שירשור
שבועי

אני אנסה גם...

1. מנה קרה - סלט אולבייה של אמא שלי. תפו"א, ביצה, אפונה וגזר, מלפפון חמוץ (בחומץ!! לא במלח!!) פסטרמה ומיונז.
2. ממולאים - את הפילמני של אמא שלי (כיסוני בצק), בנוסח שלי - כלומר מטוגנים עם בצל ומתובלים בחומץ בלסמי
3. שכבות - לזנייה כמובן! עלים מבצק תרד, עם רוטב בשמל ופטריות מטוגנות.
4. סורבה אגס - געגועים לארץ המגף.
 
יש למישהו מתכון לפלפל שושקה ממולא בבולגרית?

פעם אחרונה שניסיתי להכין יצאה לי עיסה מכוערת.
 
הניסיון שלי

את המתכון הזה ניסיתי והוא מוצלח ,מאד דומה למתכון של סבתי ז"ל

מצרכים למתכון
פלפל אדום - 1 ק"ג, מומלץ בולגריים (ארוכים)
בולגרית - 200 גרם
ביצה - 4 X Large - סה"כ (272 גרם)
פטרוזיליה - 2 X גבעול בינוני - סה"כ (20 גרם)
קמח חיטה לבן בהיר - כוס (155 גרם)
פירורי לחם - כוס (92 גרם), אפויים
שמן קנולה מזוכך - 2 X כוס קטנה - סה"כ (400 מ"ל), לצורך טיגון
הרוטב
שבת - שמיר - 5 X גבעול - סה"כ (10 גרם), קצוץ דק, 3 לרוטב - 2 לשאר
יוגורט טבעי 1.5% - 500 מ"ל
שום - 2 X שן - סה"כ (14 גרם), קצוץ דק
מלח שולחן עדין - חצי כפית שטוחה - סה"כ (5 גרם)
אופן הכנת המתכון
1. מנקים את הפלפלים מהגרעינים וקולים בגריל עד להשחרה.
2. יש לשים בכלי גדול לאחר הקלייה.
3. לאחר שמתקררים יש לקלוף אותם.
4. הרוטב - מערבבים את השום (קצוץ דק) עם 3 גבעולים של שמיר (קצוץ דק), המלח והיוגורט.
5. את הגבינה הבולגרית יש לפורר, להוסיף ביצה אחת, פטרוזיליה ושמיר - ולערבב.
6. בתוך כל פלפל קלוי יש להניח מהתערובת.
7. יש לשים את הקמח בכלי אחד, את פרורי הלחם בכלי שני ובכלי שלישי יש להקציף את שלושת הביצים שנותרו.
8. יש לגלגל את הפלפלים בקמח, להוריד את העדוף ולטבול בביצים ולאחר מכן בפרורי הלחם.
9. יש לחמם את השמן במחבת עמוקה ולטגן את הפלפלים עד שיזהיבו.
10. יש להגיש את הפלפלים עם הרוטב מעל.
11. בתיאבון :)
מידע נוסף: שיטת ההכנה כוללת גם קלייה בגריל.
 

passioneta

New member
אני שמחה שהוא הצליח לך אבל מוכרחה להסתייג

ממתכון כזה שמכיל 92 גרם פרורי לחם. המתכון שאני אוהבת מכיל 100 גרם!
 
תודה, ניסיתי מתכון דומה

אבל אחרי הקלייה, הפלפלים יצאו לי ממש סמרטוטיים, ולא הצלחתי למלא אותם מבלי שיתפרקו לי.

מה עשיתי לא נכון?
 
צריך את הסוג הבשרני , תנסי

לפני השושקה פלפל אדום קטן , גם הכתומים מוצלחים.

אני שורפת את הפלפלים על אש גלויה , לא הורגת אותם ! צורבת את הקליפה וזהו.
אחרי הצריבה שמה בשקית ניילון למס' דקות ,הפלפלים מזעים והקליפה נפרדת בקלות.
 

גסטרו

New member
בית קטן בבקעה ירושלים

לפני מס חודשים בקשתי כאן המלצה למלון נעים ולא יקר בירושלים, גולשת ותיקה שלחה לי מסר עם קישור לקופון למלון בית קטן בבקעה במושבה הגרמנית
שעת ה ש הגיעה ואתמול נחתו שם אמי אחותי ואחיין שלי
בפיהן רק שבחים !!
ראשית השרות אדיב משתדל ונעים עד מאד, כל בקשה מזדרזים למלא
המיקום מצוין קרוב לקוי אוטובוס לכל קצוי העיר , חסרון אחד הרבה מדרגות להכנס למלון ולעלות לחדר.
ארוחת הבקר עשירה , הרבה סלטים, לחם טרי
מקלחת עם זרם נהדר , משופצת
בקצור- 380 שח ללילה לחדר זוגי עם הקופון (ובימים אלה קבלתי מהם מייל על אותו מחיר ללא קופון ) - מציאה !
תודה רבה לממליצה וסליחה שאיני זוכרת מי זו
 

החתולית

New member
על המידע

שמעתי עליהם מחברים ורשמתי לי לפעם הבאה בה נצטרך ללון בירושלים.
 
למעלה