שיר מרגש שאמא שלי כתבה לי
כשהשתחררתי מהצבא (אחרי שלוש וחצי שנים....)החלטתי לשכור דירת חדר קטנה. אמא שלי הנרגשת מעזיבת גוזלה את הבית(במיקרה שלי ממותה...) כתבה לי שיר...פיוט נפלא ומרגש!!! גפילטע פיש ------------ דג קרפיון - 1 - ק``ג שמן - 2 - כפות בצל - 3 - חתוכים לקוביות קמח-מצה - 1/2 כוס ביצים - 3 מלח - 1/2 כפית פלפל שחור - 1/4 כפית סוכר - 2 - כפות מים - 1/3 כוס ציר דגים ----------- מים - 2 כוסות גזר - 3 בינוניים בצל - 2 בינוניים מלח - 1/2 כפית פלפל שחור- 1/3 כפית סוכר - 2 כפות הפזמון ---------- 1-מנקים את הקרפיון. שוטפים אותו במים,בוזקים עליו מלח ומכניסים למקרר לשעתיים. 2-מסירים את ה``אידרה``, הראש, הסנפירים והעור, פורסים לפרוסות, שוטפים אותן וטוחנים. 3-מאדים את הבצל החתוך לקוביות בשמן על להבה נמוכה עד שהוא מזהיב (במשך כ-5-10 דקות), מקררים וטוחנים. 4-מוסיפים לדגים הטחונים את הבצל הטחון, קמח המצה, הביצים והתבלינים, מערבבים ומוסיפים מים. פזמון המשך...(ציר הדגים) ----------------------------- 5-פורסים פרוסות גזר ופרוסות בצל ומניחים בסיר רחב. מוסיפים מלח,פלפל וסוכר,מוסיפים 2 כוסות מים ומבשלים על להבה בינונית במשך כחצי שעה. 6-מכינים קציצות מתערובת הדג, ומכניסים לציר הרותח. 7-מבשלים על להבה נמוכה במשך כשעה ומקררים. 8-מוציאים את הקציצות ומניחים אותן על תבנית הגשה עמוקה. מקשטים כל קציצה בפרוסות גזר. יוצקים בזהירות את מי הבישול מעל הקציצות עד חצי מגובה הקציצות. רצוי לקרר במשך 4-5 שעות לפני ההגשה. קונפוז~(שר שירי דכאון)
כשהשתחררתי מהצבא (אחרי שלוש וחצי שנים....)החלטתי לשכור דירת חדר קטנה. אמא שלי הנרגשת מעזיבת גוזלה את הבית(במיקרה שלי ממותה...) כתבה לי שיר...פיוט נפלא ומרגש!!! גפילטע פיש ------------ דג קרפיון - 1 - ק``ג שמן - 2 - כפות בצל - 3 - חתוכים לקוביות קמח-מצה - 1/2 כוס ביצים - 3 מלח - 1/2 כפית פלפל שחור - 1/4 כפית סוכר - 2 - כפות מים - 1/3 כוס ציר דגים ----------- מים - 2 כוסות גזר - 3 בינוניים בצל - 2 בינוניים מלח - 1/2 כפית פלפל שחור- 1/3 כפית סוכר - 2 כפות הפזמון ---------- 1-מנקים את הקרפיון. שוטפים אותו במים,בוזקים עליו מלח ומכניסים למקרר לשעתיים. 2-מסירים את ה``אידרה``, הראש, הסנפירים והעור, פורסים לפרוסות, שוטפים אותן וטוחנים. 3-מאדים את הבצל החתוך לקוביות בשמן על להבה נמוכה עד שהוא מזהיב (במשך כ-5-10 דקות), מקררים וטוחנים. 4-מוסיפים לדגים הטחונים את הבצל הטחון, קמח המצה, הביצים והתבלינים, מערבבים ומוסיפים מים. פזמון המשך...(ציר הדגים) ----------------------------- 5-פורסים פרוסות גזר ופרוסות בצל ומניחים בסיר רחב. מוסיפים מלח,פלפל וסוכר,מוסיפים 2 כוסות מים ומבשלים על להבה בינונית במשך כחצי שעה. 6-מכינים קציצות מתערובת הדג, ומכניסים לציר הרותח. 7-מבשלים על להבה נמוכה במשך כשעה ומקררים. 8-מוציאים את הקציצות ומניחים אותן על תבנית הגשה עמוקה. מקשטים כל קציצה בפרוסות גזר. יוצקים בזהירות את מי הבישול מעל הקציצות עד חצי מגובה הקציצות. רצוי לקרר במשך 4-5 שעות לפני ההגשה. קונפוז~(שר שירי דכאון)