גולדי המקורי מיפו
New member
בבקשה
עוגה שחיתותית-בריאותית: יש חיה כזו? מסתבר שכן. לרגל יומולדתה של אשתי היקרה, ולכבוד העובדה שהיא הורידה סוכר מהתפריט, היה לי אתגר עוד יותר גדול. אז הכנתי במיוחד עוגת מוס חרובים ושוקולד ללא סוכר. הבצק: חומרים: 2 1/2 כוסות קמח מלא תופח 3/4 כוס שמן קנולה 3 כפות קקאו 1/2 כוס סילאן טבעי, לא ממותק מעט תמצית וניל שלוש כפות פשתן טחון 1/2 כוס מים 1 כוס חלב סויה הקרם: 1 מיכל שמנת צמחית (יש גם לא ממותקת, של תלמה) 250 גר' ממרח חרובים ללא סוכר הציפוי: 1/2 כוס חלב סויה/קוקוס 100 גר' שוקולד מריר ללא סוכר הכנה: + מערבבים את הקמח, השמן והסוכר. מוסיפים את תמצית הוניל. + מערבבים בבלנדר את הפשתן והמים + בקערה נפרדת מערבבים את תערובת הפשתן עם החלב ומוסיפים לתערובת היבשה. מערבבים עד שאין גושים + משמנים ומקמחים תבנית עגולה מס' 26 + אופים בחום בינוני (170 מעלות), למשך 40-45 דקות. דוקרים את העוגה בקיסם, ואם הוא יוצא יבש, העוגה מוכנה. בתיאבון + מקציפים את השמנת והממרחרובים עד לקבלת קצף יציב + כשהעוגה מתקררת חותכים אותה באמצע לרוחב, וממלאים את הקרם. את מה שנשאר מורחים מסביב. + שולחים את העוגה לנוח במקרר לשעתיים-שלוש, ובינתיים מכינים את ציפוי השוקולד: בסיר קטן, על אש קטנה, מחממים את החלב ושוברים לתוכו קוביות שוקולד. כשהשוקולד נמס, ואין גושים, מניחים להתקררות + כשהשוקולד מתקרר מצפים אתו בעדינות את העוגה, ומחזירים שוב למקרר + מקשטים את הלמעלה במה שרוצים: אגוזים, קצפת, דובדבנים, קוקוס, וכיו"ב
עוגה שחיתותית-בריאותית: יש חיה כזו? מסתבר שכן. לרגל יומולדתה של אשתי היקרה, ולכבוד העובדה שהיא הורידה סוכר מהתפריט, היה לי אתגר עוד יותר גדול. אז הכנתי במיוחד עוגת מוס חרובים ושוקולד ללא סוכר. הבצק: חומרים: 2 1/2 כוסות קמח מלא תופח 3/4 כוס שמן קנולה 3 כפות קקאו 1/2 כוס סילאן טבעי, לא ממותק מעט תמצית וניל שלוש כפות פשתן טחון 1/2 כוס מים 1 כוס חלב סויה הקרם: 1 מיכל שמנת צמחית (יש גם לא ממותקת, של תלמה) 250 גר' ממרח חרובים ללא סוכר הציפוי: 1/2 כוס חלב סויה/קוקוס 100 גר' שוקולד מריר ללא סוכר הכנה: + מערבבים את הקמח, השמן והסוכר. מוסיפים את תמצית הוניל. + מערבבים בבלנדר את הפשתן והמים + בקערה נפרדת מערבבים את תערובת הפשתן עם החלב ומוסיפים לתערובת היבשה. מערבבים עד שאין גושים + משמנים ומקמחים תבנית עגולה מס' 26 + אופים בחום בינוני (170 מעלות), למשך 40-45 דקות. דוקרים את העוגה בקיסם, ואם הוא יוצא יבש, העוגה מוכנה. בתיאבון + מקציפים את השמנת והממרחרובים עד לקבלת קצף יציב + כשהעוגה מתקררת חותכים אותה באמצע לרוחב, וממלאים את הקרם. את מה שנשאר מורחים מסביב. + שולחים את העוגה לנוח במקרר לשעתיים-שלוש, ובינתיים מכינים את ציפוי השוקולד: בסיר קטן, על אש קטנה, מחממים את החלב ושוברים לתוכו קוביות שוקולד. כשהשוקולד נמס, ואין גושים, מניחים להתקררות + כשהשוקולד מתקרר מצפים אתו בעדינות את העוגה, ומחזירים שוב למקרר + מקשטים את הלמעלה במה שרוצים: אגוזים, קצפת, דובדבנים, קוקוס, וכיו"ב