תות
בקשר לחלה: היא לא תפחה, כנראה כי חורף...ושמרים לא כל כך אוהבים חורף. בפעם הבאה: או שתכסי בשמיכה (אבל תיזהרי, כי אם זה יתפח יותר מדי, השמיכה תתלכלכך בבצק), או שתשימי את הקערה על המסך של המחשב (אם הוא לא דק...), או שתשימי בתנור, אפילו לחום ממש נמוך (ולא בקערת פלסטיק). והנה המתכון לעוגת שמרים, בקשר למילוי- זה יכול להיות מה שאת רוצה, הבצק נשאר אותו דבר זה מתכון לשוקולד חלבה: חומרים ל-2 עוגות בתבנית אינגליש קייק: לבצק: 1/2 קילו קמח 1/2 שקית שמרית (25 גרם) 100 גרם חמאה, מומסת 2/3 כוסות (160 מ"ל) חלב 2 ביצים בטמפ' החדר 6 כפות כוס סוכר (75 גרם) 1/2 כפית מלח למלית: 1 כוס ממרח נוטלה 100 גרם חלבה מפוררת ביצה טרופה, לזיגוג + מכינים את הבצק: במיקסר עם וו לישה שמים קמח ומערבבים לתוכו את השמרית. מערבבים את החמאה עם חלב קר, לקבלת תערובת פושרת. מוסיפים לקמח את תערובת החמאה, יחד עם ביצים וסוכר. מעבדים עד לקבלת בצק, ומוסיפים מלח. מעבדים 5 דקות במהירות נמוכה-בינונית עד לקבלת בצק חלק ומבריק, ומעט דביק. מכסים בניילון נצמד ומניחים לתפיחה עד להכפלת הנפח. + מכינים את הקראנצים, מתפיחים ואופים: מחלקים את הבצק ל-2 חלקים שווים. מרדדים כל חלק למלבן דק בעובי 1/2 ס"מ, מורחים בנוטלה ומפוררים חלבה מעל. מגלגלים לרולדה וחוצים בעזרת סכין גדול וחלק את הרולדה, כך שיתקבלו 2 רצועות ארוכות והמילוי ייחשף. מפתלים את שתי הרצועות לצורת בורג, ומניחים בתבנית אינגליש קייק משומנת או מרופדת בנייר אפייה. חוזרים על הפעולה עם מלבן הבצק הנותר, לקבלת עוגת בורג נוספת. + מתפיחים את הבצק בתבנית עד להכפלת הנפח, מברישים בביצה טרופה ואופים בחום של 180 מעלות כ-25 דקות, עד שהעוגות שחומות וריחניות.