הניסיון שלי
את המתכון הזה ניסיתי והוא
מוצלח ,מאד דומה למתכון של סבתי ז"ל
מצרכים למתכון
פלפל אדום - 1 ק"ג, מומלץ בולגריים (ארוכים)
בולגרית - 200 גרם
ביצה - 4 X Large - סה"כ (272 גרם)
פטרוזיליה - 2 X גבעול בינוני - סה"כ (20 גרם)
קמח חיטה לבן בהיר - כוס (155 גרם)
פירורי לחם - כוס (92 גרם), אפויים
שמן קנולה מזוכך - 2 X כוס קטנה - סה"כ (400 מ"ל), לצורך טיגון
הרוטב
שבת - שמיר - 5 X גבעול - סה"כ (10 גרם), קצוץ דק, 3 לרוטב - 2 לשאר
יוגורט טבעי 1.5% - 500 מ"ל
שום - 2 X שן - סה"כ (14 גרם), קצוץ דק
מלח שולחן עדין - חצי כפית שטוחה - סה"כ (5 גרם)
אופן הכנת המתכון
1. מנקים את הפלפלים מהגרעינים וקולים בגריל עד להשחרה.
2. יש לשים בכלי גדול לאחר הקלייה.
3. לאחר שמתקררים יש לקלוף אותם.
4. הרוטב - מערבבים את השום (קצוץ דק) עם 3 גבעולים של שמיר (קצוץ דק), המלח והיוגורט.
5. את הגבינה הבולגרית יש לפורר, להוסיף ביצה אחת, פטרוזיליה ושמיר - ולערבב.
6. בתוך כל פלפל קלוי יש להניח מהתערובת.
7. יש לשים את הקמח בכלי אחד, את פרורי הלחם בכלי שני ובכלי שלישי יש להקציף את שלושת הביצים שנותרו.
8. יש לגלגל את הפלפלים בקמח, להוריד את העדוף ולטבול בביצים ולאחר מכן בפרורי הלחם.
9. יש לחמם את השמן במחבת עמוקה ולטגן את הפלפלים עד שיזהיבו.
10. יש להגיש את הפלפלים עם הרוטב מעל.
11. בתיאבון
מידע נוסף: שיטת ההכנה כוללת גם קלייה בגריל.