הסבר קצר על השרשה, יותר נכון ייחור
ראשית חיפוש בערך "ייחור" יניב מידע בנושא אבל אם כבר שאת אז אסביר. הייחור הקלאסי הוא ייחור אמירים, כלומר מהחלק העליון של הצמח אף כי יש צמחים שהייחור נעשה מהחלק המעוצה. ואלו השלבים: 1. קוטמים בסכין חדה (יפנית רצוי), מתחת לפרק השלישי או הרביעי מהחלק העליון של הגבעול, פרק שממנו בדרל כלל יוצאים העלים. רצוי שהחיתוך יהיה ממש בסמוך לפרק ומתחתיו. 2. מורידים את העלים היוצאים מהפרק הזה, רצוי גם את אלו שפרק שמעליו, שוב בסכין חדה. 3. מותירים עלה אחד או שניים בפרק שמעל שני פרקים אלו העליון. הערה: חשוב לקטום את הפריחה במידה ויש כזו. 4. את הפרק או שני הפרקים הערומים, שותלים באדמה קלה, רצוי כבול. קלה, כדי לאפשר לשורשים לצאת ולהשתרש בקלות. אגב, חלק מהצמחים ניתן להשריש גם במים וחלק אפילו ישירות באדמה בגינה (גרניום למשל). גודל הכלי אמור להתאים לגודל הייחור, כוס מעדן חלב למשל יכולה להספיק, חשוב כמובן לנקב קדח בתחתית הכוס לניקוז המים. 5. את ההשקייה יש לעשות ברכות, עדיף בריסוס או עירפול, השקייה עדינה שלא תפורר את הגוש גם היא טובה וחשוב לשמור על אדמה לחה כל זמן ההשרשה. 6. הצמח המושרש צריך למקם במקום מואר טוב אבל לא בשמש. תוך מספר ימים תחל ההשרשה ואחרי שבועות בודדים השורשים ימלאו את הכלי ואפשר יהיה להעביר את הצמח לכלי גדול יותר. בהצלחה