-known member
. מה מצבך הבריאותי עכשיו לעומת מה שסיפרת לי קודם? נדמה לי שהייתה לך בעיה בשן או בציפורן או משהו כזה.
אני בסדר, תודה. מקווה שגם אתה. עשיתי בדיקה מיקולוגית (פטריות) וכנראה שיש לי פטרת. זה כבר לא כואב. יש לי תור לרופא עור בחמישי. יש לי גם תור לרופא עיניים ביום ראשון כי צמחה לי נקודה לבנה מוזרת ליד עין ימין.

דורי 1981

Well-known member
חשוב לתת אהבה וכבוד לבן משפחה, בעיקר אם סבל בשואה. יפה שהסכימו לנסוע מניו יורק עד לוורשה, זה סימן שהסבתא חשובה להם.
בסרט שראיתי מדברים על הסבתא - אבל היא כבר לא בחיים. אפילו לא מראים תמונה שלה. היא מבוססת על דמות הסבתא של ג'סי אייזנברג (השחקן הראשי שגם ביים את הסרט וכתב אותו).

בסרט שראיתי מדברים על הסבתא - אבל היא כבר לא בחיים. אפילו לא מראים תמונה שלה. היא מבוססת על דמות הסבתא של ג'סי אייזנברג (השחקן הראשי שגם ביים את הסרט וכתב אותו).
חשוב להיבדק רפואית, פטרת מחלה מעצבנת אבל שמחתי לדעת שכבר לא כואב. עצוב שהסבתא מתה ועצוב שהייתה בשואה, יפה שנוסעים לכבד את זכרה בעזרת אהבתם המשפחתית אליה. גם אורי זוהר שיחק ברוב סרטיו, כי הבין שהוא השחקן הכי זול שיוכל למצוא. מאוד הייתי רוצה לצפות בסרט "חור בלבנה" של אורי זוהר, נשמע לי מרתק אבל לא הצלחתי להשיגו באינטרנט באורך מלא. אולי המורה הפרטי ישיג לי אותו.

דורי 1981

Well-known member
צוב שהסבתא מתה ועצוב שהייתה בשואה, יפה שנוסעים לכבד את זכרה בעזרת אהבתם המשפחתית אליה.
האמת, זה נותן לי דרייב להציע לבן דוד שלי (שצעיר ממני בכמה שנים) לעשות טיול לצ'רנוביץ לבדוק איפה סבתא מצד אמא גרה (אבל כשהמלחמה באוקראינה תיגמר). היא גרה בעיירה שבעבר הייתה חלק ממולדובה וגבלה ברומניה. שפת האם שלה הייתה רומנית.

צריך לדבר על דברים חיוביים כמו יכולות והצלחות, ועל דברים חשובים מעשית, שכלית או רגשית. כששואלים אותנו אם עשינו משהו רע או אסור, ולא מאמינים לנו שלא, צריך לסרב לענות ולהגיד שיאמינו במה שרוצים. צריך לדבר מאוד ברור, במלים פשוטות אבל בשפה יפה. צריך לשאול חברים על מה שהם עושים בתחביביהם ובעניינים רגשיים, ולספר אותם דברים על עצמנו. כשרע לחבר, צריך לשאול אותו מה עוזר לו להתגבר.

למעלה