שירשור

Mורני

New member
שירשור ../images/Emo71.gif

מרק עדשים ובטטה
קציצות ירקות ועוף (אילתור שהצליח)
טוסטים
שניצל
פתיתים
מלאווח
עוגת קצף ושוקולד והמון סלטים
 
התחלנו להיכנס לשגרת בישול

משבלים בשבת ואוכלים כל השבוע |כוכב| עוגת שמרים - שוקולד לפי מתכון שרונקלה פרסמה |כוכב| פיצה ביתית |כוכב| מרק כרישה ותפ"א |כוכב| חזה עוף ברוטב יין אדום וצ'לי מתוק |כוכב| שעועית ירוקה מוקפצת חוצמזה סלטים
 
אפשר את המתכון לעוגת שמרים של רונקל

ראיתי שהיה גם חלבה וגם שוקולד אבל אני לא מוצאת את פירוט המתכון בחיפוש רק תמונות מגרות.. נשארו לי מלא שמרים אחרי החלה שעשיתי שאגב יצאה די טעים אבל לא מאוד טפחה... תות
 

רונקלה

New member
תות

בקשר לחלה: היא לא תפחה, כנראה כי חורף...ושמרים לא כל כך אוהבים חורף. בפעם הבאה: או שתכסי בשמיכה (אבל תיזהרי, כי אם זה יתפח יותר מדי, השמיכה תתלכלכך בבצק), או שתשימי את הקערה על המסך של המחשב (אם הוא לא דק...), או שתשימי בתנור, אפילו לחום ממש נמוך (ולא בקערת פלסטיק). והנה המתכון לעוגת שמרים, בקשר למילוי- זה יכול להיות מה שאת רוצה, הבצק נשאר אותו דבר זה מתכון לשוקולד חלבה: חומרים ל-2 עוגות בתבנית אינגליש קייק: לבצק: 1/2 קילו קמח 1/2 שקית שמרית (25 גרם) 100 גרם חמאה, מומסת 2/3 כוסות (160 מ"ל) חלב 2 ביצים בטמפ' החדר 6 כפות כוס סוכר (75 גרם) 1/2 כפית מלח למלית: 1 כוס ממרח נוטלה 100 גרם חלבה מפוררת ביצה טרופה, לזיגוג + מכינים את הבצק: במיקסר עם וו לישה שמים קמח ומערבבים לתוכו את השמרית. מערבבים את החמאה עם חלב קר, לקבלת תערובת פושרת. מוסיפים לקמח את תערובת החמאה, יחד עם ביצים וסוכר. מעבדים עד לקבלת בצק, ומוסיפים מלח. מעבדים 5 דקות במהירות נמוכה-בינונית עד לקבלת בצק חלק ומבריק, ומעט דביק. מכסים בניילון נצמד ומניחים לתפיחה עד להכפלת הנפח. + מכינים את הקראנצים, מתפיחים ואופים: מחלקים את הבצק ל-2 חלקים שווים. מרדדים כל חלק למלבן דק בעובי 1/2 ס"מ, מורחים בנוטלה ומפוררים חלבה מעל. מגלגלים לרולדה וחוצים בעזרת סכין גדול וחלק את הרולדה, כך שיתקבלו 2 רצועות ארוכות והמילוי ייחשף. מפתלים את שתי הרצועות לצורת בורג, ומניחים בתבנית אינגליש קייק משומנת או מרופדת בנייר אפייה. חוזרים על הפעולה עם מלבן הבצק הנותר, לקבלת עוגת בורג נוספת. + מתפיחים את הבצק בתבנית עד להכפלת הנפח, מברישים בביצה טרופה ואופים בחום של 180 מעלות כ-25 דקות, עד שהעוגות שחומות וריחניות.
 
שמתי מגבת.. ובתנור

(בלי חימום) וזה לא תפח בכלל.. על איזה חום לשים את התנור?אין מצב שהגבר היה מסכים שאשים על המחשב גם אם לא היה מסך דק... תות
 

רונקלה

New member
את יכולה גם על הטלויזיה- אותו רעיון

פשוט, בגלל הקור, השמרים לא תופחים, ולפעמים לא מספיק מקום סגור. בעיקרון זה אמור להספיק להכניס לתנור בלי חימום, אבל כנראה נפלת על יום קר במיוחד. שימי את התנור על 30 מעלות, עד שזה יכפיל את הנפח. (כמובן, בקערה לא מפלסטיק, ומכוסה).
 

Mורני

New member
סגרי את הקערה בשקית

שימי עליה מגבת , וחממי ל10 דקות את התנור על החום הכי נמוך (בזמן שאת מכינה את הבצק) סגרי את החום , שימי את הבצק וסיגרי את התנור . זה מה שאני עושה בחורף כדי להתפיח , עובד טוב
 

בלבלונת

New member
רונקלה

אם תכסי את הקערה של הבצל בניילון נצמד לפני שאת מכניסה אותה מתחת לשמיכה לא מתלכלך כלום
 
יבשים שרק קניתי

התוקף לעוד מיליון שנ הואמרו לי לשים במים חמימים ואם יש קצף אז הם עוד בסדר והיה קצף תות
 

mich78

New member
../images/Emo21.gif אצלנו

כבד עם פירה
עוף בתנור עם תפו"א
פשטידת גבינה עם ברוקולי
פשטידת קישואים וטונה
קבבים
פסטה ברוטב אדום
כנפיים
מלווח עם רסק עגבניות (חטאנו אתמול
)
המון סלטי ירקות
 

פ א ב

New member
מרק כתום. עוגה לקפה, עוגת שוקולד

ותהיה עוגת ספירלה ועוגיות.
 
שבוע בישולי למדי ../images/Emo13.gif

מרק שעועית עם בשר
מרק כרובית וכרישה פשטידת מנגולד, כרישה ופטריות סלט מאש ומלפפונים עוף בתנור עם ירקות שורש תבשיל שעועית ירוקה ועדשים עוגיות במילוי תמרים פונדנט
 
אנחנו דווקא לא בישלנו השבוע

לא יצא לנו, חוץ מהפלפלים הממולאים שהכנתי בשבת. אבל אתמול, ביומולדת של נועה, הכנתי כמה דברים:
עוגת מוס חרובים ושוקולד ללא סוכר
עוגה עם משמשים משומרים, ג'לי וקצפת
שבלולי בורקס פיצה מקמח מלא
רטבים לנאצ'וס: סלסה ושני ממרחי זיתים: שחור וירוק
 
למעלה